Samsung Buds 2 suya düştü

CelalShengor

Hectopat
Katılım
26 Aralık 2020
Mesajlar
1.021
Çözümler
10
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GeForce GTX 1050 Gaming 2GB
Intel Core i5-4670 3.40Ghz
12 Gb DDR 3 1600 Mhz Ram
ASUS H81M-K Anakart
Cinsiyet
Erkek
Merhaba hocalarım spordayken tuvalete gitmiştim bu yüzden kulaklık kulağımdaydı bir anda sol kulaklığım klozetin içine düştü o anlık panikle hemen kulaklığı alıp temiz suyla yıkadım. Daha sonra hemen antibakteriyel mendil + kolonya ile kulaklığı temizleyip kuruladım. Baktığım kulaklığın tüm fonksiyonları çalışıyordu(ses+dokunmatik).ilk önce saç kurutma makinesini uzaktan tutarak içinde su varsa çıkar diye düşündüm. Hoparlör temizleme sesi ile 30 dk kulaklığı açık bıraktım. En son olarak da pirinçe yatırdım.
Kulaklığı bir şey olmuş mudur? Bunlardan ekstra bir şey yapmama gerek var mı?
Bildiğim kadarıyla Buds 2'nin su geçirmezlik sertifikası pek üst düzey değildi.
 
Yapılabileceği yapmışsınız zaten. Kurutma makinesi ile iyice kurutuysanız ve halen çalışıyorsa bence sorun olmaz. İçindeki su tamamen buharlaşmazsa ve içindeki bileşenlerin üzerinde kurursa o zaman oksitlenmeden dolayı kısa devrelere ve kulaklığın çalışmamasına sebep olabilir. Yani su orda kendiliğinden kurumadan siz buharlaştırdıysanız sorun olacağını sanmam.
 
Yapılabileceği yapmışsınız zaten. Kurutma makinesi ile iyice kurutuysanız ve halen çalışıyorsa bence sorun olmaz. İçindeki su tamamen buharlaşmazsa ve içindeki bileşenlerin üzerinde kurursa o zaman oksitlenmeden dolayı kısa devrelere ve kulaklığın çalışmamasına sebep olabilir. Yani su orada kendiliğinden kurumadan siz buharlaştırdıysanız sorun olacağını sanmam.

Hocam saç kurutma makinesini tuttum ama çok yakından tutmadım ChatGPT'ye sormuştum orta sıcaklıkta çok yakından olmayacak şekilde tutun diyordu.
 
Hocam saç kurutma makinesini tuttum ama çok yakından tutmadım ChatGPT'ye sormuştum orta sıcaklıkta çok yakından olmayacak şekilde tutun diyordu.
Bence çalışıyorsa sorun çıkmaz daha, şu saatten sonra yapılabilecek ekstra bir şey de yok zaten. Ben çok kez cebimde unutup çamaşır makinesine kablolu kulaklık, usb bellek falan attığım oldu, hiçbirini de kurutma makinesi ile falan kurutmadım, kendi kendine kurudu. Hepsi hala çalışıyor.
 
Şu anlık bir sıkıntı yok gibi şarja taktım gayet normal çalışıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı