Bazı FPS oyunları neden baş ağrısı yapıyor?

EminBey1913

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 580 8GB-Ryzen 5 2600-16GB DDR4 3200 Mhz RAM
Arkadaşlar, şu ana kadar dört oyunda bunu yaşadım: Sniper Elite serisi (Zombie Army serisi dahil), Call of Duty serisi, Metro serisi ve The Forest. Mesela Battlefield oynarken böyle bir şey olmuyor. CS, Valorant, PUBG gibi oyunları oynayabiliyorum; fakat bu saydığım oyunlarda garip bir baş ağrısı yaşıyorum. Aynı sorunu yaşayan var mı?

Arkadaşlar, şu ana kadar dört oyunda bunu yaşadım: Sniper Elite serisi (Zombie Army serisi dahil), Call of Duty serisi, Metro serisi ve The Forest. Mesela Battlefield oynarken böyle bir şey olmuyor. CS, Valorant, PUBG gibi oyunları oynayabiliyorum; fakat bu saydığım oyunlarda garip bir baş ağrısı yaşıyorum. Aynı sorunu yaşayan var mı?
Şahsen bunu Fear oyununda yaşadım. 1 saatten fazla oynayınca başım ağrıyor yavaştan. Cry of Fear oyununda ise 30 dakika dayanamıyorum.
Çözüm olarak şahsen geceleri tok karna oynamayı buldum. Bu şekilde bitirdim çoğu korku oyununu.

Gözlük kullanıyor musun?
Evet hocam.

FOV yüzünden olabilir.
O nedir hocam? Nasıl ayarlayabilirim?

Şahsen bunu Fear oyununda yaşadım. 1 saatten fazla oynayınca başım ağrıyor yavaştan. Cry of Fear oyununda ise 30 dakika dayanamıyorum.
Çözüm olarak şahsen geceleri tok karna oynamayı buldum. Bu şekilde bitirdim çoğu korku oyununu.
Teşekkür ederim hocam, bugün birde o şekilde deneyeceğim.

Evet hocam.

O nedir hocam? Nasıl ayarlayabilirim?
Görüş açınız. FOV ne kadar düşük olursa oyuna o kadar dar bir açıdan bakılır, ne kadar yüksek olursa o kadar geniş açıdan bakılır. Örneğin Portal'da standart FOV aşırı düşük, yükseltmeden oynanmıyor neredeyse.

Oyunlarda ayar olarak bulunur. Adı FOV veya Field of View'dir genelde.

Battlefield, CS gibi olmayan oyunlar FOV'u çok düşük tutuyor. Bundan kaynaklanıyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı