Renk Gamı (DCI Kapsamı) Tip %95, Min %88
Renk Gamı (NTSC 1976) Tip %88, Min %84
sRGB Kapsamı Tip %125, Min %120
Adobe RGB Kapsamı Tip %92, Min %88
DCI-P3: %96 boyut (Tip)
NTSC: %93 boyut (Tip)
sRGB: %131 boyut (Tip) IPS'in öne çıktığı yer
Fiyat
2760TL
2800TL
İnceleme videoları:
Samsung(Technopat):
ViewSonic(hardwareunboxed):
2018'de HDR(hardwareunboxed):
RX 5700 XT-R5 3600 sistem.
Film-dizi-AutoCAD-singleplayer oyunlar da kullanılacak (arada sırada CS:GO ve dövüş oyunları da)
3100TL bütçe son noktadır.
2K 144Hz minimum.
IPS ya da VA panel (TN önermeyin yeterince kullandım)
Benim için en önemli farkları:
ViewSonic:
+Renkler ve monitör performansı.
-Inergonomik ayak ve joysticksiz menü.
0düz panel.
Samsung:
+Yüksek kontrast oranı.
+Ergonomik kol ve daha iyi OSD menü.
-Fazla yer kaplayan tasarım.
-Daha düşük renk performansı.
0 Kavisli panel. @Asım Demir@Recep Baltaş özellikle sizin fikrinizi de merak ediyorum
Ben sizin yerinizde olsam asus tuf serisi monitörlere bakardım. Zaman zaman indirime girip bu fiyat bandında bulunabiliyorlar. Özelliklede benim gibi FPS oyuncusuysanız kesinlikle bekleyin. Ayrıca Samsung çıkalı 2 yıl olmuş. Asus bu 2 yılda monitör teknolojilerini inanılmaz geliştirdi.
Curved ekran her ne kadar ilgimi çekse de 2 yıldır TN panel kullanmanın oluşturduğu bıkkınlık ile IPS almayı tercih ettim. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Ben sizin yerinizde olsam ASUS TUF serisi monitörlere bakardım. Zaman zaman indirime girip bu fiyat bandında bulunabiliyorlar. Özelliklede benim gibi FPS oyuncusuysanız kesinlikle bekleyin. Ayrıca Samsung çıkalı 2 yıl olmuş. ASUS bu 2 yılda monitör teknolojilerini inanılmaz geliştirdi.
Üstte belirttiğim gibi artık FPS oyunları oynamıyorum. Arada sırada EST Apex BF gibi oyunlar oynuyorum ancak 240Hz 0.5 ms bir panelle CS:GO oynamaya pek istekli değilim. ASUS'un IPS panelleriyle karşılaştırma yapacak olursanız da stok problemleri ve 700TL fiyat farkı beni vazgeçiren önemli özelliklerden biri.