Hocam benim de anlatmak istediğim bu. Yapabildikleri ne kadar fazla olursa olsun ilk hevesi aldıktan sonraki kullanım alanı çok dar bence. Benim açıkçası akıllı saat maceram telefona olan bağımlılığımı azaltmak üzerine başlamıştı. İşte bildirimlere, aramalara bakayım, telefonu imkan olduğu kadar cebimden çıkarmayayım. İşte koşuya, sabah yürüyüşüne falan çıkınca telefonu taşımak zorunda olmayayım. Ki bence bundan başka efektif bir kullanım alanı da yok. NFC ile ödeme de bu saydığım kullanım alanı içinde. Ben daha çok koşuya çıkınca cebime bir kart atıp öyle çıkıyordum, artık tabii son zamanlarda sabah kalkıp koşuya çıkacak ne enerji kaldı ne heves. Saat tabii ki bu işi daha da pratikleştirir. Fakat çevremde neredeyse her marka-modelden akıllı saat kullanan birçok arkadaşım olmasına rağmen NFC ile ödemeyi kullanan ilk defa sizden duydum. Artık herhalde Türkiye'de çalışmıyor gibi düşünmeye başlamıştım ki sizden görünce öyle olmadığını anladım.
Yok hocam bilhassa tam tersi. Koşudayken birkaç kez böyle bir senaryo yaşamıştım. Zaten sonra yanıma kart almayı akıl edebildim. Herhalde saate kurulumunu yapmış olsaydım rahatça ödeyip geçerdim. Fakat kurulumunun bile tek tuş yerine epey dolaylı şekilde yapılıyor olması bu saatlerin henüz bir arpa boyu yol katedemediğinin bir göstergesi bana göre.