İnceleme Samsung Galaxy Buds 2

Dostlar selam. Bugün 8 aydır kullandığım Buds 2 hakkında bir inceleme yapmak istedim. Kutu içeriği ile başlayalım.
Kutu İçeriği
1- 6 farklı boyutta kulak pedi
2- Şarj Kablosu
3- Kulaklıklar ve kutusu
4- Hızlı başlangıç kağıdı ve garanti belgesi
Bulunmata Gayet yeterli bana göre.
Artılar
+ Yeterli bir kutu içeriği
+ Farklı boylarda ped detayı güzel.

Eksiler

- Kullandığım ped 8 ayın sonunda yırtıldı.
Uygulama
Kulaklıklar uygulama için "Galaxy Wearable" kullanmakta.
IMG_20240716_205622.jpg
Uygulamanın bu sayfasında Gürültü kontrolleri ve dokunma kontrolleri yapılabiliyor. Ve kulaklıklarımı bul kısmı var ancak çalışması için kulaklıklara bağlı olmanız lazım. İsterseniz "Kulaklık Ayarları" kısmına geçelim.
Screenshot_2024-07-16-21-01-25-526_com.samsung.accessory.berrymgr.png

Ayarların ilk kısmında ekolayzer ayarları yapılabiliyor. Ekolayzer ayarlarında ise "Normal, Bas Güçlendirme, Yumuşak, Dinamik, Net ve Tiz Güçlendirme" var. Kusura bakmayın ses mühendisi olmadığım için hepsinin farkını tam olarak anlayamıyorum ancak kendim "Net" kullanıyorum. Çünkü kulağıma bu şekilde daha iyi geldi. "Bildirimleri Sesli Oku" kısmı ise adından anlaşıldığı gibi telefonunuza gelen bildirimleri kulaklık sizin için okuyor. Bu özellikte hangi uygulamalardan gelen bildirimlerin okunacağını seçebilirsiniz.
Screenshot_2024-07-16-21-08-32-936_com.samsung.accessory.berrymgr.png

Bu kısımda ise 5 farklı ayar var. Hepsine bakalım.
"Sorunsuz Kulaklık Bağlantısı" Kısmında kulaklığın bağlantısını kesmeden veya eşleştirme modunu açmadan yakındaki cihazlara bağlanma ayarını açabilirsiniz. Samsung Account'unuzda oturum açmış diğer cihazlara bağlanıyor.
"Aramalar İçin Kulak İçi Algılama" ayarını açarsanız kulaklık takılıysa aramalar direkt kulaklığa geliyor. Takılı değilse aramaları telefonun hoparlörüne veriyor.
"Kulaklık Uyum Testi" adı üstünde kulaklığı düzgün takıp takmadığınızı söylemek için test yapıyor.
"Aramalar Sırasında Ortam Sesini Kullanın" ayarını açarsanız aramalarda kendi sesinizi daha net duyuyorsunuz.
"Labs" kısmı deneysel özellikler için.
Kalan kısımlarda sadece Erişilebilirlik kısmını anlatacağım.
Screenshot_2024-07-16-21-16-10-128_com.samsung.accessory.berrymgr.png

Özellikler yukarıdaki gibi. Sol/Sağ dengesi ayarı var, tek kulaklıkla gürültü kontrolü yapabildiğiniz ayar var ve son olarak "Ortam Sesini Kişiselleştir" var. Bunu açtığınızda ortam sesi tonunu ayarlayabilirsiniz. Kalan ayarlar ise "Sıfırla, Kulaklık Yazılım Güncellemesi ve Hakkında" kısmı.
Artılar
1- Gayet yeterli bir uygulama
2- Ekolayzer ayarı yapılabiliyor

Eksiler
1- Kulaklığı bulmak için bağlanmamız lazım.

Ses Kalitesi
Gelelim ses konusuna. Bence bütçesine göre ses kalitesi çok iyi. Şu ana kadar ses yeterliliği ve azlığı hakkında hiçbir sorun yaşamadım. Gürültü Engelleme de gayet başarılı ancak çok fazla kalabalık ortamlarda yine etrafın sesini duyuyorsunuz. Gel gelelim ki rüzgar konusuna. Beni pek tatmin etmedi rüzgar performansı. Rüzgarın sesini duyuyorsunuz hatta bazen dinlediğim şarkıyı bile engellediği oldu. Basslar, tizler fark etmeden beni fazlasıyla memnun etti.
Pil
Pil konusunda beni çok tatmin etti. %100 şarjla gürültü engelleme kapalı 8 saate kadar kullanmıştım. Gürültü engelleme açınca iş değişiyor tabii ki. Bu süre kısalıyor ancak beni hep tatmin etti.
Sonuç
Sonuca gelirsek kulaklık gayet güzel. Hiç pişman etmedi aldığıma. Genel olarak puanım 8.5/10. Buraya kadar okuduğunuz için çok ama çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yazdan beri kullanıyorum. Her özelliği ile beni mutlu etse de 5 sefer garanti kapsamında değişimi yapıldı. Her seferinde de sağ kulaklık bozuldu. 5 sefer sağ taraf bozulacak kadar şanssızlık bende mi yoksa kronik bir sorunu mu var anlamış değilim. Güzel inceleme bu arada.

Geçen yazdan beri kullanıyorum. Her özelliği ile beni mutlu etse de 5 sefer garanti kapsamında değişimi yapıldı. Her seferinde de sağ kulaklık bozuldu. 5 sefer sağ taraf bozulacak kadar şanssızlık bende mi yoksa kronik bir sorunu mu var anlamış değilim. Güzel inceleme bu arada.
Çok teşekkür ederim ama galiba sizin şanssızlığınız. Forumda böyle bir sorun yaşayan görmedim. Ben de yaşamadık zaten. Kötü olmuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı