Samsung G65B renkleri soluk

Arahama

Hectopat
Monitör bu gün elime ulaştı, ghosting ya da benzeri diğer sorunları görmedim tek sorunum renkler önceki IPS panelime göre çok soluk durmakta bi ayarı mı yanlış yapıyorum bilmiyorum monitör ayarlarını da kurcaladım ama asla ips ekrandaki renklere yaklaşamadım, windows renklerden şu otomatik renk ayarını da kapattım ama o da işe yaramadı, herhangi bir tavsiyeniz var mı renkler için belki ben bir ayarı eksik yapıyorumdur.

Monitör bu gün elime ulaştı, ghosting ya da benzeri diğer sorunları görmedim tek sorunum renkler önceki IPS panelime göre çok soluk durmakta bi ayarı mı yanlış yapıyorum bilmiyorum monitör ayarlarını da kurcaladım ama asla ips ekrandaki renklere yaklaşamadım, windows renklerden şu otomatik renk ayarını da kapattım ama o da işe yaramadı, herhangi bir tavsiyeniz var mı renkler için belki ben bir ayarı eksik yapıyorumdur.
Oyun moduna aldınız değil mi?

Acer Nitro VG240YSbmiipx

Eksi monitörüm aşırı kaliteli değildi ama yine de renkler çok soluk geliyor yan yana koyunca.

Monitörün ismi de çok karışıkmış, Acer'ın bir sürü bu isimle benzer modeli var. Acaba NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarı falan yapmış olabilir misiniz? Bir de 10 bit değil de 8 bit olarak değiştirebilir misiniz? HDR'ı hem Windows'tan hem de monitörün OSD menüsünden kapatın.

@Arahama

HDR açıksa kontrastı yükseğe çekebilirsiniz veya NVIDIA/AMD panelinden kontrastı yükseltebilirsiniz o şekilde daha yoğun olur renkler ve IPS'e yakınlaşır. Ancak genel anlamda soluk renk olmaması gerekiyor. Aynı monitörü kullandığım için böyle bir sorun olmadığını belirtmek istiyorum çünkü ben IPS > OLED > VA geçişi yaptım öyle olsaydı ben über bir downgrade yemem lazımdı.

Monitörün ismi de çok karışıkmış, Acer'ın bir sürü bu isimle benzer modeli var. Acaba NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarı falan yapmış olabilir misiniz? Bir de 10 bit değil de 8 bit olarak değiştirebilir misiniz? HDR'ı hem Windows'tan hem de monitörün OSD menüsünden kapatın.

Direkt olarak attığım model bende epey linkiyle beraber attım. Dediklerinizi deneyip cevap veririm, teşekkürler.

@Arahama

HDR açıksa kontrastı yükseğe çekebilirsiniz veya NVIDIA/AMD panelinden kontrastı yükseltebilirsiniz o şekilde daha yoğun olur renkler ve IPS'e yakınlaşır. Ancak genel anlamda soluk renk olmaması gerekiyor. Aynı monitörü kullandığım için böyle bir sorun olmadığını belirtmek istiyorum çünkü ben IPS > OLED > VA geçişi yaptım öyle olsaydı ben Uber bir downgrade yemem lazımdı.

Acaba panelle ilgili mi anlayamadım bende.

Herhangi bir renk ayarı bulunmuyor, 8bite çektim değişim görmedim, tüm HDR özellikleri de kapalı şu anda.

Beni en çok rahatsız eden durum görev çubuğu, nedense yanlar gri ve ortadaki ikonlarda renkten yoksun gibiler ne yaptıysam çözemedim.

Son düzenleme:
Beni en çok rahatsız eden durum görev çubuğu, nedense yanlar gri ve ortadaki ikonlarda renkten yoksun gibiler ne yaptıysam çözemedim.
OSD menüsünden renk ayarını 25'ten 32-35-40 civarına yükseltin. Ayrıca samsung'un sitesinden İCC profili indirip kurabilir misin?

Burada bir tane paylaşılmış ama dosyanın güvenilirliği hakkında bilgim yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birde bu videodaki ayarları dene:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
OSD menüsünden renk ayarını 25'ten 32-35-40 civarına yükseltin.

İşe yaramadı maalesef halen belli bir şekilde fark var, mesela şu an altta Premiere ve NVIDIA Denetim Masası açık, IPS ekranda Premiere koyu mavi iken VA da daha açık renkte gibi aynı şekilde NVIDIA Denetim Masası logosu da daha zor gözle görülebiliyor Samsung'ta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı