Samsung Galaxy S10 ve S10+ alınır mı?

Bütçe
6000 TL
Bütçeniz yetiyorsa P30 serisine de bakabilirsiniz. İki modeli de ilk çıktığında alıp kullanmış biri olarak p30da kesin tercih yapmıştım, 4,5 senedir kullanıyorum. İlk çıktığında bile s10un batarya performansı p30un yanında çok kötü kalıyordu, eski ve yorgun bataryalar ile fark daha da ayyuka çıkacaktır.

S10 hala iyi bir cihaz ve bu, cihaz sağlamken kimsenin kolay kolay onu satmak istemeyeceği anlamına da geliyor. Dikkat edin, özellikle panel arızalı, tamir görmüş cihazları almayın. Ekran paneli ne kadar tamir edilse de düzen tutmaz.

6-7K için sıfır cihaz önerisi olarak tasarımdan feragat ederek M14 almayı da düşünebilirsiniz. Temiz bir S10 her türlü daha iyidir ama bulmak kolay olmayabilir.

İlla amiral gemi kullanacağım diyorsanız ve ikinci elde kozmetiği iyiyse bakın derim ama bana kalırsa o fiyat segmentinde güncel bir telefon almak daha mantıklı. Amiral gemisi değil ama M14 bu segmentte harika bir cihaz. Günlük kullanımda en az 3 sene arkanıza baktırmaz, pili de enfes. Bütçe yükselirse M34 ve A34 de kesinlikle alınır.

S10 hala iyi bir cihaz ve bu, cihaz sağlamken kimsenin kolay kolay onu satmak istemeyeceği anlamına da geliyor. Dikkat edin, özellikle panel arızalı, tamir görmüş cihazları almayın.

Satın aldığım kişi telefonu yenisine geçtiği için satıyordu yani pek bir sorunu yoktu telefonun. Satın alırken incelememde gerekli kontrolleri yaptım ve pek bir soruna rastlamadım. Rastladığım şeyler de kasadaki ufak tefek çiziklerdi, onlar da benim için önemli değil zaten. Sorun bile sayılmaz.

Deneyimlerini de paylaşırsın.

Telefonu bir gündür kullanıyorum ve gayet memnunum. Akıcılığı, premium hissi ve ekranı şahane. One UI 4.1'de telefon akıyor, en ufak bir sorun yok. Sıfır alsaydım bunların hiçbirine erişemezdim herhalde. S10 büyük nimet

Aldığım telefonun dış camının sol alt köşesinde ufacık bir kırık ve ekranın bir-iki yerinde AMOLED yanığı vardı. (gözle zor seçiliyor, kamerada görünmüyor. bunu da sorun etmedim) Onun haricinde de kasada doğal olarak meydana gelen çizikler işte, pek sorun etmiyorum. Pili doğal olarak bi' tık kısa sürede bitiyor. Ortalama 4 saat ekran süresi alıyorum günlük kullanımda, henüz oyun oynamadım.

Kamerasından genel itibariyle memnun kaldım ama orta ışık seviyesiyle gece çekimlerinde biraz fazla grenlenme var gibi geldi, normal mi bilmiyorum. Gündüz deneme imkanı bulamadım henüz ancak yarın birkaç bir şey paylaşırım aklımdan çıkmazsa.

Aşağıdakiler de portre modundan. (fotoğrafçılığım iyi değildir, kusura bakmayın)

Genel S10 piyasasının altında bir paraya kutulu, faturalı ve kutu içeriği büyük oranda eksiksiz bir S10 bulduğum için şanslı hissediyorum. Umarım üzmez, bakalım.

Son düzenleme:
Tüm samimiyetimle hayırlı olsunumu dileyip, sorunsuz kullanmanı diliyorum. S10 cidden çok premium, Samsung’un amiralleri bambaşka geliyor bana. Grenlenme için pozlamayı düşürebilirsin, muhakkak üstteki ya da alttaki hudda görürsün buna dair bir şey (Samsung’un yeni kamera uygulamasını çok deneyimleyemedim.) Eğer bulamazsan ekrana tıklayıp parlaklığı kısabilirsin, aşağı yukarı aynı işlevde.

Parlaklığı kısma bu:

Ayrıca 1440p’de kullandığına emin ol. Kutudan 1080p ile çıkıyor, hard reset atınca ya da sıfırlayınca da varsayılan olarak 1080p de çalışıyor.

Son düzenleme:
@irsuya

...Grenlenme için pozlamayı düşürebilirsin.

Bir miktar işe yaradı evet ama hala grenlenme var. Ancak o kadar da olsun diyeyim, sonuçta günışığında değilim. Bu haliyle gayet yeterli benim için, teşekkür ederim.

...S10 cidden çok premium.

Gerçekten öyle. Elimdeki Note 9'u bırakıp bunu tuttuğum anda zaten telefonun kaliteli bir şey olduğunu anladım. Giriş seviyesi cihazlarla alakası yok.

Kutudan 1080p ile çıkıyor, hard reset atınca ya da sıfırlayınca da varsayılan olarak 1080p de çalışıyor.

Hadi ya? Arayüzde pil performansına etki eder tarzı bir şey yazınca zaten vahim olan ekran süresini daha da vahimleştirmemek için hiç ellememiştim. Şimdi bir bakayım, 2K'da kullanırım artık.

Tüm samimiyetimle hayırlı olsunumu dileyip, sorunsuz kullanmanı diliyorum.

Ben de tüm samimiyetimle teşekkür edeyim o halde Öyle olur umarım, bakalım.

Hayırlı olsun
1-ekran ayarlarından çözünürlüğü fullemeyi unutma şu an piyasada s10a yaklaşacak bir ppi değerine sahip telefon bile yok hem küçük hem 2k uff. Çoğu telefonda fullhd geçildi samsungda tepki toplayınca sadece s24plus ta 2kya geri dönüldü. düz s24 hala fullhd.

2-Kullanmadığın samsung bloatware sil ve deaktive et. uygulama özelliklernden pil ve depolamalarını falan kısıtla.

3-batarya deji taktırabilirsin bazı dejiler skt eski olabiliyor dikkat et ben az gidiyor diye götürdüm ücretsiz değiştirdiler sanırım bu sefer üretim tarihi güncel denk geldi ve xs maxtan çok daha uzun gidiyor s10e. s10 daha yaygın ama tabi bi iphone 11 çöpüne olduğu gibi taze batarya yoktur.

4- Rom yüklemeye hiç gerek yok fişek gibi cihaz.
Pixelexperience, lineageos falan yüklersen batarya hız falan şahlanıyor samsung'un lisansını ödemediği aptx hd desteği geliyor. Ama ne yazık ki volte desteği bu romlarda çalışmıyor sesin karşıya 3310 gibi gidiyo biraz.
Ben bu yüzden debloated stock rom yükledim. xda forumunda var.

5- ters kablosuz şarj özelliğini dene power sharing aç arkasına kablosuz şarj özellikli bi iphone veya airpods momentum 3 falan koy şarj etmesi lazım.

6- Kamerada tamamen manuel profesyonel fotoğraf ve video modu var isoyu düşürüp uzun pozlama da yapabilirsin gece

@mssahin

Tesekkur ederim. 1 ve 2. kisimda dediklerinizi yaptim. 3. kisim ozelinde konusursam simdilik batarya degistirmeyi dusunmuyorum, pili kisa surede bitse de idare ediyor beni su anda. En kotu ihtimalle disari cikarken yanima powerbank alir oyle kullanirim diye dusunuyorum. 4. kisimda yazdiginiz ROM isine dediginiz gibi pek girmek istemiyorum cunku daha once de yazdigim gibi telefon gayet hizli ve akici. 5. kisimda yazdiginiz kablosuz sarj olayini musait zamanda deneyecegim, su an yanimda kablosuz sarj destekli iPhone yok. 6. kisim icin tesekkurler, onu da denemeyi ihmal etmem.

Alabilirsiniz güzel cihazlardır alırken ekranına mutlaka bakın eğer yanma vs var ise 3-4 bin TL ekranları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…