Samsung Galaxy J6+ İlk Bakış

Hayırlı olsun öncelikle. Demeden geçemeyeceğim ama ekran konusunda dedikleriniz fazla abartılı. Varsayalım ki ekran teknolojileri aynı olsun ki aynı değil J6+ TFT Note 4 Super Amoled arada 2.6 milyon piksel fark var ve J6+ daha büyük ekrana sahip. Ekran boyutu olarak devasa fark olmadığı halde bile 2 kata yakın piksel yoğunluğu farkı var. Buna ek olarak ikisi de Gorilla Glass ekran korumasına sahip olsa da J6+ da kullanılan versiyon belli değil çok çok yüksek ihtimalle ya Gorilla Glass değildir ya da eski versiyondur. Kısacası iki ekran arasında çok fark var ve nesnel olarak her açıdan Note 4 üstün.

Sizi eleştirmek veya açık aramak için yazmadım. Bu kadar bariz fark varken Note 4 kadar olmasa da iyi ve canlı renklere sahip ekranı var demenizi isterdim.

Bu arada Note 4 kullanmıyorum. Bu kadar yazıdan öyle anlayacak insanlar elbette çıkacaktır. 🙄

Hayırlı olsun öncelikle. Demeden geçemeyeceğim ama ekran konusunda dedikleriniz fazla abartılı. Varsayalım ki ekran teknolojileri aynı olsun ki aynı değil J6+ TFT Note 4 Super Amoled arada 2.6 milyon piksel fark var ve J6+ daha büyük ekrana sahip. Ekran boyutu olarak devasa fark olmadığı halde bile 2 kata yakın piksel yoğunluğu farkı var. Buna ek olarak ikisi de Gorilla Glass ekran korumasına sahip olsa da J6+ da kullanılan versiyon belli değil çok çok yüksek ihtimalle ya Gorilla Glass değildir ya da eski versiyondur. Kısacası iki ekran arasında çok fark var ve nesnel olarak her açıdan Note 4 üstün.

Sizi eleştirmek veya açık aramak için yazmadım. Bu kadar bariz fark varken Note 4 kadar olmasa da iyi ve canlı renklere sahip ekranı var demenizi isterdim.

Bu arada Note 4 kullanmıyorum. Bu kadar yazıdan öyle anlayacak insanlar elbette çıkacaktır. [emoji849]
Hocam ben hem Note 4, hem de J6+ kullanıyorum. Kime sorarsam sorayım, J6+'ın ekranına daha iyi diyor. Aradaki farkları ben de biliyorum fakat, gerçekte görünce kesinlikle aydınlatma farkı vesaire derken, J6+'ın ekranı çok daha iyi duruyor. İkisini de yanyana getirirseniz bana hak vereceksiniz. Ayrıca Note 4'ün ekranı gündüz görünmez, yansıma yaparken, J6+'ın ekranı net bir şekilde görülüyor. Evet piksel olarak 4 kat daha az ama pikselleri sayma gibi birşey yok, gözünüzü ekrana sokmazsanız tabi. 2k ekran bana göre çok gereksiz. Bilgisayarlarda, telefondan katlarca büyük ekran var ve çözünürlüklerini biliyorsunuz. O rahatsız etmiyor da, telefondaki bu çözünürlük neden rahatsız etsin ki güzel yapıldıktan sonra.

J6+'ın J6'dan tek artısı çift kamerası. Ekranı SAmoled değil LCD ve daha kalın çerçevelere sahip, İslemci 2/3'ü kadar, kasası tamamen plastik. Şahsıma konuşayım; J6+ almazdım. Şuan J6 kullanıyorum memnunum. Size de hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanın inşAllah.

Hayırlı olsun. Hediye gelmiş yoksa aldığın için eleştirecektim.

Note 4 bu modelden daha iyi bir telefon. Gerek donanim, performans ve arka kamera olsun. J6 Plus modelinin arka kamerasi iyi değil J7 Prime modelinin portre kamerasi eklenmiş hali sadece, ayni ana kamera var. Sony IMX 258 sensörü kullaniyor. Ben de J7 PRO var benim modelin sensörü de ayni sensör diyaframi F 1.7 gece kötü ama gündüz J7 PRO kat kat J6 Plus ve J7 Prime modelinden daha iyi. Fiyat aralığında daha iyi modeller var elbette.

J6 Plus modelinin arayüz akıcılığı Note 4 modelinden daha iyi bu şaşırtıcı değil çünkü Note 4 modelinde Touchwiz arayüzü vardi bu modelde Experience arayüzü var, Experience arayüzü hem daha stabil hem de hızlı.

Note 4 modellerinde şebeke sorunları çok çıkıyor, arayüzü Experience kadar olmasa da iyidir. S5 modellerinden sonra Touchwiz düzeldi.

J6 Plus fazla bir beklentin yoksa sana gündelik kullanım için fazlasıyla yetecek bir model.

Hızlı şarj destekliyor mu denedin mi? Normalde SD 425 modelinin hızlı şarj desteği var.

Hayırlı olsun. Hediye gelmiş yoksa aldığın için eleştirecektim.

Note 4 bu modelden daha iyi bir telefon. Gerek donanim, performans ve arka kamera olsun. J6 Plus modelinin arka kamerasi iyi değil J7 Prime modelinin portre kamerasi eklenmiş hali sadece, ayni ana kamera var. Sony IMX 258 sensörü kullaniyor. Ben de J7 PRO var benim modelin sensörü de ayni sensör diyaframi F 1.7 gece kötü ama gündüz J7 PRO kat kat J6 Plus ve J7 Prime modelinden daha iyi. Fiyat aralığında daha iyi modeller var elbette.

J6 Plus modelinin arayüz akıcılığı Note 4 modelinden daha iyi bu şaşırtıcı değil çünkü Note 4 modelinde Touchwiz arayüzü vardi bu modelde Experience arayüzü var, Experience arayüzü hem daha stabil hem de hızlı.

Note 4 modellerinde şebeke sorunları çok çıkıyor, arayüzü Experience kadar olmasa da iyidir. S5 modellerinden sonra Touchwiz düzeldi.

J6 Plus fazla bir beklentin yoksa sana gündelik kullanım için fazlasıyla yetecek bir model.

Hızlı şarj destekliyor mu denedin mi? Normalde SD 425 modelinin hızlı şarj desteği var.
Hiç denemedim hocam ama aklıma soktunuz, deneyeceğim.

İçinden standart şarj aleti çıkıyor ama olsaydı koyarlardı diye düşünüyorum.
Yaklaşık 2 yıl oldu, konuyu güncellemiş olayım. Kamerası çoktan odağını kaybetti. Performans şuan rezalet halde. Herşeyde donuyor. İlk alırken çok iyi gelmişti ama şuan hiç memnun değilim. Her tarafı soyulmaya da başladı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı