Samsung G6 OLED alınır mı?

Bu model satışa yeni geldi bilgine!

Hocam şu an da kullandığım monitör Gigabyte 2 yıldır kullanıyorum ama son 3-5 aydır altında çizgiler çıktı karardı alt tarafı Gigabyte mınitörlerin hepsinde mi var bilmiyorum hatta belki sorun kablodadır diye kabloda değiştim ama sorun monitörde bir de Samsung G6 ve bnu modelde tam olarak fark nedir acaba?

Alınır ama bütçe artarsa daha iyi panel ve renk gamutu olması nedeniyle bunu öneririm.
Bir de hocam merakımdan soruyorum neden 2K 360 Hz istiyorsunuz ki? 360 Hz gereksiz fazla bana göre. O ekran kartına 2K 240 Hz veya 180 Hz falan cuk diye oturur.

G6 ve XG27ACDNg de 3.nesil qd OLED panel var. Panel avantajı söz konusu değil. Renk gamutu da daha yüksek değil. Ekstradan 10 bin TL vermek mantıksız. Samsung'un fiyatında 280Hz qd OLED paneller mevcut. ASUS parlaklık ve yenileme hızında hızında biraz daha iyi. Ama 10k fazladan vermeye gerek yok. O paraya çıktıktan sonra 4.nesil modellere yönelirim.

G6 ve XG27ACDNg de 3.nesil qd OLED panel var. Panel avantajı söz konusu değil. Renk gamutu da daha yüksek değil. Ekstradan 10 bin TL vermek mantıksız. Samsung'un fiyatında 280Hz qd OLED paneller mevcut. ASUS parlaklık ve yenileme hızında hızında biraz daha iyi. Ama 10k fazladan vermeye gerek yok. O paraya çıktıktan sonra 4.nesil modellere yönelirim.

Hocam 2 gün sonra monitör alacağım kesin bütçe maksimum 30 alacağım Samsung monitörde 1.500TL zamlanmış bütçeyi Max 30bin yapsam ne önerirsin ekran kartım RTX 4070.

Hocam 2 gün sonra monitör alacağım kesin bütçe maksimum 30 alacağım Samsung monitörde 1.500TL zamlanmış bütçeyi Max 30bin yapsam ne önerirsin ekran kartım RTX 4070.
AW2725D. Parlak kaplama ve 3 yıl yanma garantili. Kritik bir eksisi yok. Monitörün içinde aktif fan var soğutma için. Dell'in garanti kısmı diğer markalardan iyi olduğu için ona yönelirdim. Gigabyte da parlak kaplama ise arada pek bir farklılık olmaz. Çünkü oledler de arka aydınlatma yok. Aynı paneli kullandıkları zaman performansları da benzer oluyor. Eğer ekstradan bir sınırlama veya kaplama da farklılık yoksa tabii. Bir de kalibrasyon farklılıkları var. Eğer kaplama ve panel aynıysa satış sonrası desteğe bakın derim. Dell parlak kaplama ve satış sonrası destekte daha iyi. Kullanılan panel de bu modellerle aynı. Ekstradan bir sınırlama da yok. Almamak için mantıklı bir neden göremedim.

AW2725D. Parlak kaplama ve 3 yıl yanma garantili. Kritik bir eksisi yok. Monitörün içinde aktif fan var soğutma için. Dell'in garanti kısmı diğer markalardan iyi olduğu için ona yönelirdim. Gigabyte da parlak kaplama ise arada pek bir farklılık olmaz. Çünkü OLED'ler de arka aydınlatma yok. Aynı paneli kullandıkları zaman performansları da benzer oluyor. Eğer ekstradan bir sınırlama veya kaplama da farklılık yoksa tabii. Bir de kalibrasyon farklılıkları var. Eğer kaplama ve panel aynıysa satış sonrası desteğe bakın derim. Dell parlak kaplama ve satış sonrası destekte daha iyi. Kullanılan panel de bu modellerle aynı. Ekstradan bir sınırlama da yok. Almamak için mantıklı bir neden göremedim.

Peki Samsung'la kıyaslayınca nasıl bir fark oluşuyor attığım modelle.

Peki Samsung'la kıyaslayınca nasıl bir fark oluşuyor attığım modelle.

Dell parlak, Samsung mat kaplama kullanıyor.
Dell'in piksel OverDrive optimizasyonu ve yenileme hızı daha iyi.
Dell de 3 yıl yanma garantisi varken Samsung da 2 yıl var. Samsung ayrıca garanti için bazı şartlar koyuyor.
Renk gamutları benzer.
Parlaklık benzer.
Kontrast oranı ikisinde de sonsuz.
Dell de aktif fan var, Samsung da ısı borusu var. Bence aktif fan daha iyi ama ses sizi rahatsız edebilir. Şahsen kendim df modelini kullanıyorum monitöre kulağımı dayamadığım sürece duymuyorum. Yine de bilginiz olsun.
Metin okuma performansı benzer.
Renk doğruluğu şans işi.

Kabaca farklar bu şekilde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı