Rehber Samsung Galaxy J7 Prime'a One UI 4.1 Android 12 kurmak

Evet, dostlar başlıkta da okuduğunuz gibi 10 yıllık telefona nasıl One UI 4.1 S10e port ROM'u kurulur onu anlatacağım ROM'u bizzat eski telefonumda denedim güzel çalışıyor hatta aşağıya birkaç ekran resmi koyacağım ama öncesinde telefon stabil bir şekilde çalışıyor kamera falan çalışıyor sadece jiroskop gibi bazı sensörler çalışmıyor. Şimdi isterseniz rehbere geçelim!

İlk önce bilgisayarımıza Odin ve Samsung USB driver uygulamalarını kuruyoruz burada nasıl Odin ve Samsung USB driver kurulur onu anlatmayacağım internette tonlarca var zaten sonra bu linkten J7 Prime'a uygun TWRP'yi indirip Odin'de.
AP kısmına atıyoruz.

Ekran görüntüsü 2024-08-29 165956.png

Sonra telefonumuzu download moduna sokuyoruz böyle bir ekran gelecek ve çıkan uyarıyı takmadan sadece ses açma düğmesine basıyoruz.

samsung-galaxy-f23.jpg

Şimdi TWRP'yi flaşlama vakti Odin'den starta basıyoruz!
eğer TWRP 3.6.0 sürümünden başka TWRP sürümü kulannırsanız OrangeFox Recovery gibi ROM'u yükledikten sonra buga girer
TWRP'yi kurduktan sonra recovery moduna giriyoruz ve bizi böyle bir ekran karşılıyor:

TWRP_3.7.0_menu_screenshot.png

Sonra wipe butonuna tıklayıp format data deyip yes yazıyoruz ve bu drive linkinden Exynos create vendoru yükleyip telefonumuzun ana dizinine atıyoruz ve flaşlıyoruz ve ana ekrana gelip reboot diyoruz reboot dedikten sonra ise.
Reboot recovery deyip gelen uyarıyı dinlemeden alttaki şeyi çekiyoruz.
Geldik zurnanın zort dediği yere az önceki Drive klasöründeki re Partition 5,5 GB yazanı telefona atıp flashlıyoruz ancak bu dosyayı atınca telefonda 5 GB'lık bir yer kalıyor ama ben tüm uygulamalarımı SD karta taşıdım ve 2 oyun ve 23 adet uygulama kurmayı başardım!
Re Partition'ı flaşladıktan sonra ise One UI 4.1. ZIP dosyasını flashlıyoruz.
Son adım zafere yaklaştık şimdi ise resuscitando fixed dosyazımızı atıyoruz ve restart System diyoruz artık 10 yıllık telefonumuz artık One UI 4.1 çalıştırıyor!
Buglar: Galaxy Watch'unuz varsa bağlıyamıyorsunuz ancak ben bir şekilde yaptım fakat o başka bir rehberin konusu😃
Bazen telefonu açtığınızda dokunmatik algılamıyor onu da telefonu Odin moduna sokar gibi restart atınca düzeliyor!
Parmak izi sensörü çalışmıyor onu da Galaxy Watch rehberinde daha sonra anlatacağım.
Başka bir bug yok sadece telefen açılırken Samsung Galaxy ekranında 1-2 dk fazla bekliyor.
Günün sonunda uygulamalar ve oyunlarla birlikte kalan depolama alanı:

Ekran görüntüsü 2024-08-29 164000.png

extra özellikler:
Samsung DeX (çalışıyor)
Bixby uygulamaları (çalışıyor)
Ve klasik Android 12 özellikleri (renk paleti falan).
---------------------------------Ekran resimleri--------------------------------------------------------------------

Screenshot_20240829_163817_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163520_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163514_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163500_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163450_Settings.jpg

Screenshot_20240829_163439_Settings.jpg

Hocam benim şu an aktif olarak kullandığım Redmi 12 4G cihazım var çok kasan donan bir telefon J7 Prime'nin yazılımıda eski ondan dolayı Custom ROM yükleyip kullanıyordum aynı zamanda stock ROM'dayken aktif kullanılmasını lazım hocam.

Şu işe bak J7 Prime bile kasmıyor Redmi 12 kasıyor😅

Bende de Redmi Note 12 Pro 4G var. İki cihazda da ROM atıyorum. J7 Prime için ROM geliştiricisi sayılırım. J7 bende biraz daha kasıyor ya.
Vallahi Redmi Note 12 Pro'nun ekranı kırıldı 1 hafta kullanamadım. J7 Prime kullandım o yüzden.
Zor dayandım desem yeridir 😅
Ama j7'ninde hakkını yememek lazım, çok işime yaradı bu süreçte 7 senelik kullandığım cihazım ne de olsa. (2018 de alındı)

Hayır sadece batarya bir tık hızlı bitiyor. Çok hızlı değil ama. Performansta düşüş yok ilk açılışta sadece birkaç takılma var o kadar.

Keşke tam model numarasını yazsaydın. G610F ile deniyorum fakat repartition flashlarken bir anda çöküyor ve tekrar recovery moduna girdiğimde vendor invalid argument hayası veriyor ROM yükleme yaparsam. En baştan vendoru tamir edip tekrar vendor oluşturup repartition kuruyorum ama bir anda çöküyor. XDA da alisynm diye birisi var sanırım o sensin. Sence bir çözüm önerin var mı?

@Dual kor G610F ile uyumludur. 4 GB olan zip dosyasını flashlamana gerek yok, çünkü kurulumdan sonra cihazda yeterli boş alan kalmıyor. Bu sorunu düzeltmek için "Universal 7870 Repairtioner" adında bir ZIP dosyası vardı; onu flashlaman gerekiyor.

@Dual kor G610F ile uyumludur. 4 GB olan ZIP dosyasını flashlamana gerek yok, çünkü kurulumdan sonra cihazda yeterli boş alan kalmıyor. Bu sorunu düzeltmek için "Universal 7870 Repairtioner" adında bir ZIP dosyası vardı; onu flashlaman gerekiyor.

Tamamdır deneyeceğim teşekkür ederim. Herkes yapıyor bir bende oluyor diye delirdim resmen sabah 10'dan akşam 6 ya kadar uğraştım beceremedim.

@Dual kor G610F ile uyumludur. 4 GB olan ZIP dosyasını flashlamana gerek yok, çünkü kurulumdan sonra cihazda yeterli boş alan kalmıyor. Bu sorunu düzeltmek için "Universal 7870 Repairtioner" adında bir ZIP dosyası vardı; onu flashlaman gerekiyor.

Bu universal repartitioner dosyasını flashlarsam geliştiricinin ya da buradaki arkadaşın verdiği repartition dosyasını flashlamam gerekmiyor değil mi? Direkt universalrepartition kurulumu sonrası ROM kurulumu yapabilir miyim?

Son düzenleme:
Bu universal repartitioner dosyasını flashlarsam geliştiricinin ya da buradaki arkadaşın verdiği repartition dosyasını flashlamam gerekmiyor değil mi? Direkt universalrepartition kurulumu sonrası ROM kurulumu yapabilir miyim?

Evet hocam, ZIP'i kurduktan sonra wipe yapın tekrardan, sonra ROM'u kurun.

Evet hocam, ZIP'i kurduktan sonra wipe yapın tekrardan, sonra ROM'u kurun.

Hocam universal dosyasını flashladım. Fakat bu sefer bütün dizinler(cache,vendor,data) invalid argument hatası alıyor. Ayrıca unable Mount strorage hatasıda veriyor. Sizce ne olabilir?

Acaba bölümlendiricü denilen bu repartitioner dosyaları mı sıkıntılı?

Sorunu çözdüm. Bu universal olan ya da geliştiricinin verdiği 3.5GB yazan repartition dosyaları sıkıntılı. Başka bir elemanın dosyasını buldum ve createvendor dosyasından sonra bu Partition dosyasını, ardından universal Partition dosyasını flashlayınca ROM'u ardından kalan son ZIP dosyasını düzgün şekilde kuruldu ve açıldı.

Son düzenleme:
Şehir diışında küçüklüğümden kalma bir J7 Prime var. Yıllarca kullandım o cihazı. Kurmayı düşünüyorum işim çok fazla performans değil güncel olsun yeter. ( yattığı için IMEI'si gitmiş ama o da açılıyor sonradan)
Önerir misiniz? SD kart vs de takıp kullanacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı