Custom ROM Samsung Galaxy Note 10 Lite için Custom ROM nasıl kurulur?

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Samsung Galaxy Note 10 Lite bir telefonum var ve telefonum artık güncelleme falan almıyor. Bende buna root atmak istiyorum ama root atmak için Custom ROM gerekiyormuş. Bu konular hakkında hiç bilgim yok. Bana yardımcı olur musunuz?

Üstü kapalı bir geçeyim. İlk başta Odin uygulamasını kullanarak TWRP kuruyoruz ve sonrasında kuracağımız OS u seçiyoruz. Bunları video izleyerek yardımcı kaynaklarla bir bilgisayar aracılığı ile yapabilirsin

Root atmak için custom ROM gerekmez. Aslında tam tersi. Custom ROM atmak için telefonu önceden rootlayın derler ama bence ona da gerek yok.

Aşamalar:

Telefonun bootloader kilidi kapalıysa açacaksın.
Uygun olan root dosyasını internetten indireceksin.
Telefon download modundayken root dosyasın Odin ile atacaksın.

İnternetten custom recovery dosyası bulacaksın. Genellikle TWRP kullanılır.
Custom recovery dosyasını da yine Odin ile atacaksın.

İnternetten custom ROM dosyası bulacaksın. Unofficial yerine official ibaresi olması iyidir.
TWRP ile MUTLAKA EFS ve Modem yedeği alacaksın.
EFS yedeğini bilgisayarına alacaksın.
İndirdiğin .zip dosyasını telefona atacak ve yükleyeceksin.

İnternetten Google uygulamaları için GApps dosyası bulacaksın. Genellikle Open GApps kullanılır.
ROM yükledikten sonra ardından GApps dosyasını yükleyeceksin.

Daha sonra sistemi normal bir şekilde kullanabilirsin. Custom ROM için root atmak istersen ve ROM içerisinde root seçeneği yoksa Magisk yüklersin.

Haricinde gerekli dosyaları Note 10 Lite diye aratarak indireyin ve yükleyeyim deme. Model numarası ile arama yap. SM-N770F gibi.

Root atmak için custom ROM gerekmez. Aslında tam tersi. Custom ROM atmak için telefonu önceden rootlayın derler ama bence ona da gerek yok.

Aşamalar:

Telefonun bootloader kilidi kapalıysa açacaksın.
Uygun olan root dosyasını internetten indireceksin.
Telefon download modundayken root dosyasın Odin ile atacaksın.

İnternetten custom recovery dosyası bulacaksın. Genellikle TWRP kullanılır.
Custom recovery dosyasını da yine Odin ile atacaksın.

İnternetten custom ROM dosyası bulacaksın. Unofficial yerine official ibaresi olması iyidir.
TWRP ile MUTLAKA EFS ve Modem yedeği alacaksın.
EFS yedeğini bilgisayarına alacaksın.
İndirdiğin .zip dosyasını telefona atacak ve yükleyeceksin.

İnternetten Google uygulamaları için GApps dosyası bulacaksın. Genellikle Open GApps kullanılır.
ROM yükledikten sonra ardından GApps dosyasını yükleyeceksin.

Daha sonra sistemi normal bir şekilde kullanabilirsin. Custom ROM için root atmak istersen ve ROM içerisinde root seçeneği yoksa Magisk yüklersin.

Haricinde gerekli dosyaları Note 10 Lite diye aratarak indireyin ve yükleyeyim deme. Model numarası ile arama yap. SM-N770F gibi.

sen genel işlemler anlatmışsın ama o kişi note 10 lite için sormuş, o telefon için "twrp" var mı, o telefon için "custom rom" var mı.... onlara değinmemişsin
'EFS' ve 'MODEM' yedeğini almak tüm telefonlar için çok önemlidir, buna katılırım...
custom romlar root atılmadan da kullanılabilir. (root şart değil.)

sen genel işlemler anlatmışsın ama o kişi note 10 lite için sormuş, o telefon için "twrp" var mı, o telefon için "custom rom" var mı.... onlara değinmemişsin
'EFS' ve 'MODEM' yedeğini almak tüm telefonlar için çok önemlidir, buna katılırım...
custom romlar root atılmadan da kullanılabilir. (root şart değil.)
Detay isteyen kişiler YouTube'dan rehber bulabilir, izleyerek yapabilir. Bütün telefonları evimde barındırarak aşama aşama anlatmamı bekleyemezsiniz. Genel adımları anlattığımın farkındayım zaten. TWRP var demedim "genellikle TWRP kullanılır" dedim. Custom ROM önerisinde bulunmadım, varsa nasıl yüklenebileceğini anlattım.

Root şart değil ama genel olarak yapılan bir şey. Bilmiyorsa ek olarak root atmayı ve kullanmayı da öğrenir ki zaten konu sahibinin asıl amacı root atmak. Konu sahibine "root için custom ROM gerekmez" demen gerekirken bana "custom ROM'lar, root atmadan kullanılabilir" diyorsun. Mesajımı yarım yamalak okumuşsun. En başta aynı şeyi söylemişim zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı