İlk jenerasyon Galaxy S'den beri elimden geldiğince S serisi cihaz bulundurdum elimin altında.
Kumlanma Samsung için yıllardır süregelen bir fenomen ve ne kadar dil dökerseniz dökün kabul etmiyorlar bunu serviste. %2 - %4 işi değil bu durum. Galaxy S ile de yaşadım, S3 ile de yaşadım, S5 ile de, S7 ile de, S24 ile de, hatta S serisi olmayıp AMOLED panellere sahip farklı Samsung modellerde de.
Ekran kumlu olunca parlaklığın önemi olmuyor, %20 parlaklıkta bile görebiliyorsunuz kumlanmayı, evet ilerlemiyor ancak gerilemiyor da bu durum. Yani bir tomar para verip aldığınız telefondan bu kadar çirkin bir görüntü kalitesine sahip olmak üzücü bir durum. Alışırsanız fark bile etmiyorsunuz ancak telefona günde iki saatten fazla bakmayıp günün tamamını bilgisayar ya da kağıt kitap üzerinde geçiriyorsanız hissediyorsunuz. Zamanında bu mevzu yabancı forumlarda da çok dillendirildi ancak kimse sesini duyuramadı bu güne kadar. Evet Samsung güzel bir marka ancak gerektiğinde arşa çıkarmak da yerin dibine gömmek de benim hakkım. Kötüye kötü demek lazım gelir. Bu konu riskli ve önlem alınmalı diye düşünüyorum.