Samsung G6 OLED nasıldır?

Makaleler
4
Bu monitörü almayı düşünüyorum. Tazeleme hızı umurumda değil sadece OLED olduğu için alacağım. Görüntü kalitesi renkleri vs kullanan arkadaşlar varsa düşüncelerini söylerse minnettar olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
30 bin lira civarına satılıyordu; hala benzer fiyatta ise kaçırılmayacak bir fırsat. Güzel monitör olmasına karşın mat yüzey olduğuna dikkat çekmek isterim çünkü "QD-OLED panel olan her monitör cam yüzey" gibi bir algı oluşmuş durumda bazı insanlarda. Mat yüzey olduğu için görüntü kalitesi cam yüzey olanlar kadar iyi değil.

30 bin lira civarına satılıyordu; hala benzer fiyatta ise kaçırılmayacak bir fırsat. Güzel monitör olmasına karşın mat yüzey olduğuna dikkat çekmek isterim çünkü "QD-OLED panel olan her monitör cam yüzey" gibi bir algı oluşmuş durumda bazı insanlarda. Mat yüzey olduğu için görüntü kalitesi cam yüzey olanlar kadar iyi değil.
İki ucu sivri kılıç gibi bir durum o da galiba. Camda sabah yansıma var ekran tam görünmüyor oledler düşük nit Matta da ekran daha iiyi görünüyor sabah ama görüntü kalitesi düşük LG woled ile Samsung qled arasında kaldım.

Ne kadar çok bir görüntü kalitesi kaybı yaşanır mattan dolayı?

27bin TL şuan bu arada.

Geçen ay 25e düşmüş ama kaçırdım.

İki ucu sivri kılıç gibi bir durum o da galiba. Camda sabah yansıma var ekran tam görünmüyor oledler düşük nit Matta da ekran daha iiyi görünüyor sabah ama görüntü kalitesi düşük LG woled ile Samsung qled arasında kaldım.

Ne kadar çok bir görüntü kalitesi kaybı yaşanır mattan dolayı?

27bin TL şuan bu arada.

Geçen ay 25e düşmüş ama kaçırdım.
Eğer cam olsaydı daha canlı bir görüntü elde ederdiniz fakat mat olması da diğer QD-OLED'lerde görülen "mor renk tonunun aşırıya kaçma probleminin" azalmasına katkıda bulunuyor.
Dediğiniz gibi iki ucu sivri kılıç gibi bir durum...

Açıkcası halen iyi fiyatta.

Eğer cam olsaydı daha canlı bir görüntü elde ederdiniz fakat mat olması da diğer QD-OLED'lerde görülen "mor renk tonunun aşırıya kaçma probleminin" azalmasına katkıda bulunuyor.
Dediğiniz gibi iki ucu sivri kılıç gibi bir durum...

Açıkcası halen iyi fiyatta.
Peki hocam bu renk canlılığı kaybı sabah akşam fark eder mi sanki gece çok daha az oluyor diye biliyorum sabaha karşı Matta.

Bir de bu G6 ile 2023 panelleri arasında burnin resistance farkı var mı? Mantıken 2024 modelde burnin daha az yaşanması lazım.

Peki hocam bu renk canlılığı kaybı sabah akşam fark eder mi sanki gece çok daha az oluyor diye biliyorum sabaha karşı Matta.
Hayır, farklı zaman dilimlerine göre değişiklik göstermez.
Bir de bu G6 ile 2023 panelleri arasında burnin resistance farkı var mı? Mantıken 2024 modelde burnin daha az yaşanması lazım.
G6 OLED'de yeni soğutma sistemi kullanıldı ve ayrıca logolar ile görev çubukları gibi statik görüntüleri algılayıp yanmayı önlemek için parlaklıklarını otomatik olarak azaltan bir teknoloji geliştirildii.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı