Samsung i3 3120M Sistem GTA 5'te Isınma

mutualist

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Engineer
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda dizüstü bilgisayarım yük altında ciddi anlamda ısınıyor. Örneğin, GTA 5'te ilk başlarda GPU ve CPU 60 derece iken 10 dk sonra bu değer 100'lere ulaşıyor, dolayısıyla FPS düşmesi yaşıyorum (min 20 FPS düşüş). Fanda bir sıkıntı yok gibi termal macunun bittiğini sanıyorum. Fakat termal macun ile normal değerlere döner mi yoksa bilgisayar ile ilgili mi bir sıkıntı var?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Samsung
  • İ3 3120m 2.4 ghz
  • 4 gb 1600 mhz ram
  • 1 gb hd 8750m

Bilgisayarın özellikleri ise böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bendede İ3 3110M var. Laptopumu alalı 9 ay kadar geçti hiç termal macun yenilemesi yaptırmadım GTA V'de 60-65 derece civarında oluyor ısı. Ben açıkcası termal macunun ısınmayı çözebileceğini düşünmüyorum garantiye götürmeli ve sorununu detaylıca anlatmalısın.

Arkadaşlar maalesef termal macun yeniledim, fanı temizledim, PCH diyot macununu yeniledim, format attım ama sorun düzelmedi. Önerileriniz nedir ?

PC özellikleri düşük olduğu için oyun PC'ye fazla yükleniyor. Doğal olarak ısınma sağlanıyor. Oyununuz orjinal mi peki? Eğer değilse o da etkili olabiliyor.

Hocam yapılacak bir şey yok. Bilgisayarının normal ısınması bu şekilde. Yani 60-65 derece diyorsun zaten normalde laptoplarda oyunlarda 85 derecelere kadar normal sayılır. Sen daha ne istiyorsun yani.

Sadece bu oyunda olsa hiç sıkıntı değil fakat en düşük 2005 yapımı most wanted da bile 100 derece oluyor cpu ve gpu

Ayrıca 85 °C ye bende razıyım fakat üstte belirtmiştim 100 °C olduğunu

UP

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı