Herkese iyi akşamlar.
Bir hafta öncebe de samsung galaxy not3 telefon aldim malesef isima sorunun bende yaşadiğim için samsung yetkli servise götürdüm. İsinmanin yazilimsal olduğunu belirterk incelemeye aldilar. Düzeltmeler yapildiği söylendi telefonu teslim aldim ama malesef ayni sorunu yaşamaya devam ediyorum. Servise tekrar götürüp telefonu değişme taleb edeceğim.
Size tavsiyem telefonu alali 1 ay geçmeden servise götürseniz iyi olur.
Merhabalar..
Yetkili servise gittim ve araştırmlarım sonucunda note 3 ün ısınmasının normal olduğu bilgisini aldım, ama bence bu ısınma bir problem.
Görüştüğüm bir samsung teknisyeni (yetkili serviste) kendiside note3 kullandığını ve oda bu ısınmanın olduğunu söyledi. Bende servise vermekten vazgeçtim.
Özellikle Note 3 Türkiye sürümü kullananların görüşünü aldım hepsi ısındığını doğruladı.
Teknik servise şöyle bir soru sordum bu cihaz kışın bukadar ısınıyorsa yazın o sıcakta ne olacak?
Cevap ise enterasan, Telefon akıllı olduğu için aşırı ısınmada vs. yanma gibi bir problem olmayacaktır. Ayrı bir problem olursa cihazın log kayıtlarına bakarak yani (sıcaklık nekadar olmuş , pil güç durumu nedir) kullanıcı hatasımı değilmi anlaşılır dendi.
Kendim Türkiye Sürümünü N9000 ile Yurtdışı N9005 i karşılaştırdım,
N9005 de ısınmanın n9000 kadar olmadığını gördüm. Bu da bilindiği gibi iki model arasındaki işlemcilerin farklı olması. Samsung kendi işlemcisini kullanarak türkiye üzerinde daha fazla kar etti.
Fakat yurt dışında bu bazı standartlar yüzünden kendi işlemcisini kullanmadı ve snapdragon işlemcisini kullandı.
Ek olarak Snapdragon işlemcili (N9005) cihazında şarj ömrünün N9000 modelli cihazına göre daha uzun gittiğinide belirtmek isterim.