Custom ROM Samsung J7 Duo Android 14 Custom ROM nasıl yapılır?

TahaYusufD0612

Picopat
Daha fazla  
Merhaba.
Elimde Samsung J7 Duo SM-720F telefonu var. Ben bu telefonu arada günlük iş için falan kullanmak için kullanıyorum, keyfe dayalı ve öğrenmekte istediğimden dolayı bu telefona ROM atmak istiyorum. Telefona Android 14 ROM'u kurmak istiyorum fakat hangi ROM kullanmalıyım ya da nasıl ROM atılır falan hiçbir fikrim yok. Bu yüzden ROM nasıl kurulur, hangi ROM'u kurmalıyı? Bu OEM USB gibi şeylerden neleri açmalıyım konularında yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Şimdiden herkese iyi akşamlar.

Öyle her Android sürümünü her cihaza kurup randıman alamazsınız. Eğer ROM'u kendiniz yapacaksanız önce driver ağacına ihtiyacınız var ondan sonra gerekli yazılımlar ile bunu AOSP standard dağıtıma implemente etmeniz lazım. Sadece Custom ROM kurmak gibi bir niyetiniz varsa orası ayrı.

Hocam mesela LineageOS gibi bir şey kurmak istiyorum ama nasıl kurulur falan bir bilgim yok. LineageOS yada benzeri bir dağıtımı nasıl kurabilirim?

O cihazda treble desteği varsa GSI ile kurabilirsiniz.
Treble check uygulaması ile bakın.

Hocam uygulamayı kurdum baktım project treble destekliyor. Sonrasında ne yapmam gerek?

Hocam mesela LineageOS gibi bir şey kurmak istiyorum ama nasıl kurulur falan bir bilgim yok. LineageOS yada benzeri bir dağıtımı nasıl kurabilirim?

Hocam uygulamayı kurdum baktım project treble destekliyor. Sonrasında ne yapmam gerek?
Uzun süredir custom rom işlerine karışmıyorum bu forumda bunu paylaşmak yasak mı onu da bilmiyorum ama Xdaforum da bu konu iyice açıklanmış.

Uzun süredir Custom ROM işlerine karışmıyorum bu forumda bunu paylaşmak yasak mı onu da bilmiyorum ama Xdaforum da bu konu iyice açıklanmış.

O forum iyi bir yer orada işini halledebilirsin tabii ama ingilizce olmasından dolayı sıkıntı oluyor ingilizce bir düzeye kadar biliyorum fakat o forun için yeterli olmuyor maalesef.

Kernel sürümü 3.x J7 serisinin, Android 14 için minimum 4.14 kernel gerekiyor. Maksimum Android 10 kurabilirsiniz, veya DevOtag'ın LineageOS 18.1'i var Android 11 onu deneyebilirsiniz. Treble desteği de yok aynı zamanda J7'ye. En stabili ViperOS Android 9'du benim denediklerimden onu kurabilirsiniz. Recovery olarak PBRP kullanmanız da tavsiye edilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı