Samsung Galaxy S8 telefonda Wi-Fi stabil değil

Autistic Boy

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2014
Mesajlar
3.121
Makaleler
24
Çözümler
1
Yer
Didim
Merhaba. Samsung Galaxy S8 telefonumda uzun bir süreden beri WiFi 2.4 GHz stabilizasyon sorunu var. Nasıl açıklasam bilmiyorum ama en iyi şekilde açıklamaya çalışacağım. Telefonumun 5 GHz WiFi ağında stabilizasyon sorunu yok ve sorun olmadığı için, hız testi yapınca 112 Mbps'i anında alıyorum. (Fiber altyapım var.) Ancak aynı testi 2.4 GHz ile bağlanınca, telefonda 30-40 Mbps arası seyrediyor ve aniden 70 Mbps'e tam çıkarken 20 Mbps'lere düşebiliyor. Aşırı dengesiz seyrediyor. Başka modem veya router'larda da denedim ancak sorunum telefondan kaynaklı yani 2.4 GHz'yi telefonum uzun bir süreden beri nedense sevmiyor gibi. En güncel sürüm Android sürümünü kullanıyorum telefonumda. Bu soruna artık kökten çözüm bulabilmem lazım. Bunu nasıl çözebilirim? Telefonu fabrika ayarlarına getirmiştim ama düzelmemişti. Ağ ayarlarını sıfırla dedim ama yine değişen bir şey yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Farkli kanallarda test ettiniz mi? Baglantiyi etkileyen bir seyler olabilir. Telefonu baska bir internet agina baglayip deneyebilirsiniz bir de.
Farklı kanalları denedim ve farklı internet ağı dahil. Değişen birşey yok.

Farkli kanallarda test ettiniz mi? Baglantiyi etkileyen bir seyler olabilir. Telefonu baska bir internet agina baglayip deneyebilirsiniz bir de.
Hatta size şöyle söyleyim, WiFi 2.4 GHz kullanarak lokal veri aktarımında bile dengesiz.
 
@Autistic Boy

Peki telefonda Wi-Fi ayarlarina girip gelismis ayarlar dediginiz zaman oradaki Hotspot 2.0 ayari etkin mi? Bir forumda bu ayarin etkin olmasindan dolayi sorun yasayan biri olmus. O yüzden soruyorum. Kapattiktan sonra hizda artis olmus.
Dediğini yaptım ancak hiç fark olmadı 2.4 GHz için. Bir 5 GHz'ye bakın birde 2.4 GHz'ye bakın. 5 GHz'de o hız ibresi anında 112 Mbps'e stabil oluyor çıkarken, 2.4 GHz sürekli habire dalgalandı ve düşük hızlarda kaldı.

5 GHz:
Screenshot_20220805-035328_Speedtest.jpg


2.4 GHz:
Screenshot_20220805-035527_Speedtest.jpg
 

Geri
Yukarı