Samsung Galaxy Tab S10+ vs Honor Magic Pad 2

Daha fazla  
Öncelikle merhaba, tablet almayı düşünüyorum. PDF okumak, not tutmak, video-film izlemek ve çok fazla işlemci gücü gerektirmeyen oyunlar oynamak için kullanacağım. 25bin TL bütçede şu an mantıklı bulduğum başlıkta belirttiğim iki tablet var. Honor'un ekranı, kalemi ve klavyeli kılıfı çok cazip geliyor. Samsung'un arayüzü, AI desteği ve güncelleme desteği önde geliyor. Mağazada iki tableti de deneyimledim gerçekten ekran olarak ve kalem kalitesinde Honor ezip geçiyor. Samsung'un mağazada deneyimleyebildiğim özelliklerinde Honor'dan geriydi. Ama araştırdığım kadarıyla Magic Pad 2 yerine S10+ tercih eden de çok kişi var. Ekosistem özelliklerine çok takılmıyorum. Aynı fiyat bandında bu iki ürünün de farklı markalardan muadillerini de önerebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

Hocam Tab S10 FE ile ilgili konuları incelerseniz orada hep diğer marka modellerden çok S10 FE yi önerdim çünkü ekranı titreşimsiz işlemci performansı Snapdragon 8 gen 1 gibi ve yazılım desteği uzun süreli. Ders amaçlı okuma not tutma ve video izleme yapacaksanız bu işlerde en mantıklı seçenek S10 FE serisi. Çinli markalar genelde göz boyama amaçlı reklam yapıp ürünlerinden yatıjları kârları satılmadığı için bolca piyasaya reklam veriyor. Hatta bazı kanallar sadece geçimini Çinli şirketlerin cihazlarını överek yapıyorlar.

Net olarak söylüyorum Tab S10+ bir Tab S8 kullanıcısı olarak.
Arkadaşım Huawei 12x aldı Samsung alanda akıl yoktur çöp diyor zorbalıyor beni 😢
Hocam Tab S10 FE ile ilgili konuları incelerseniz orada hep diğer marka modellerden çok S10 FE yi önerdim çünkü ekranı titreşimsiz işlemci performansı Snapdragon 8 gen 1 gibi ve yazılım desteği uzun süreli. Ders amaçlı okuma not tutma ve video izleme yapacaksanız bu işlerde en mantıklı seçenek S10 FE serisi. Çinli markalar genelde göz boyama amaçlı reklam yapıp ürünlerinden yatıjları kârları satılmadığı için bolca piyasaya reklam veriyor. Hatta bazı kanallar sadece geçimini Çinli şirketlerin cihazlarını överek yapıyorlar.
Bilerek mi FE serisi önerdiniz tam anlamadım ben konuda s10+ modelinden bahsetmiştim. FE alsam bile yine FE+ modelini alırdım büyük ekran daha iyi fakat bu sefer hemen hemen 20k'ya denk geliyor. O paraya s10+ almak daha mantıklı geldi.

Arkadaşım Huawei 12X aldı Samsung alanda akıl yoktur çöp diyor zorbalıyor beni 😢

Bilerek mi FE serisi önerdiniz tam anlamadım ben konuda S10+ modelinden bahsetmiştim. FE alsam bile yine FE+ modelini alırdım büyük ekran daha iyi fakat bu sefer hemen hemen 20K'ya denk geliyor. O paraya S10+ almak daha mantıklı geldi.

Evet her yönden daha mantıklı ama AMOLED ve türevi olan ekranlarda PWM dimming var ve gözleri çok yoruyor. Ben 6 ay boyunca 8 saat civarı ders için Tab S9 kullandım ve göz baş ağrısı çektim bu sebebin etkisiylede cihazı sattım. Eğer sadece ders için alacaksanız PWM dimming yani titreşim ile ekran parlaklığı ayarlama olmadığı için gözleri daha çok rahat etiriyor. Ve bütçe dahilinde Tab S10 FE Plus alınabilir hatta 12/256'da zaten boyut dışınfa bir fark yok FE ile FE Plus arasında. Ama tabii ki de iki hoparlör daha düşük işlemci ve ekran kartı gücü daha düşük hızlarda hafıza vb durumlardan kesinlikle S10+ mantıklı. Ben saatlerce ders çalışmak için tablet alacak olsam sadece video PDF Google WhatsApp ve benzeri uygulamalar kulanacağım ve ders çalışmaktan başka şeylere vakit ayıramayacağımdan birçok avantajıda boşa çıktığından S10 FE veya Plus tercih ederdim.

Honor'un ekranı beni biraz daha kendine çekiyor açıkçası.
Evet bende öyle düşünüyordum ama Honor'un kullandığı yazılımdan emin olamadım. Samsung'un OneUI 7'sinin çok iyi olduğunu duydum. Ayrıca Samsung 2. el elimden çıkarmak daha kolay olabilir ünide yeni bir tablet de düşünebilirim.
Evet her yönden daha mantıklı ama AMOLED ve türevi olan ekranlarda PWM dimming var ve gözleri çok yoruyor. Ben 6 ay boyunca 8 saat civarı ders için Tab S9 kullandım ve göz baş ağrısı çektim bu sebebin etkisiylede cihazı sattım. Eğer sadece ders için alacaksanız PWM dimming yani titreşim ile ekran parlaklığı ayarlama olmadığı için gözleri daha çok rahat etiriyor. Ve bütçe dahilinde Tab S10 FE Plus alınabilir hatta 12/256'da zaten boyut dışınfa bir fark yok FE ile FE Plus arasında. Ama tabii ki de iki hoparlör daha düşük işlemci ve ekran kartı gücü daha düşük hızlarda hafıza vb durumlardan kesinlikle S10+ mantıklı. Ben saatlerce ders çalışmak için tablet alacak olsam sadece video PDF Google WhatsApp ve benzeri uygulamalar kulanacağım ve ders çalışmaktan başka şeylere vakit ayıramayacağımdan birçok avantajıda boşa çıktığından S10 FE veya Plus tercih ederdim.
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim hocam büyük ihtimalle plus modeline bakacağım.

Evet bende öyle düşünüyordum ama Honor'un kullandığı yazılımdan emin olamadım. Samsung'un One UI 7'sinin çok iyi olduğunu duydum. Ayrıca Samsung 2. el elimden çıkarmak daha kolay olabilir üniversite de yeni bir tablet de düşünebilirim.

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim hocam büyük ihtimalle Plus modeline bakacağım.

Hocam düz Tab S10 Plus yerine, S10 FE Plus alacaksanız biraz daha fazla düşünebilirsiniz çünkü pek çok yönden daha düşük bir cihaz, saydığım ekranının titreşimsiz olması ve fiyat farkı dışında avantajı olmayan bir tablet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı