Samsung Galaxy Grand Prime CPU hız arttırma

286525

Hectopat
Samsung Galaxy Grand Prime kullanıyorum 1.19GHz işlemci var CPU 0 CPU 1 CPU 2 CPU 3 bu 4'ü 800 MHz ve 1190MHz hızında değişiyor hızlarını arttırsam ne olur ısınıyor ama bende 13000RPM hızında dönen bir fan var ısındığı zaman çalıştırıyorum hemen düşüyor. Arttırsam yanma söz konusu olur mu?

Screen densty: 220 DPI.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Custom Kernel kullansanız bile geliştiricinin verdiği limitleri aşamayacağınız için. İşlemciyi yakmanız pek imkan dahilinde değil. Ayrıca hızları değişiyor dediğiniz durum kullanıcı isteklerine ve sıcaklık durumuna göre işlemcinin interactive profilde kendini frekansını ayarlaması.
Ayrıca fan ilginç bir şekilde işe yarıyor tecrübe etmişiliğim var. Telefon pasif olarak soğutulduğu için arka yüzeyi / ekranı ne kadar çabuk soğursa işlemci de o kadar serin çalışıyor.

Bende Samsung Galaxy Note 8 kullanıcısıyım GPU tarafında gördüğüm limit değer 62 ℃ işlemci tarafında 57 ℃

benim elimdeki 13000rpm hızında döndüğü için felaket üflüyo yani kısaca bir araba motorunu soğutabilebilir hemde kolayca benimki 50 veya 35 arasında dolaşıyo fan çalışırken peki bir uygulama önerirmisiniz yükseltmem için

13000 rpm hızda dönen bir fanın sesiyle oyun oynamak size konforlu geliyorsa attığınız taş ürküttüğünüz kuşa değmeyecek. Ayrıca arabanın motorunu soğutmak sandığınız kadar basit değil.
Frekans yükseltmek için uygulama sorduğunuza göre cihazınızda root / custom kernel yüklü değil önce bu kavramları araştırıp cihazınıza nasıl uygulayacağınıza göz atın. Custom Kernel yüklü olmamasından kaynaklı telefonu çıkarabileceğiniz en yüksek hız işlemcinin kendi tepe hızı olan 1.2 Ghz (Quad-core 1.2 GHz Cortex-A53). Bu size herhangi bir fayda sağlamayacaktır sadece governor değiştirerek ufak miktarda tepkiselliği arttırabilir, sıcaklığa bağlı frekans düşüşlerini engelleyebilirsiniz.
Yinede risk alıp bu adımları gerçekleştireceğim diyorsanız markette bulunan herhangi bir Kernel Tweak programıyla hızları kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı