Samsung EVO 860 düşük performans ve okuma-yazma hızları

307819

Hectopat
Merhabalar,
Yaklaşık 2 gün önce sistemimi 1909'dan 20h2'ye yükseltim ancak Samsung Magician yazılımı ile test yaptığımda düşük sonuçlar aldım.
Windows Update üzerinden yanlış veya eski sürüclüler yüklenmiş olabilir mi? Aygıt yöneticisinde Microsoft standart AHCI SATA sürücüsü yüklü ve onun tarihi 2006, Windows Update üzerinde ASUS sytem sürücüsünün daha yeni bir versiyonu varmış.
SSD yaklaşık 1 yıllık ve sürücüyü güncellemek istiyorum. Rica etsem lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Ayrıca ASUS N551 resmi sitesinden hangi sürücüyü yükleyeceğimi bilmiyorum.

Sistemim.
6700HQ -i7
16 GB DDR4 RAM.
960M ekran kartı /grapics 530.
Windows 10 20h2.
Samsung EVO 860 256 GB.
ASUS N551 laptop.

Dosya Ekleri

• resim 1.png
    resim 1.png
    85,2 KB · Görüntüleme: 77
  • resim 2.png
    resim 2.png
    23 KB · Görüntüleme: 63
  • resim 3.png
    resim 3.png
    6,7 KB · Görüntüleme: 72
  • resim_2021-03-11_021547.png
    resim_2021-03-11_021547.png
    54,1 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,
Yaklaşık 2 gün önce sistemimi 1909'dan 20h2'ye yükseltim ancak Samsung Magician yazılımı ile test yaptığımda düşük sonuçlar aldım.
Windows Update üzerinden yanlış veya eski sürüclüler yüklenmiş olabilir mi? Aygıt yöneticisinde Microsoft standart AHCI SATA sürücüsü yüklü ve onun tarihi 2006, Windows Update üzerinde ASUS sytem sürücüsünün daha yeni bir versiyonu varmış.
SSD yaklaşık 1 yıllık ve sürücüyü güncellemek istiyorum. Rica etsem lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Ayrıca ASUS N551 resmi sitesinden hangi sürücüyü yükleyeceğimi bilmiyorum.

Sistemim.
6700HQ -i7
16 GB DDR4 RAM.
960M ekran kartı /grapics 530.
Windows 10 20h2.
Samsung EVO 860 256 GB.
ASUS N551 laptop.

Ön bellek ile ilgili bir sorun. Bende de vardı aynısı. Rapid modu aktif hale getirdim şu an bayağı memnunum.

SSD firmwaresini Samsung Magician ile güncelleştirebilirsin. Ama aldığın hızlar anormal değil. Kapasitesi belli bir miktar dolan SSD'lerde hız bir miktar düşer. Format atarsan eski hızını aldığını göreceksin :)

Son düzenleme:
Peki ASUS System driver 10.1.1.38 yazıyor da bende daha eski bir sürüm yüklü nasıl güncelleyebilirim?
Sistemi daha yeni yükseltiğim için korkuyorum 1909 da böyle değildi çünkü.
İsterseniz donanım kimliklerini atabilirim.
Chipset sürücüleri sanırım

Peki ASUS System driver 10.1.1.38 yazıyor da bende daha eski bir sürüm yüklü nasıl güncelleyebilirim?
Sistemi daha yeni yükselttiğim için korkuyorum 1909 da böyle değildi çünkü.
İsterseniz donanım kimliklerini atabilirim.
Chipset sürücüleri sanırım
Buradan destek almak istediğin ürünü Notebook olarak seç ve modelini gir. Seni direkt sürücü destek sayfasına yönlendirecek.

Resmi Desteği | ASUS Türkiye

Zaten siteye girdim ama hangi sürücüyü kuracağımı bilmiyorum detaylı olarak yardımcı olabilen kişiler var mı?
Sürücünün güncel olması gerekseydi Windows Update kendi güncellerdi. Bazı sürücüler tüm bilgisayarlarda kullanılmak için yazılır ve güncelleme almazlar. Örnek: İşlemci sürücüleri.

1615423109662.png

Yine de eğer varsa güncellemesi için Windows Update yapabilirsin. Manuel denetleme ile de 2006 sürücüsünden daha güncel bir sürücü yüklenmiyorsa sürücü güncellemesi yok demektir.

Ek olarak bilgisayarında gözle görülür bir yavaşlama var ise problemin bu hız değerleri ile SSD'de olmadığını söyleyebilirim.
1- İşlemcin ısınıyor olabilir. Sıcaklıkları kontrol et absürt bir durum varsa termal macun yenile
2- GPU sürücülerin yüklü olmayabilir. GPU sürücülerini üreticilerin sitesinden güncelle.
3- Bilgisayarında virüs olabilir. Kaspersky,Malwarebytes vb ile virüs taraması yap eğer virüs bulursa temiz kurulum yapmanı öneririm.
4- Bellek modüllerinde problem olabilir. Memtest yap.

N551VW modeli
Hocam
PCI\VEN_8086&DEV_A103&SUBSYS_1D3D1043&REV_31
PCI\VEN_8086&DEV_A103&SUBSYS_1D3D1043
PCI\VEN_8086&DEV_A103&CC_010601
PCI\VEN_8086&DEV_A103&CC_0106
donanım kimlikleri bunlar
Dipnot: Bu sürücü kimliği Intel yonga seti sürücüsü ile eşleşiyor. Güncellemesi var. Bekleyin atıyorum.

Sürücünün güncel olması gerekseydi Windows Update kendi güncellerdi. Bazı sürücüler tüm bilgisayarlarda kullanılmak için yazılır ve güncelleme almazlar. Örnek: İşlemci sürücüleri.

Eki Görüntüle 916495

Yine de eğer varsa güncellemesi için Windows Update yapabilirsin. Manuel denetleme ile de 2006 sürücüsünden daha güncel bir sürücü yüklenmiyorsa sürücü güncellemesi yok demektir.

Ek olarak bilgisayarında gözle görülür bir yavaşlama var ise problemin bu hız değerleri ile SSD'de olmadığını söyleyebilirim.
1- İşlemcin ısınıyor olabilir. Sıcaklıkları kontrol et absürt bir durum varsa termal macun yenile
2- GPU sürücülerin yüklü olmayabilir. GPU sürücülerini üreticilerin sitesinden güncelle.
3- Bilgisayarında virüs olabilir. Kaspersky,Malwarebytes vb ile virüs taraması yap eğer virüs bulursa temiz kurulum yapmanı öneririm.
4- Bellek modüllerinde problem olabilir. Memtest yap.

Dipnot: Bu sürücü kimliği Intel yonga seti sürücüsü ile eşleşiyor. Güncellemesi var. Bekleyin atıyorum.
Arkadaş bulmuş bile.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı