Samsung J7 SM-700F Custom ROM atmak ve Custom ROM sonuçları nelerdir?

Hocam yormuyor aslında. Sadece biraz kaynak kullanımı artar. Ama günlük kullanıma uygun.
Hocam performans düşer mi düşmez mi o önemli. Kasma azalır mı azalmaz mı yani ama fark edilecek bir performans farkı olması lazım.

Hocam eninde sonunda 1.5 gb ram var yani ondan dolayı üst sürüme geçerseniz sıkıntı yaratır ama eğer kendi sürümünde performans os yada lite os gibi birşey varsa size bildireyim isterseniz?
Hocam dediklerime uygun var mı bir sıkıntı çıkartmayacak güvenilir?

Yani Custom ROM'u estetik için değil performans için arıyorum ama dediğim şeyleri karşılayabilmesi lazım.

Hocam yormuyor aslında. Sadece biraz kaynak kullanımı artar. Ama günlük kullanıma uygun.

Hocam, aslında o Custom ROM'a bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bazı Custom ROM'larda cihaza uygun olmayan ancak sonradan eklenen özellikler bulunabilir, örneğin Always on Display (AOD), yüz tanıma gibi. Ben şöyle düşünüyorum: Kaynak kullanımı arttıkça, uygulamalara kalan kaynaklar azalır. Örneğin, sistem stock ROM'da 1.5 GB RAM'in 500 MB'sini kullanırsa, geriye uygulamalara 1 GB RAM kalır. Ancak Custom ROM'da 1.5 GB RAM'in 1 GB'ını sistem kullanırsa, uygulamalara sadece 500 MB kalır ve bu da performans düşüklüğüne yol açabilir diye düşünüyorum. Daha fazla bilgi sahibi olan biri varsa ve yanlışım varsa düzeltebilirse sevinirim.

Ayrıca GApps dedikleri nedir? Gmail falan kullanamıyor muyum veya Google?

GApps denilen şeyin açılımı Google Apps'dir ve bunu yüklemeniz gerekir. Eğer yüklemezseniz Google uygulamaları telefonunuzda olmayacaktır (Google Play, Gmail vs.)

Bu arada hocamlar kullanmadığım çoğu uygulamayı devre dışı yaptım. Ona göre performans farkını belirtirseniz daha iyi olur.

Hocam ilk öncelikle TDK görevlisi değilim ama hocamlar değil de hocalarım derseniz sizin için daha iyi olacaktır. İkinci olarak ise internetde bazı "performans artışı sağlıyor" denilen ROM'lar var. Bence bunu anlamanın en iyi yöntemi Custom ROM'ları teker teker denemektir. Zaten ROM'lar hızlı kurulup silinebiliyor tabii eğer bilgiliyseniz. Size bu konudaki ROM'ları denemenizi öneririm. Sonuçta hocamız teker teker denemiş. Bide uygulamaları devre dışı bırakmak ne kadar işe yarıyor orasını bilmiyorum.

İşte mesaj:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…