Samsung Galaxy S6 Edge yavaşlama, ısınma, çabuk şarj bitme sorunu

umudatalim

Kilopat
Telefonumu aldığımdan beri düzgün kullandım fakat artık telefonumun daha yavaş, daha çok ısınan ve şarjını hızlıca tüketen bir telefona dönüştüğünü fark ettim. Bu sorunun önüne nasıl geçebilirim?

Aynı cihazı kullanıyoruz. Aynı sorun bende de var. Batarya için serviste orijinal batarya ile değiştirebilirsin. Belki yakın zamanda bende değiştirebilirim ama yavaşlık ve çok ısınma çok can sıkıcı bir durum böyle bir telefonda. Zamanın amiral gemisinde.

Ayrılıklar da sevdaya dahildir. Çözüm olarak ROM deneyebilirsiniz garantisi bittiyse, eğer ki Android çok yavaş ise araştırın derim.

4 yıllık bir telefon. Yavaş yavaş ömrünü yitiriyor olabilir. Garantisi varsa bir gönderebilirsiniz onun dışında arkadaşın da söylediği gibi ROM deneyebilirsiniz.

Ayrılıklar da sevdaya dahildir. Çözüm olarak ROM deneyebilirsiniz garantisi bittiyse, eğer ki Android çok yavaş ise araştırın derim.

Hacım rom tam olarak ne oluyor telefon konusunda fazlasıyla cahilim.

4 yıllık bir telefon ömrünü yavaş yavaş dolduruyor yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.

Planlı eskitme olayını duymuştum, dediğiniz gibi sanırsam bununda mezarlık vakti geldi ama bizimkiler bu konulardan hiç anlamaz. Bu dediğimi desem telefonu mu düşürdün diye soracaklar muhtemelen.

Hacım rom tam olarak ne oluyor telefon konusunda fazlasıyla cahilim.

Planlı eskitme olayını duymuştum, dediğiniz gibi sanırsam bununda mezarlık vakti geldi ama bizimkiler bu konulardan hiç anlamaz. Bu dediğimi desem telefonu mu düşürdün diye soracaklar muhtemelen.

Hocam Android Rom şudur: İşletim sisteminin üretici firmalar yahut bireysel kişi ve oluşumlar tarafından cihazlara uygun hale getirilmesi için yapılan optimizasyonlar sonrasında sunulmuş haline Rom denir. Yani kendi zevkinize göre telefonunuza işletim sistemi yüklemek gibidir. Fakat garanti kapsamından çıkarmaktadır. Ayriyetten telefonunun kilitlenme ihtimali de vardır.
2 çeşidi bulunmaktadır. Bunlar;
Stock Rom, herhangi bir markanın işletim sistemi üzerinde oynama yaparak, cihazda en sağlıklı biçimde çalışması için gerekli tüm işlemler akabinde satışa sunduğu cihazda bulunan yazılıma Stock Rom denir.
Custom Rom: İşletim sisteminin ham/saf hali üzerinde kişi/topluluklar tarafınca değişiklikler ( silme/ekleme/ekstra kısa yol ) yapılarak sunulan yazılıma Custom Rom denir.

Onlara kapitalist sistemin yapmış olduğu şeyler diyerek anlatabilirsin. Telefon üreticileri bunları bilerek yapıyorlar da diyebilirsin. 😄

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı