Samsung A56 alınır mı?

Bütçe
20.500
Avrupa'ya 6 yil guncelleme verirken Turkiye'ye 3 yil veriyor. Ayrim yapiyorlar. Bence boyle bir firmanin hicbir urunu alinmamali.
Ayrım değil AB yasalarından falandır. Ayrıca Avrupa'da iPhone gibi obu yapabilen daha iyi telefonlara ulaşmak çok daha kolay.

Hocam bir ara Nothing Phone 2A öneriyorlardı bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim. Fiyatı uygun, güzel gözüküyor ancak hiç kullanmadım.

Oyun için ve gündelik işler için almayı düşünüyorum, alınır mı?

Hocam oyun konusunda eğer gerçekten oyunlarda iyi performams versin istiyorsanız A56 o kadar iyi olamaz, PUBG de düşük ayarlarda sabit 60 FPS veriyor mesela, ama POCO X7 Pro alırsanız 120FPS verir ( iki cihazda da ısınmaya bağlı FPS dalgalanmaları ve düşüşleri mevcuttur).
Fakat "oyunlarda çok rekabeti sevmiyorum benim için sabit 60 FPS yeterli." derseniz Samsung açık ara pek çok telefondan daha iyi gündelik performans verir.
Yani demek istediğim şu ki bazı oyun performansı için bazı şeylerden feragat etmek sorun değilse X7 Pro şeçeneğini değerlendirin ( düz olan ya da eski modelleri değil) ama "oyun performansı için problemleri daha fazla olacak bir telefon alamam." derseniz A56 kesinlikle tercih etmenizi öneririm.
A56 sorunsuz bir telefon mu? Hayır. Diğer her insan yapımı alet gibi onunda sorunları olabilir ama diğer cihazlardan daha az sorun çıkartacaktır diye tahmin ediyorum.

Çoğu kişi A55'le arasında çok da bir fark olmadığını söylüyor ama farklar açık ara ortada diye düşünüyorum. Antutudan örnek vermeyeceğim çünki tarafsız bir topluluk değil, ama Geekbench ve 3DMark testlerine baktığımızda 7 gen 3'ü bir kenara koyun, SD888 le başa baş gidiyor resmen. Tek problemi optimizasyon, yoksa PUBG gibi oyunlarda uzun yıllar olmasada rahat 90 fps verir. Isınma problemi yok, kısacası uzun yıllar stabil 60 fps vere bilecek bir işlemci. Kamera olarak A55 le aynı, AI geldi her ne kadar Galaxy AI olmasada. One UI 7 çok stabil, şahsi telefonum A56 çünki oradan biliyorum :). Eksilerinden gereksiz macro kamera ile maliyeti artırmaları var. Ama şunu belirteyim 6 yıl güncelleme sözü birazcık abartı, her ne olsada bu telefon bir orta segment ve 6. Yılındaki güncellemeyi adam akıllı kaldıracağını sanmıyorum.

Çoğu kişi A55'le arasında çok da bir fark olmadığını söylüyor ama farklar açık ara ortada diye düşünüyorum. AnTuTu'dan örnek vermeyeceğim çünkü tarafsız bir topluluk değil, ama Geekbench ve 3DMark testlerine baktığımızda 7 gen 3'ü bir kenara koyun, SD888 le başa baş gidiyor resmen. Tek problemi optimizasyon, yoksa PUBG gibi oyunlarda uzun yıllar olmasa da rahat 90 FPS verir. Isınma problemi yok, kısacası uzun yıllar stabil 60 FPS vere bilecek bir işlemci. Kamera olarak A55 le aynı, AI geldi her ne kadar Galaxy AI olmasa da. One UI 7 çok stabil, şahsi telefonum A56 çünkü oradan biliyorum :). Eksilerinden gereksiz macro kamera ile maliyeti artırmaları var. Ama şunu belirteyim 6 yıl güncelleme sözü birazcık abartı, her ne olsa da bu telefon bir orta segment ve 6. yılındaki güncellemeyi adamakıllı kaldıracağını sanmıyorum.

Güzel noktaya değinmişsizniz hocam. Tab S9 FE (Exynos 1380) tablet çıkşından sonra güncelleme alarak 60FPS destekler olmuştu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı