Samsung Galaxy S7 vs Samsung Galaxy S6 Edge

@Asya Ay Tasarımın aynı olması telefonun boş olduğu anlamına mı geliyor? S6 çıktığı dönemde taşıdığı donanım özellikleri ile 1 yıl sonra çıkan modellere göre donanım konusunda çok iyiydi. Exynos 7420 hala çok güçlü bir işlemci ve bu sene çıkan Exynos 8890 ve SD 820 aralarında devasa bir fark yok. Diğer firmalarda pek bir yenilik getiremedi.
Boştan kastım eski modele göre pek bir yenilik ile gelmemesi. Diğer modellerden kastınız G5 ise mesela oldukça farklı bir model ile geldi. İlk modüler telefon, kullanımı kolaylaştıran modüller, geniş açılı kamera, Type C ve değişen tasarımı.
 
Tasarım olarak G5 en kötü telefon durumunda, modüler tasarımı abartmanın anlamı yok. G5'in sahip olduğu özellikler abartılacak özellikler değil.
Bu yorumunuzdan nasıl bir anlam çıkarmayalıyım karar veremedim açıkcası. Modüler bir yapıya sahip olması telefon dünyası adına büyük bir gelişim, bunu görmezden gelmeniz mantığa sığmaz. Tasarım olarak ise bu kişiden kişiye değişecek bir durum. Ona bakarsanız S7'de S6'nın aynı tasarımını kullanıyor. Sıfır değişimle yeni bir model çıkardı. Type C, geniş açı kamera ve kullanımı kolaylaştıran modüller kayda değer özellikler.
 
Modüler olması kullanıcılar için bir şey ifade etmez. S7'nin S6 ile tasarımı aynı olabilir, S6 tasarımının üzerine suya ve toza karşı dayanıklı bir kasa ile geldi, SD kart özelliği tekrardan geldi, kamera çıkıntısı daha da azaldı. Batarya kapasitesi aynı kasa yapısına göre 500 MAH civarlarında daha da arttı. Kamerası daha da iyileştirildi. Eğer G5'de yenilik var diyorsan ve S7 serisi boş diyorsan bu varsayım mantığa sığmaz.
 
Bu soruyu sormana bile gerek yok. S7 Çok daha iyi bir cihaz, S6 Edge asla kötü değil, ama S6'da sevilmeyen şeylerin düzeltilmişi, sevilenlerin de geliştirilmişi S7. Daha yeni nesil olduğu için, hiç düşünmeden S7 almalısın.

@BERWAR 'a katılıyorum. Ülkemizde kimse gidip G5'in aksesuarlarını almayacak. :D
 
S6 edge kullanıcı olarak yazıyorum, kamera performansı çok rahat bir şekilde fark ediliyor S7 nin kamerası gerçekten başarılı, oyun performansı hakkında birşey diyemeyeceğim ancak S6 edge oyunlarda oldukça başarılı. Pil konusuna gelirsek benim gibi pili hor kullanmazsan günü çıkartmaya yetiyor şarj aleti yanındaysa 20 dakika şarjla günü kurtarıyor ve en büyük etken edge ekran. 6.0 güncellemesi ile yazılımı s7 edge ile birebir aynı oldu. Son etken s7 de ıp68 sertifikası var.
Birkaç şey daha ekleyeceğim sd kart desteği aradaki büyük farklardan biri, telefonu suya düşürmedim ama yağmurlu havada üstündeki jelatin ile rahat rahat kullanıyorum, merdivenden sektiği halde çizilmesi bile yok sağlamlık konusundada çok iyi.
 
Modüler olması kullanıcılar için bir şey ifade etmez. S7'nin S6 ile tasarımı aynı olabilir, S6 tasarımının üzerine suya ve toza karşı dayanıklı bir kasa ile geldi, SD kart özelliği tekrardan geldi, kamera çıkıntısı daha da azaldı. Batarya kapasitesi aynı kasa yapısına göre 500 MAH civarlarında daha da arttı. Kamerası daha da iyileştirildi. Eğer G5'de yenilik var diyorsan ve S7 serisi boş diyorsan bu varsayım mantığa sığmaz.
Donanım konusunda gelişmesi olduğunu zaten belirttim. Modüler olmasına boş bakarken kamera çıkıntısının azaltılmasına bu denli önem vermeniz de ayrı bir ironi. Taraflı yorum yaptığınızı düşünüyorum şahsen.
 
Taraflı yorum yapmıyorum sen taraflı yorum yapıyorsun. Kamera çıkıntısı o kadar önemli değil. Madem ki G5'de daha çok yenilik var diyorsun bunlarda yenilik sonuçta. İki telefonunda yenilikleri bir önceki amiral gemisi modellerine göre çok fazla değil. Modüler tasarım ne kadar az önem taşıyorsa kamera çıkıntısı da o kadar önem taşır.
 
Hayır, şu yorumunuz zaten başlı başına taraflı bir yorum. Modüler telefonlara geleceğin projesi olarak bakılıyor fakat siz ısrarla bunun küçük bir gelişme olduğunu savunuyorsunuz. İki telefonun önceki amiral gemisine göre yaptığı değişiklikler arasında ciddi bir fark mevcut. Type C konumlandırıldı, tasarım tamamen değiştirildi, geniş açılı ikinci bir kamera yerleştirildi, her ne kadar Türkiye'de modüle para mı verilir gözüyle bakan yobaz zihinliler de olsa bu telefon ilk modüler telefon olarak kayıda geçti ve bu telefon ile uyumlu olan modüller çıkarıldı. Bunun karşılığında ise S7'ye bakarsak eğer kamera çıkıntısı azaldı, IP67 sertifikasını aldı, Type C kendi ile aynı zamanda çıkan diğer telefonlarda olmasına rağmen S7'ye konulmadı. Önceki amiral gemisi olan S6 ile aynı tasarıma sahip.
 
Son düzenleme:
S6'nın tasarımı gayet iyiydi zaten, modüler tasarım geleceğin projesi değildir. Type C kullanmadığı için eleştireceğine önce neden bu kararı aldığını sorgulaman daha iyi olur. Type C kullanmamasının nedenlerinden başında aksesuarlarla uyum göstermemesinden dolayı kaynaklanıyor. Örneğin Gear VR desteklemiyor. Tasarım olarak S7'nin G5'den daha iyi olduğu kesin. Type C kullanmasa da çok hızlı bir şekilde şarj oluyor. Telefon alınırken bir önceki seriye göre tasarımı farklı diye o telefon alınmalı diye bir kural yok. S7 tasarımı bir önceki modele göre benzer olsa da G5 modelinden daha başarılı. HTC 10 modelinde de tasarım olarak değişiklikler yok aynı tasarım hatlarına sahip, bundan neden bahsetmiyorsun, marka düşmanlığı yapmanın alemi yok. Şuan piyasadaki Android cihazlarda bir önceki modele göre en fazla radikal değişiklik gösteren model HTC 10'dur. Kamera olayına gelirsek S7 ve HTC 10 en başarılı modeller durumunda. Radikal değişiklik dediğin HTC 10 modeli gibi olacak, mesela ön kameranın OİS destekli olması.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı