Samsung Galaxy S21 FE vs POCO F5

Ümit Hasanov

Centipat
Yer
Bakü
Daha fazla  
Meslek
Okudu. Geçici olarak dinleniyor.
Merhaba, ben Azerbaycan'da oturuyorum. Telefon almayı düşünüyorum. Araştırdım bayağı karşıma iki seçim çıktı, S21 FE ve F5. S21 bataryası zayıf diyorlar. F5 de Xiaomi olduğu için pek yakın duramıyorum. Fiyatları aynı gibi bir şey. S23 falan çok pahalı o kadar bütcemi çıkaramıyorum maalesef. Çok oyun oynayan biri değilim ama WhatsApp Instagram çok kullanırım. S21 FE benim için yeterli olur mu yoksa F5 mi tercih etmeliyim?

Çok oyun oynayan biri değilim ama WhatsApp Instagram çok kullanırım.
O halde S21 FE daha mantıklı. Günlük kullanım için yeterli bir işlemcisi ve bataryası var. Bu ikiliden ziyade kamera ve ekran sizin için daha önemli olacaktır. POCO F5'in bataryası ve performansına karşılık S21 FE'de kamera ve ekran yani işin özeti.

N

Peki neden POCO F5 almamalıyım? Samsung'lar daha mı iyi? Bir de ben 3 yıl en az kullanmak istiyorum. S21FE beni idare eder mi?

Peki neden POCO F5 almamalıyım? Samsung'lar daha mı iyi? Bir de ben 3 yıl en az kullanmak istiyorum. S21FE beni idare eder mi?
Kullanım tipiniz için S21 FE çok daha uygun, eğer Genshin Impact gibi konsol grafiklerine sahip oyunlar oynamıyorsanız F5 tercih etmenin bir manası yok. S21 FE rahat 4-5 yıl götürür.

Peki neden POCO F5 almamalıyım?
Oyun oynamıyormuşsunuz, sosyal medya kullanımınız yoğunmuş. Her iki cihazın artılarını eksilerini anlattım, daha sade yazayım:

POCO F5'in artıları:
  • Batarya
  • Performans
S21 FE'nin artıları:
  • Ekran
  • Kamera

Bunları göz önünde bulundurunca kullanım senaryonuza S21 FE uyuyor.

Bir de ben 3 yıl en az kullanmak istiyorum. S21FE beni idare eder mi?
Elbette. Modelin an itibariyle 2 yıl yazılım, 3 yıl güvenlik güncellemesi desteği kaldı. Ek olarak zaten Android'lerde desteğin kesilmesi kullanım ömrünüzü etkilemiyor. Her iki cihaz için de geçerli bu durum. Bu fiyata alacağınız telefonlar üç sene sonra kasmazlar merak etmeyin.

Yorumunuz çok mantıklı. Eğer bu gibi fiyatlarda önereceğiniz başka telefon yoksa S21 FE almaya kararlıyım.

Orada fiyatlar nasıl bilmiyorum ancak eğer yakınsa S22 de alınabilir.

S22 daha mı iyi?
Evet daha iyi. @429065 hocamın makalesine bakabilirsiniz. Detaylıca anlatmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…