Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Kullanıcılarına Kötü Haber

Bildiğiniz üzere en son çıkan Android 7.0 Nougat neredeyse yeni nesil tüm telefonlara güncelleme olarak gelmeye devam ediyor. Peki yeni olduğu kadar uzun ömürlüde olacak mı ?

Yapılan testler sonucunda Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge telefonlarındaki Android 7.0 Nougat güncellemesinden sonra pil ömründe yaklaşık %10 düşüş yaşandı.

Yapılan testte telefon ekranları 200 nitlik bir parlaklık seviyesine ayarlandı ve kronometre başlatıldı.
Samsung Galaxy S7 Android 6 Marshmallow 6 saat 37 dakika olarak ölçülürken 7.0 Nougat güncellemesi ile bu süre 6 saate düştü ve bu durum % 9.4 pil kaybına yol açtı.

s7-center.png


Samsung Galaxy S7 Edge Android 6 Marshmallow 7 saat 10 dakika olarak ölçüldü. Android 7.0 güncellemesi yapıldı ve bu süre 6 saat 35 dakikaya düştü ve buda % 8.1 pil ömründe azalmaya sebep oldu.

2.png


Sonuç olarak Android 7 Nougat güncellemesi, Galaxy S7 ve S7 Edge arayüzünün daha iyi görünmesini sağlıyor, sistemi daha da hızlandırıyor, kamera deneyimi arttırıyor ancak iki telefonunda pil ömrünü azaltıyor.

Tek cümle ile açıklamak gerekirse "Ne kadar hız, bir o kadarda enerji"
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranın çözünürlük düşürme ayarı da gelmiş ve NOTE 7 modelinde kullanılan arayüz de gelmiş. Pil performansında düşüş olmuş, onun dışında güzel bir güncelleme olmuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı