Samsung Curved ekran kırıldı

Nayeon

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Backend Developer
Selamlar,

Samsung LC24F390FHMXUf 23.5" 4ms curved ekranımı 02.04.2019 tarihinde almıştım. Dün yani 30.08.2019 tarihinde hafif bir temas sonucu ekranın ortasında bir kırılma oluştu. Ekranın yaklaşık 1/6'sı siyah renge dönüştü. Samsung'u aradım ve durumu anlattım. Servis yönlendirdiklerini söylediler.

Sizce garanti kapsamında onarım yapılır mı? Yoksa ekstra ücret isterler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti sevisleri genelde ekranın temas olmadığı durumlarda para almazlar.Onun dışında servise yolladığınız zaman ordaki çalışanlar darbe sonucumu yoksa fabrika çıkışı bozuk olduğunu anlarlar.Yani %90 para ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Ben de öyle tahmin etmiştim. Fakat o kadar hafif bir temas sonucu da kırılması biraz anormal değil mi?

Ben de öyle tahmin etmiştim. Fakat o kadar hafif bir temas sonucu da kırılması biraz anormal değil mi?
Değil. Teknoloji ilerliyor bu kadar ince olması için sağlamlık gibi bazı şeylerden feragat etmek gerekiyor. Eski CRT monitörler gibi paneli koruyan 3 santim cam yok artık. Bu arada aynı monitörü kullanıyoruz, benimde içime bir korku sardı birden. Tabi alalı 3 yılı geçiyor, garanti felan kalmadı. :D

Panel gibi şeyler maalesef hassas. Size hafif gelen darbe, onun için çok fazla sert olabilir. Müşteri bazında bir hata olduğu için tamir için fiyat çıkaracaklardır. Bir monitör parası da çıkar tahminen.

Alalı da 5 ay olmamış hocam. Umarım fazla fiyat çekmezler. 😞

Technopat Haberler

Geri
Yukarı