Samsung Galaxy Tab A9+ garanti bilgileri nasıl öğrenilir?

barış baskan

Decapat
Katılım
4 Mayıs 2022
Mesajlar
116
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese selamlar. 3 gün önce Hepsiburada'dan aldığım tabletimden memnunum fakat bir şey merak ediyorum. Ne yaparsan yapayım garantisini öğrenemedim. Samsung sitesinden seri numarasını girdim fakat IMEI istiyor. IMEI numarasını da bulamadım bir türlü. Arama kısmında kodları girdiğimde hat olmadığından arayamadım. Ekstra olarak kutuyu kontrol ettim ve garanti belgesini gördüm. Aşağıya fotoğrafı bırakıyorum. Bu direkt fatura tarihinden mi başlamış oluyor? Tam model ismini aşağıya bıraktım.

Ekstra Not: Satıcı Hepsiburada.

Samsung Galaxy Tab A9+ SM-X210 4 GB 64 GB 11" tablet:

IMG_5785.jpeg
IMG_5784.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fatura tarihinden itibaren iki yıl geçerli garantisi vardır.

Teşekkür ederim 🙏

Merhaba, ürünün garanti süresi fatura kesim tarihinden itibaren başlar ve 2 yıldır. İsterseniz alttaki linkten seri numaranız ile cihazın garantisini sorgulayabilirsiniz.

Hocam seri numarası girdiğim halde IMEI nosu etkin olmadan göremezssiniz diyor.

Fatura kesim tarihi = garanti başlangıcı.
Eğer garanti sorgulamada. Gün sayısı uyuşmuyor ise. Garantiye gönderirken fatura ile gönder.

Garantiyi öğrenemiyorum konu da bahsettiğim de bu. Sorgulama da çıkmıyor maalesef. IMEI no su etkin olmalıymış. Anlamadım.

Şimdi Samsung'u aradım. Samsung'un kendi sitesinden garanti sorguladığımda hata alıyordum sürekli. Bir şey aktifleştirmem gerekiyormuş. Sanırım hat takmam lazım. Ama bir türlü hattı da takamadım küçük geliyor çünkü. Garanti sorgulamak için aradım bende onların sisteminde gözüküyormuş. Farklı sistemleri 2 yıl garantisi varmış. Benim kutudan çıktı ama yine de sorayım dedim. Bir şey olursa garanti belgesi ve fatura ile gönderin dedi. Sıkıntı yok yani. Fatura kesim tarihinden itibaren başlıyormuş tabletlerde falan.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı