Rehber Samsung Galaxy J7 Prime'a One UI 4.1 Android 12 kurmak

Evet, dostlar başlıkta da okuduğunuz gibi 10 yıllık telefona nasıl One UI 4.1 S10e port ROM'u kurulur onu anlatacağım ROM'u bizzat eski telefonumda denedim güzel çalışıyor hatta aşağıya birkaç ekran resmi koyacağım ama öncesinde telefon stabil bir şekilde çalışıyor kamera falan çalışıyor sadece jiroskop gibi bazı sensörler çalışmıyor. Şimdi isterseniz rehbere geçelim!

İlk önce bilgisayarımıza Odin ve Samsung USB driver uygulamalarını kuruyoruz burada nasıl Odin ve Samsung USB driver kurulur onu anlatmayacağım internette tonlarca var zaten sonra bu linkten J7 Prime'a uygun TWRP'yi indirip Odin'de.
AP kısmına atıyoruz.

Ekran görüntüsü 2024-08-29 165956.png

Sonra telefonumuzu download moduna sokuyoruz böyle bir ekran gelecek ve çıkan uyarıyı takmadan sadece ses açma düğmesine basıyoruz.

samsung-galaxy-f23.jpg

Şimdi TWRP'yi flaşlama vakti Odin'den starta basıyoruz!
eğer TWRP 3.6.0 sürümünden başka TWRP sürümü kulannırsanız OrangeFox Recovery gibi ROM'u yükledikten sonra buga girer
TWRP'yi kurduktan sonra recovery moduna giriyoruz ve bizi böyle bir ekran karşılıyor:

TWRP_3.7.0_menu_screenshot.png

Sonra wipe butonuna tıklayıp format data deyip yes yazıyoruz ve bu drive linkinden Exynos create vendoru yükleyip telefonumuzun ana dizinine atıyoruz ve flaşlıyoruz ve ana ekrana gelip reboot diyoruz reboot dedikten sonra ise.
Reboot recovery deyip gelen uyarıyı dinlemeden alttaki şeyi çekiyoruz.
Geldik zurnanın zort dediği yere az önceki Drive klasöründeki re Partition 5,5 GB yazanı telefona atıp flashlıyoruz ancak bu dosyayı atınca telefonda 5 GB'lık bir yer kalıyor ama ben tüm uygulamalarımı SD karta taşıdım ve 2 oyun ve 23 adet uygulama kurmayı başardım!
Re Partition'ı flaşladıktan sonra ise One UI 4.1. ZIP dosyasını flashlıyoruz.
Son adım zafere yaklaştık şimdi ise resuscitando fixed dosyazımızı atıyoruz ve restart System diyoruz artık 10 yıllık telefonumuz artık One UI 4.1 çalıştırıyor!
Buglar: Galaxy Watch'unuz varsa bağlıyamıyorsunuz ancak ben bir şekilde yaptım fakat o başka bir rehberin konusu😃
Bazen telefonu açtığınızda dokunmatik algılamıyor onu da telefonu Odin moduna sokar gibi restart atınca düzeliyor!
Parmak izi sensörü çalışmıyor onu da Galaxy Watch rehberinde daha sonra anlatacağım.
Başka bir bug yok sadece telefen açılırken Samsung Galaxy ekranında 1-2 dk fazla bekliyor.
Günün sonunda uygulamalar ve oyunlarla birlikte kalan depolama alanı:

Ekran görüntüsü 2024-08-29 164000.png

extra özellikler:
Samsung DeX (çalışıyor)
Bixby uygulamaları (çalışıyor)
Ve klasik Android 12 özellikleri (renk paleti falan).
---------------------------------Ekran resimleri--------------------------------------------------------------------

Screenshot_20240829_163817_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163520_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163514_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163500_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163450_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163439_Settings.jpg

Hocam sizinle iletişime geçebileceğim bir yer var mı Telegram gibi. Varsa bir videonnun yorumuna yazıp buraya atar mısınız?

Video atamam çünkü 2 ay önce j7'yi sattım ama XDA forumda var nasıl yapılacağını gösteren bir konu var. Discord olur mu?

Video atamam çünkü 2 ay önce j7'yi sattım ama XDA forumda var nasıl yapılacağını gösteren bir konu onun linkini atabilirim.

Yok hayır beni yanlış anladınız. Telegram adresinizi herhangi bir YouTube videosuna yazın sonra buraya atın. ( konuyla alakalı olsun) yoksa ceza yiyoruz.

Yok hayır beni yanlış anladınız. Telegram adresinizi herhangi bir YouTube videosuna yazın sonra buraya atın. ( konuyla alakalı olsun) yoksa ceza yiyoruz.

youtube.com/@aliysnm hakkında kısmında yurt dışı numaram yazıyor Telegram'la kayıt oldum oradan yaz.

Benim simi görmüyor hocam ne yapmam lazım?

Aynı durum bir arkadaşımdada yaşanıyordu IMEI hasar almış olabilir stock ROM atıp tekrar bir Custom ROM atmayı deneyin.

IMEI bölümüne Custom ROM'da IMEI görmüyor stock ROM'da görünüyor anlayamadım bu işi.

IMEI bölümüne Custom ROM'da IMEI görmüyor stock ROM'da görünüyor anlayamadım bu işi.🤔

Hocam o sorunu ben 3 defa yaşadım.
Her seferinde çözüm için bir süre stock ROM'da kalmak zorunda kaldım.
Gün sayısı belli olmadan bir süre boyunca stock ROM'da kalmak zorundasınız (j7 Prime ana cihazınız ise ana cihazınız değilse IMEI sorun olmaz kalmasanız da olur)

Hocam o sorunu ben 3 defa yaşadım.
Her seferinde çözüm için bir süre stock ROM'da kalmak zorunda kaldım.
Gün sayısı belli olmadan bir süre boyunca stock ROM'da kalmak zorundasınız (j7 Prime ana cihazınız ise ana cihazınız değilse IMEI sorun olmaz kalmasanız da olur)

Hocam benim şu an aktif olarak kullandığım Redmi 12 4G cihazım var çok kasan donan bir telefon J7 Prime'nin yazılımıda eski ondan dolayı Custom ROM yükleyip kullanıyordum aynı zamanda stock ROM'dayken aktif kullanılmasını lazım hocam.

Şu işe bak j7 prime bile kasmıyor redmi 12 kasıyor😅

Technopat Haberler

Geri
Yukarı