Samsung G80SD 4K 240Hz OLED alınır mı?

martinS

Megapat
Yer
Çekmeköy, İstanbul
Merhaba, uzun zaman süren OLED monitör araştırmalarım sonucunda bu monitöre karar kıldım. RX 6900 XT ekran kartı ile hikayeli oyun ve medya tüketimi için kullanacağım. Daha iyi bir önerisi olan veya alınır-alınmaz gibisinden fikirleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba, uzun zaman süren OLED monitör araştırmalarım sonucunda bu monitöre karar kıldım. RX 6900 XT ekran kartı ile hikayeli oyun ve medya tüketimi için kullanacağım. Daha iyi bir önerisi olan veya alınır-alınmaz gibisinden fikirleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Hocam 6900 XT her ne kadar güçlü bir kart olsa da 4K da 240 FPS bandına asla çıkamaz. Size önerim oyunları 4K da oynayacaksanız daha düşük Hertz'li bir monitör tercih etmeniz olur.

Hocam 6900 XT her ne kadar güçlü bir kart olsa da 4K da 240 FPS bandına asla çıkamaz. Size önerim oyunları 4K da oynayacaksanız daha düşük Hertz'li bir monitör tercih etmeniz olur.
Aslında hikayeli oyunlarda çok yüksek fps olmasını bende beklemiyorum. Arada bir oynadığım lol-valorant tarzi hafif oyunlarda 240hz değerini verebilir diye umuyorum.

6900XT ile oyununa göre değişmekle birlikte yüksek ayarlarda 4K çözünürlükle 30 - 40 - 60 - 70 -100 - 120 FPS alırsınız. 100 - 120 FPS yarış oyunlarında alınır. Hikayeli AAA oyunlarda 30 - 70 FPS arası olacaktır. 240Hz özelliğine boşuna para vermiş olursunuz.

6900XT ile oyununa göre değişmekle birlikte yüksek ayarlarda 4K çözünürlükle 30 - 40 - 60 - 70 -100 - 120 FPS alırsınız. 100 - 120 FPS yarış oyunlarında alınır. Hikayeli AAA oyunlarda 30 - 70 FPS arası olacaktır. 240Hz özelliğine boşuna para vermiş olursunuz.
Peki bu şartlarda sizin önerebileceğiniz 4k 32 inç OLED monitör ne olurdu?

Yarı fiyatından daha da az bir bütçeyle IPS panel, 27" 4K monitör alırdım.
40K üzeri bir bütçeyle Playstation yada PC bazlı gaming station gibi bir amacım olurdu ve 120Hz 48" 4K OLED Ambilight Philips TV alırdım. Hue ambilight ile de destekleyip atmosfer gaming alanı oluştururdum.
Tabi sizin bütçeniz nedir, amacınız nedir bilemiyorum ben sadece ben olsaydımı söyledim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı