Samsung Galaxy S7/S7Edge İçin Android 10 OneUI 2.0 Rom Göründü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
XDA Developers forumunda @Kill-Switch isimli geliştirici daha önce S7/S7E için portladığı romlara yenisini ekliyor. Rom direkt olarak S10'dan portlanıyor. Söylediğine göre performansı "başka bir dünyadan geliyor" imiş.

Dosya Ekleri

• photo_2019-12-18_16-05-50.jpg
    photo_2019-12-18_16-05-50.jpg
    29,6 KB · Görüntüleme: 845
  • photo_2019-12-18_16-05-49_(8).jpg
    photo_2019-12-18_16-05-49_(8).jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 738
  • photo_2019-12-18_16-05-49_(7).jpg
    photo_2019-12-18_16-05-49_(7).jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 724
  • photo_2019-12-18_16-05-49_(6).jpg
    photo_2019-12-18_16-05-49_(6).jpg
    49,7 KB · Görüntüleme: 687
  • photo_2019-12-18_16-05-49_(5).jpg
    photo_2019-12-18_16-05-49_(5).jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 670
  • photo_2019-12-18_16-05-49_(4).jpg
    photo_2019-12-18_16-05-49_(4).jpg
    45,8 KB · Görüntüleme: 670
  • photo_2019-12-18_16-05-49_(3).jpg
    photo_2019-12-18_16-05-49_(3).jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 631
  • photo_2019-12-18_16-05-49_(2).jpg
    photo_2019-12-18_16-05-49_(2).jpg
    52,1 KB · Görüntüleme: 615
  • photo_2019-12-18_16-05-48.jpg
    photo_2019-12-18_16-05-48.jpg
    58,2 KB · Görüntüleme: 667
Orijinal 7.0'a dönmek mümkün. Bootloader ve modem downgrade yapılmadan, Combination firmware yardımıyla orijinal 7.0 kurulabilir.
Oreodan dönüşler mümkün değil diye biliyorum, eğer mümkünse anlatabilir misiniz, çok büyük yardım etmiş olursunuz

Parçalı ROM sanırım dediğiniz ama güncel firmwarede çalışmıyor ve BOX gerekiyor diye biliyorum. En son böyleydi değişmiş olabili tabi.
Combination şeklinde bahsettiğim ROM, mühendislik yazılımı olarak geçmektedir. Tamamen orijinal Android arayüzü üzerinde cihazın işlevlerinin test edilmesi, gerekli ön yazılım ayarlarının yapılıp yine testlerinin yapılması amacıyla oluşturulmuş ROM'lar.

Bu beklediğimiz OneUI 2.0 S7 ROM'unu yüklediğimizde Samsung servisleri kullanılamayacak mı? Themes falan yani. Sanırım Secure Folder ve Samsung Pass devredışı olacak. XDA sayfasından bir link var mı?
Hayır, çalışmaya devam edecek. Samsung Hesabı, Temalar ve Cloud zaten Knox durumu kontrol edilerek çalışan hizmetler değiller. Fakat Secure Folder, Samsung Pass ve Samsung Pay kontrol edilerek çalışıyor. Secure Folder için Fake Knox 0x0 modu ve Framework üzerinde yapılan yama ile çalışır hale geliyor. Samsung Pass'i denemediğim için yorum yapamayacağım fakat Samsung Pay için Samsung'un kendi sunucuları üzerinden de ek kontrol yapıldığı için "şuanlık" bir yama bulunmuyor.
Oreodan dönüşler mümkün değil diye biliyorum, eğer mümkünse anlatabilir misiniz? Çok büyük yardım etmiş olursunuz
Oreo'dan da mümkündür fakat elimde S7 Edge olmadığı için arada yapılması gereken ek adımlar mevcut mu, mevcutsa hangi adımlar mevcut bilmiyorum. Yanlış yönlendirmek istemem. Ama normal şartlar altında Combination yazılım indirildikten sonra, cihazın kapasitesine uygun PIT dosyası ile ODIN kullanılarak yükleme yapılır. Recovery girilerek tam sıfırlama işlemi yapılır ve cihaz boot edilip, cihaz kurulumu tamamlanır. Daha sonra yine PIT dosyası kullanılarak düşürmek istediğimiz yazılımın dosyaları flashlanır. Eğer bootloader kısmında hata alınırsa, bu sefer yine PIT ile ama ODIN'ın 4 parçalı kısmında bootloader, csc ve modem dosyaları seçilmeden sadece system ve data partitionları yüklenir. Cihaz yine fabrika ayarlarına sıfırlanır ve boot edilir. Eğer bir sorun çıkmazsa, sistem boot eder.

Son düzenleme:
Combination şeklinde bahsettiğim ROM, mühendislik yazılımı olarak geçmektedir. Tamamen orijinal Android arayüzü üzerinde cihazın işlevlerinin test edilmesi, gerekli ön yazılım ayarlarının yapılıp yine testlerinin yapılması amacıyla oluşturulmuş ROM'lar.

Hayır, çalışmaya devam edecek. Samsung Hesabı, Temalar ve Cloud zaten Knox durumu kontrol edilerek çalışan hizmetler değiller. Fakat Secure Folder, Samsung Pass ve Samsung Pay kontrol edilerek çalışıyor. Secure Folder için Fake Knox 0x0 modu ve Framework üzerinde yapılan yama ile çalışır hale geliyor. Samsung Pass'i denemediğim için yorum yapamayacağım fakat Samsung Pay için Samsung'un kendi sunucuları üzerinden de ek kontrol yapıldığı için "şuanlık" bir yama bulunmuyor.

Oreo'dan da mümkündür fakat elimde S7 Edge olmadığı için arada yapılması gereken ek adımlar mevcut mu, mevcutsa hangi adımlar mevcut bilmiyorum. Yanlış yönlendirmek istemem. Ama normal şartlar altında Combination yazılım indirildikten sonra, cihazın kapasitesine uygun PIT dosyası ile ODIN kullanılarak yükleme yapılır. Recovery girilerek tam sıfırlama işlemi yapılır ve cihaz boot edilip, cihaz kurulumu tamamlanır. Daha sonra yine PIT dosyası kullanılarak düşürmek istediğimiz yazılımın dosyaları flashlanır. Eğer bootloader kısmında hata alınırsa, bu sefer yine PIT ile ama ODIN'ın 4 parçalı kısmında bootloader, csc ve modem dosyaları seçilmeden sadece system ve data partitionları yüklenir. Cihaz yine fabrika ayarlarına sıfırlanır ve boot edilir. Eğer bir sorun çıkmazsa, sistem boot eder.
S7'i mi nougat sürümüne döndürmek istiyorum ama bu konulara çok uzağım, size zahmet olmazsa SS'li bir şekilde sıfırdan anlatabilir misiniz?

Hi. Guys. It seems I'm new here but ehhh, I love ur work and now developing one ui 2.0 for our old device s7. And it has taken too much long. It seems we are in February now but you said it would be posted in January 🤗

Hi. Guys. It seems I'm new here but ehhh, I love ur work and now developing one ui 2.0 for our old device s7. And it has taken too much long. It seems we are in February now but you said it would be posted in January 🤗
Hello, firstly its not our project, its ananjaser1211@xda project. And i'm only Anan's beta tester. We stated that dates as "our guesses" not as official. Still that development on progress but still needs time. First we need the fix topjownhu's Magisk for Samsung Q images. For proper port dev needs to be boot device as secure boot permissive but with permissive, its not booting the device just kernel panic and instant death.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı