Samsung Galaxy A35'te kumlu ekran sorunu var mı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu anda kullandığım telefonum eskidiği için değiştirmeyi düşünüyorum, telefonları araştırırken Samsung Galaxy A35 hoşuma gitti ama bazı kullanıcılar S24 serisi ve bazı A55 A25 gibi cihazlarda ekran kumlanma sorunu var diyorlar, epey bir araştırma yapmama rağmen hiçbir şekilde sonuç alamadım, kullanan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Peki bu kumlu ekran tam olarak nasıl oluyor pek anlayamadım da sadece gece karanlık odada %20-30 parlaklık seviyesinde mi oluyor. Yoksa aydınlık ortamda da oluyor mu?
Kesinlikle öyle. Gece yatarken siyaha yakın tonlarda, genelde koyu gri renklerinde belli oluyor. Parlaklık en kısıkken bir kaç kez çok dikkatli bakınca fark etmiştim. Aslında çok dert edilecek birşey değil ama karanlık ortamlarda fazla kullanıyorsanız rahatsız edebilir.

Peki bu kumlu ekran tam olarak nasıl oluyor pek anlayamadım da sadece gece karanlık odada %20-30 parlaklık seviyesinde mi oluyor. Yoksa aydınlık ortamda da oluyor mu?
Eğer ciddi bir kumlanma varsa, mesela benim telefonumda var şu anda, her parlaklık seviyesinde seçiliyor açıkçası. Ancak minör bir kumlanma varsa sadece aşırı düşük seviyelerde görüyorsunuz.

Kumlanma ciddi ise renk de seçmiyor ayrıca.

Kesinlikle öyle. Gece yatarken siyaha yakın tonlarda, genelde koyu gri renklerinde belli oluyor. Parlaklık en kısıkken birkaç kez çok dikkatli bakınca fark etmiştim. Aslında çok dert edilecek bir şey değil ama karanlık ortamlarda fazla kullanıyorsanız rahatsız edebilir.

Gece karanlık ortamda fazla kullanmam genel olarak aydınlık ortamda kullanırım.

Gece karanlık ortamda fazla kullanmam genel olarak aydınlık ortamda kullanırım.
Arkadaşın dediği gibi biraz şansınıza kalmış. Aldığınız telefonun ekranı ne düzeyde kumlama içeriyor orası biraz şans. Yıllar yıllar önce Amoled yanığıyla bilinen S4 Mini kullanıyodum geçen sene. Onda böyle bir sıkıntı yoktu mesela. Bir yakınımda M34 var, onda da bir sıkıntı yok. Şans meselesi yani. Geçen gün Redmi Note 12 Pro 5G'de de yaşadım hatta.

Farklı bir konudaki olay hakkındaki deneyimlerim.

İlk jenerasyon Galaxy S'den beri elimden geldiğince S serisi cihaz bulundurdum elimin altında.

Kumlanma Samsung için yıllardır süregelen bir fenomen ve ne kadar dil dökerseniz dökün kabul etmiyorlar bunu serviste. %2 - %4 işi değil bu durum. Galaxy S ile de yaşadım, S3 ile de yaşadım, S5 ile de, S7 ile de, S24 ile de, hatta S serisi olmayıp AMOLED panellere sahip farklı Samsung modellerde de.

Ekran kumlu olunca parlaklığın önemi olmuyor, %20 parlaklıkta bile görebiliyorsunuz kumlanmayı, evet ilerlemiyor ancak gerilemiyor da bu durum. Yani bir tomar para verip aldığınız telefondan bu kadar çirkin bir görüntü kalitesine sahip olmak üzücü bir durum. Alışırsanız fark bile etmiyorsunuz ancak telefona günde iki saatten fazla bakmayıp günün tamamını bilgisayar ya da kağıt kitap üzerinde geçiriyorsanız hissediyorsunuz. Zamanında bu mevzu yabancı forumlarda da çok dillendirildi ancak kimse sesini duyuramadı bu güne kadar. Evet Samsung güzel bir marka ancak gerektiğinde arşa çıkarmak da yerin dibine gömmek de benim hakkım. Kötüye kötü demek lazım gelir. Bu konu riskli ve önlem alınmalı diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı