Samsung CRG5 LC24RG50FZRXUF 144 Hz nasıldır?

Yıllar önce bile forumda ghosting sorunlu deniyordu ve kesinlikle önerilmiyordu.
 
@CBum Ghosting VA ve IPS panellerin belirli bir noktadan sonra kaçınılmazı zaten. Aşırı aşırı derecede rahatsız etmezse kullanılabilir diye düşünüyorum.

FreeSync veya G-Sync açtığınız zaman ghosting sorunundan adımınızı atamazsınız aşırı sıkıntılı bu modeller, 240Hz modelini kullanıyorum, hiçbir şey açmadan kullandığınız zaman ghosting sorunu çok rahatsız etmez.
 
@Yigit Efe Sirin Freeseync sevmediğim bir teknoloji, amacından sapıyor yapamadığı zamanlarda.

CRG5 240Hz monitörü G-SYNC onaylı olmasına rağmen düzgün çalışmıyor ve aşırı ghosting meydana geliyor, bu monitör de aşağı yukarı böyledir zaten VA panel kullanmışlar.
 
Bu monitörü bizzat kullandım, VA panel gerçekten siyahları çok güzel gösteriyor fakat ghosting vardı. Freesync kapalı halde bile rahatsız ediyordu beni. Chrome'de sayfayı kaydırırken metin bozuluyordu adeta. Fiyatı çok uygun değilse önermem.
 
Şu an aktif olarak kullanıyorum. Single oynuyorsanız sıkıntı yaratmaz ama Online oyuncu iseniz ghosting belki rahatsız edebilir ama beni etmeden Valorant oynuyorum. UFO testi gecikme süresi ortalama 5 MS.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İki senedir kendim bu monitörü kullanıyorum. Üstteki arkadaşın attığı ghosting problemi monitörde mevcut ancak beni rahatsız etmedi ve hala kullanmaktayım. Ghosting problemi sadece masaüstün de imleç ile fark ettim. Oyunlarda veya bir şeyler izlerken herhangi bir sorun göremedim. Ben 1300 liraya almıştım yanlış hatırlamıyorsam. O zamanlar bu fiyatlara ya TN panel yada bu tercih edilebilmekteydi bende bunu tercih ettim bütçeme uygun olduğu için. O güne geri dönsem tekrardan alırım ancak şuan gördüğüm en ucuz fiyat 3.000 TL. Bu cihaza 3.000 TL verilir mi, hak eder mi? Diye sorarsanız bence etmez. Artık eski bir model ve sunduğu özellikler fiyatına göre daha iyi olabilirdi. Üzerine ekleyerek daha yeni model almanızı öneririm. İkinci el alacaksanız fiyatı uygunsa düşünülebilir. Herhangi bir sorunuz olursa yanıtlayabilirim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı