Samsung Galaxy Note 4'e Android 7 (Nougat) Gelebilir

Galaxy Note 4'ün Exynos varyasyonu ile aynı ana bileşenlere (Exynos 5433) sahip olan SM-T810 model kodlu Tab S2 için Android 7 güncellemesi Almanya'da yayınlandı.

Daha önce Samsung Türkiye başkan yardımcısı Tansu Yeğen'in açıklamasına göre, yapılan testlerde S5 ve Note 4'ün donanım bakımından Android 7'ye hazır olmadığını belirtilmişti.
S5 için herhangi bir gelişme bulunmazken, Note 4 Exynos ile aynı bileşene sahip Tab S2 için Nougat güncellemesi çıkması, Note 4 için de bir umut kaynağı oldu.

Resmi güncellemenin çıkmaması durumunda, kaynak kodları da paylaşılan Tab S2 ROM'unun, Note 4'e uyarlanacağından şüphem yok. Zira daha önce de belirttiğim gibi her ikisinde de aynı bileşenler mevcut.

T810 Tab S2 kaynak kodları (T810XXU2DQCL) : Samsung Opensource Release Center
 
Güncelleme vermemelerinin tek nedeni kullanıcıyı yeni telefon almaya yönlendirmek. NOTE 4 ve S5 donanım olarak yetersizse buna göre bütün J serisi modellerinin de güncelleme almaması gerekiyor. A serisi modellerinde de A8 üstü telefonlar dışında A7-A5-A3 serisi olarak çıkan tüm modellerde donanım olarak NOTE 4 ve S5 modellerinin bariz gerisinde.
 
Telefon ömrünü etkilemesi zor, yeni arayüz verileceğinden Nougat alması iyi olur. İşlerine gelmiyor yoksa bu donanımlı telefonlar daha fazla da güncelleme alır. J serisinin güncelleme alıp NOTE 4 ve S5 modelinin almamasının tek nedeni yeni telefon aldırtmaya yöneltmek. Diğer firmalarda da durum aynen böyle, 2 yıl doldu mu anında güncellemeyi kesiyorlar Android firmaları.
 
Note 4 biraz inceledim, seri cihazdı. En çok kalemi etkilemişti beni. Her yeni güncelleme cihazin ömrünü uzattığını düşünüyorum, iki sene biraz uçuk oldu ama bir yıl kesinlikle uzattığı aşikar.

Edit: Yeni güncellemeden kastım, büyük güncellemeler.
 
Bana göre hiçbir etkisi yok, bazen kasıtlı olarak yavaşlatma yöntemleri de deniyorlar. Yeni gelen sürümde radikal değişikler yoksa güncellemenin pek anlamı kalmıyor. Marshmallow kullanıyorsun diye telefon uygulamama desteklemiyor gibi bir durum olmuyor.
 
Bana göre hiçbir etkisi yok, bazen kasıtlı olarak yavaşlatma yöntemleri de deniyorlar. Yeni gelen sürümde radikal değişikler yoksa güncellemenin pek anlamı kalmıyor. Marshmallow kullanıyorsun diye telefon uygulamama desteklemiyor gibi bir durum olmuyor.
Apple yapıyor onu cümle alem duydu ama M8 kullanırken 5.1'den 6.0 geçince bir miktar performans artışı yakalamıştım. Bu ekosistemin ilerlemesi için çakallık yapma yöntemleri ne kadar etik olmasa da, kendimiz çözüm olarak Custom yazılımlara yönelebiliriz.
 
Custom ROM'larda da stabil, sıkıntısız ROM bulmak zor gibi.
Bu işlerle uğraşan ve onun Custom ROM'unu kullandığım ve sık sık iletişim kurduğum bir Hint arkadaşım aynen şöyle dedi, "Birkaç geliştiricinin birleşip yapamayacağı şey yoktur." Yani ben en yakın buna çevirdim [emoji14] Geliştiren kişi de bitiyor biraz, şuan kullandığım çoğu Custom ROM kararlıydı.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı