- Makaleler
- 40
Daha fazla
Gerçekten ben de yaşadım hocam.Her cihaz için. Farklı Odin versiyonu kullanılması gerekiyor. Şeklinde, bir yazı okumuştum.
Bunu deneyimleme fırsatınız oldu mu hiç?
sıfırlamaz ben yaptığımda imei sorunuyla karşılaşmadımMerhaba. Galaxy A30'u Android 11'den 10'a düşüreceğim. Stock ROM kullanacağım. Bu işlem IMEI'yi sıfırlar mı? Cihaz Yurt içi.
Tamam. Teşekkürler. 3 saat önce zaten Android 10'a geçtim.sıfırlamaz ben yaptığımda imei sorunuyla karşılaşmadım
Merhaba. Uzun yıllar önce bu işlemi yapmıştım. Ama tam hatırlayamıyorum. Önce telefon arayüzüne girip format data diyor muyduk? Ben sadece AP yazan kısma dosya ekleyeceğim aynı sizin yaptığınız gibi.Selam,
Geçen aylarda Samsung cihazlara Custom ROM kurma rehberi hazırlamıştım. Şimdi stock ROM'a geri dönmek isteyenler için stock ROM rehberi hazırlıyorum
Gerekli malzemeler:
Odin'e giriyoruz:
- Bilgisayar
- Data kablosu.
- Telefon
Eki Görüntüle 1420905
Telefonu gördüğünden emin oluyoruz:
Eki Görüntüle 1420919
Eğer indirdiğimiz dosya.tar.md5ile bitiyorsa sadece AP bölümüne dosyayı eklemek lazım.
Birden fazla dosya çıkarsa sırası ile:
BL kısmına BL ile başlayan dosyayı.
AP kısmına AP ile başlayan dosyayı.
CP kısmına CP ile başlayan dosyayı.
CSC kısmına ise veriler silinsin istiyorsanız CSC ile silinmesin diyorsanız HOME_CSC ile başlayan dosyayı ekleyeceksiniz.
Dosyayı seçtikten sonra uygulama donabilir bunda şüpheniz olmasın.
Log kısmında dosyayı tarıyor çünkü:
Eki Görüntüle 1420915
Options kısmı için yeniden başlatma ayarını isteğe bağlı şekilde kalabilir.
Benim tavsiyem ayarın açık kalması.
Her şeyi ayarladığımıza göre Start verebilirsiniz.
PASS! dedi ve artık stock ROM yüklenmiş oldu.
Eki Görüntüle 1420921
Cihazın ilk açılışı biraz yavaş sürebilir.
Merhaba. Uzun yıllar önce bu işlemi yapmıştım. Ama tam hatırlayamıyorum. Önce telefon arayüzüne girip format data diyor muyduk? Ben sadece AP yazan kısma dosya ekleyeceğim aynı sizin yaptığınız gibi.
Yoksa Odin'le kurarken, daha önceki yazılımı formatlamış mı oluyor?
İkisinin farkı var mı acaba?
Bir de bir yerde OEM kilidini açmaya gerek yok diye okudum. Doğru mu? Şu an bende Stock ROM var ve format atıp yeniden stok kurmak istiyorum.
Evet ben de böyle biliyor ve yapıyordum ama acaba değişme mi var dedim, birkaç yerde öyle yazınca. Teşekkürler.Stock ROM kurulurken tamamen formatlanır. Options kısmından erase NAND diyebilirsiniz. OEM kilidini geliştirici seçeneklerinden açmanız gerek. Bazı yeni cihazlarda download moduna girerken bootloader kilidinin açılmasını sorabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.