Samsung Galaxy Watch 5 Spotify nasıl kullanılır?

Hocam ne olursa olsun bu saatler hâlâ emekleme çağında bence. 2017'de aldığım saatle şimdiki saatler arasında büyük bir fark göremiyorum ben şahsen. Büyük şeyler bekleyerek almamak gerek bu yüzden. Biraz fazla lükse kaçan ürünler bunlar. Benim için neredeyse her gün kullanmama rağmen açıkçası bildirimleri ve aramaları görmek, telefonu çıkarmadan müziği değiştirmek ve adım saymaktan başka herhangi bir anlamı yok. Lansmanlarda ya da tanıtımlarda bu NFC ile ödeme tarzı özellikleri pek de kullanan olduğunu sanmıyorum ben şahsen.

Yalnız müzik uygulamasında bence kullanışlılık açısından bir sıkıntı yok. Siz neyi beğenmediniz acaba? Spotify zaten internet üzerinden şarkı dinlemek üzerine bir platform. Yani dahili hafızadaki müzikleri oynatmak için tasarlanmış bir oynatıcı değil. Şarkılarınızı görmemesi normal.

Müzik uygulamasında arama butonu yok. İstediğimde istediğim şarkıyı dinleyemiyorum.

Müzik uygulamasında arama butonu yok. İstediğimde istediğim şarkıyı dinleyemiyorum.
Hocam zaten klavye pek efektif olmadığı için kullanılma amacı dediğim gibi daha çok remote üzerine. Çalma listesi oluşturup veya parçalara yoksa tek tek sanatçı ekleyip -ki çok çetrefilli iş- öyle kullanabilirsiniz. Fakat tam olarak istediğiniz kullanım senaryosuna uyacağını sanmıyorum.

Müzik oynatmak için hangi programı kullanmamı önerirsiniz? YouTube Music? Spotify?

Galaxy Watch'unuza Spotify indirip mobil hesabınızla eşleşip dinleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hayırlı olsun bu arada.

Denediniz mi hiç saat ile ödeme yapmayı?
Ben denedim, alışılmışın dışında bir şekilde uygulamalar yükleniyor ve temassız ödeme o şekilde aktif oluyor.
Ziraat var yükledim ama mobil ödemeyi açmayı bulamadım.

Ve uygulama mobil uygulama gibi değil.
Ziraat maalesef desteklenmiyor şu konuya bi göz gezdirebilirsiniz: Wear OS Saatlerle Temassız Ödeme | DonanımHaber Forum
Saatler telefon gibi değil sanırsam.
Samsung pay dışında ödeme yapamıyorsun diye okumuştum bir yerde.

Tizen özelinde emeklediğine katılıyorum samsungun tizen saatlerini (eski bir Gear S2 kullanıcısı olarak) biraz daha kapalı kutu yapması bu cihazları gerçekten SAAT kılan bir durumdu. Ancak (yanlış bilmiyorsam) Watch 4 sonrası Wear OS işletim sistemiyle bu cihazlar birer android, bundan dolayı uyumlu bir şey yok diye bir konu kalmadı. Saate instagram uygulamasından tutunda bankacılık uygulamasına kadar whatsapp, telegram ıvır zıvır aklınıza ne geliyorsa(bir android telefona yüklenebilecek) her şey yüklenebiliyor. Ha derseniz ki bileğimdeki minnacık ekranda instagramda mı gezeceğim, tabiki hiç pratik bir şey değil ama söylediğim şey cihazın yapabileceklerini genişletiyor.
Özetle ben çok uzun zamandır NFC ile ödeme sayesinde cüzdanımı el çantamdan çıkarmıyordum, artık benzinliklerde telefonu arabada unutup market bölümüne girdiğimde aldığım bişeyi hop saati pos cihazına yaklaştırarak ödeyebiliyorum. Benim için büyük pratiklik bunu şöyle bir senaryoya da uygulayabilirsiniz, diyelim semtiniz müsait giyindiniz dediniz ki açık havada şöyle bi koşayım koşarken giyilen şort, eşofman vs cepte ağır bi telefon olduğunda bir rahatsızlık verir, taktınız kulaklıkları kolunuzda saat koşarken bir büfede markette bir şey almak istediniz dokundur geç. %99 kimsenin böyle bir senaryoya ihtiyacı olmayacakta işte kullanım alanları geniş aslında. Yedek akçe gibi düşünün yanımda hiçbir cihazım cüzdanım yokken sıkıştım mı saatten ödeyebileyim, diğer uygulamalara girebileyim.

Ha derseniz ki bileğimdeki minnacık ekranda instagramda mı gezeceğim, tabiki hiç pratik bir şey değil ama söylediğim şey cihazın yapabileceklerini genişletiyor.
Hocam benim de anlatmak istediğim bu. Yapabildikleri ne kadar fazla olursa olsun ilk hevesi aldıktan sonraki kullanım alanı çok dar bence. Benim açıkçası akıllı saat maceram telefona olan bağımlılığımı azaltmak üzerine başlamıştı. İşte bildirimlere, aramalara bakayım, telefonu imkan olduğu kadar cebimden çıkarmayayım. İşte koşuya, sabah yürüyüşüne falan çıkınca telefonu taşımak zorunda olmayayım. Ki bence bundan başka efektif bir kullanım alanı da yok. NFC ile ödeme de bu saydığım kullanım alanı içinde. Ben daha çok koşuya çıkınca cebime bir kart atıp öyle çıkıyordum, artık tabii son zamanlarda sabah kalkıp koşuya çıkacak ne enerji kaldı ne heves. Saat tabii ki bu işi daha da pratikleştirir. Fakat çevremde neredeyse her marka-modelden akıllı saat kullanan birçok arkadaşım olmasına rağmen NFC ile ödemeyi kullanan ilk defa sizden duydum. Artık herhalde Türkiye'de çalışmıyor gibi düşünmeye başlamıştım ki sizden görünce öyle olmadığını anladım.
%99 kimsenin böyle bir senaryoya ihtiyacı olmayacakta
Yok hocam bilhassa tam tersi. Koşudayken birkaç kez böyle bir senaryo yaşamıştım. Zaten sonra yanıma kart almayı akıl edebildim. Herhalde saate kurulumunu yapmış olsaydım rahatça ödeyip geçerdim. Fakat kurulumunun bile tek tuş yerine epey dolaylı şekilde yapılıyor olması bu saatlerin henüz bir arpa boyu yol katedemediğinin bir göstergesi bana göre.

NFC ile ödeme Türkiye'de bana saçma geliyor. Çünkü halen birçok markette temassız çalışmıyor. Evet çalışınca çok güzel oluyor. Yaşadığım ilçe de 2 tanesi hariç tüm BİM, şok, A101 ve Migros da temassız var fakat onun dışında birçok yerde yok. Pos cihazı olmayan veya olup da temassız çalışmayan yerlerde yanınızda para yoksa kalıyorsunuz öyle.

Hocam açıkçası çok uzun süredir temassız kullanılmayan bir yerle karşılaşmadım. Hatta geçenlerde deprem sebebiyle temassızlar kapatılınca alışveriş yapamadım markette, temassız kullanmaktan şifreyi unutmuşum.

Söylediklerinizin bir çoğuna katılıyorum, zaten bu cihazlara bu yetkinlikleri kazandırdıktan sonra ne şarj dayanıyor nede akıllı saat kavramı diye bir şey kalıyor. Heves konusunda teknolojiyle ilgilenen birilerinin hevesinin kaybolacağını sanmıyorum dolayısıyla da alanı daralır mı bilemem. Mesela ben şöyle ufak bir örnek vereyim bu cihaz yıllar geçtikten sonra bataryası 10 dk dayanmayan bir alet bile olsa bu işletim sisteminin getirdiği android temelli cihaz olması nedeniyle ben bunu linux bir mini bilgisayara dönüştürürüm. Yani demek istediğim devir tizen işletim sisteminin kısıtlılıklarından kurtulduğundan beri baya değişti bu cihazlar için.
Spor ve koşu konusuna gelince 8.5 cm lik plastik bir şeyi cebe atmakta bir çözüm tabiki, benim tezim istenirse kolayca çürütülebilir tabi ama spontane gelişen olaylarda hayat kurtarıcı olabiliyor, bunu bilmekte bana güven veriyor. Oldu da telefon/cüzdan çalındı, toplu taşımada / takside unutuldu en kötü ihtimalle Wi-Fi olan bir yere geçip kurulu uygulamalardan birisine ya beni kurtar yazabilmek bile tercih sebebi olabilir. Ha insanımız merhametlidir böyle bir durumda yardımcı olur ama başkasının telefonunu görüşmek için isteyince karşıdaki insanı bile ya acaba alır kaçar mı diye telaşa giriyor, kendi işimizi kendimiz çözebiliyoruz.

Kurulumun epey dolaylı yollardan yapılmasını da yine dediğim gibi saatin yol alması değilde uygulama geliştiricilerin işgüzarlığına bağlıyorum. Halen daha androidin en üst seviye telefonunun apple marka orta seviye bir cihazın gerisinde instagram performansı sergilemesi gibi, yoksa cihazda potansiyel var birazda kullanım oranı artsa geliştiriciler "Biz bu saatler için de bir şeyler yapmalıyız" diyebilseler her şey çok daha iyi olacak.

Saçma gelmesin, söylediklerinize pandemi öncesine kadar katılabilirdim, temassız ödeme istediğimizde suratımıza bön bön bakan kasiyerler hele bide saatle falan ödeme yapacaksın şok olurlardı. Ancak pandemiyle birlikte hayatımıza temassız kartlar girdi ve bir çok pos cihazı da artık temassız destekler oldu. Temassız kartlar girdi diyorum çünkü yine pandemi sonrası bir çok banka artık kredi ve banka kartlarını varsayılan olarak temassız özelliğine sahip bir şekilde gönderiyor, keza pos başvurularında artık yeni nesil poslar var temassız destekliyor, çok absürt böyle mahalle arası hayata tutunmaya çalışan bir bakkal harici her yerde artık temassız ödeme var. En azından büyük şehirlerde diyeyim nerede yaşadığınızı bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…