Samsung C27HG70 vs ViewSonic VX2758-2KP karşılaştırma 3000TL

Hangisi? (özellikleri aşağıda var incelemeden seçmeyin)

• Oy verenlerin toplamı
    8
3100TL bütçe ile 2K 144Hz monitör bakıyorum.
Uzatmadan özelliklere ve karşılaştırmaya girelim:
Temel karşılaştırma: Samsung LC27HG70QQMXUF (C27HG70) - ViewSonic VX2758-2KP-MHD Karşılaştırması - Epey (sağ aşağıda sadece fark var)

En önemli benzerlik/farklılıklar:
Özellikler/MonitörSamsung C27HG70ViewSonic VX2758-2KP-MHD
Panel teknolojisiVAIPS
Kontrast Oranı3000:11000:1
Panel tipiKavisli (1800R)Düz
Renk derinliği10 (8 bit+FRC) bit (VA olmasına rağmen)10 (8 bit+FRC) bit
Renk Sayısı1.07 Milyar (VA olmasına rağmen)1.07 Milyar
DP Versiyonu1.4 (VSR 4K desteği)1.2
Monitör koluVar (evirip çevirebiliyorsunuz)Yok
HDR600Var (kalitesi tartışılır)Yok
Renk GamıRenk Gamı (DCI Kapsamı) Tip %95, Min %88
Renk Gamı (NTSC 1976) Tip %88, Min %84
sRGB Kapsamı Tip %125, Min %120
Adobe RGB Kapsamı Tip %92, Min %88
DCI-P3: %96 boyut (Tip)
NTSC: %93 boyut (Tip)
sRGB: %131 boyut (Tip)
IPS'in öne çıktığı yer
Fiyat2760TL2800TL
İnceleme videoları:
Samsung(Technopat):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ViewSonic(hardwareunboxed):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

2018'de HDR(hardwareunboxed):

RX 5700 XT-R5 3600 sistem.
Film-dizi-AutoCAD-singleplayer oyunlar da kullanılacak (arada sırada CS:GO ve dövüş oyunları da)
3100TL bütçe son noktadır.
2K 144Hz minimum.
IPS ya da VA panel (TN önermeyin yeterince kullandım)

Benim için en önemli farkları:
ViewSonic:
+Renkler ve monitör performansı.
-Inergonomik ayak ve joysticksiz menü.
0düz panel.

Samsung:
+Yüksek kontrast oranı.
+Ergonomik kol ve daha iyi OSD menü.
-Fazla yer kaplayan tasarım.
-Daha düşük renk performansı.
0 Kavisli panel.
@Asım Demir @Recep Baltaş özellikle sizin fikrinizi de merak ediyorum

Son düzenleme:
Ben sizin yerinizde olsam asus tuf serisi monitörlere bakardım. Zaman zaman indirime girip bu fiyat bandında bulunabiliyorlar. Özelliklede benim gibi FPS oyuncusuysanız kesinlikle bekleyin. Ayrıca Samsung çıkalı 2 yıl olmuş. Asus bu 2 yılda monitör teknolojilerini inanılmaz geliştirdi.

İkisi de çok güzel monitör. Bence curved ekranlar insanı etkisine alıyor, atmosferide daha iyi hissettiyor. Ben olsam Samsung'u alırdım.

Curved ekran her ne kadar ilgimi çekse de 2 yıldır TN panel kullanmanın oluşturduğu bıkkınlık ile IPS almayı tercih ettim. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben sizin yerinizde olsam ASUS TUF serisi monitörlere bakardım. Zaman zaman indirime girip bu fiyat bandında bulunabiliyorlar. Özelliklede benim gibi FPS oyuncusuysanız kesinlikle bekleyin. Ayrıca Samsung çıkalı 2 yıl olmuş. ASUS bu 2 yılda monitör teknolojilerini inanılmaz geliştirdi.

Üstte belirttiğim gibi artık FPS oyunları oynamıyorum. Arada sırada EST Apex BF gibi oyunlar oynuyorum ancak 240Hz 0.5 ms bir panelle CS:GO oynamaya pek istekli değilim. ASUS'un IPS panelleriyle karşılaştırma yapacak olursanız da stok problemleri ve 700TL fiyat farkı beni vazgeçiren önemli özelliklerden biri.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı