Samsung klavye açılmıyor

ScorFy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xigmatec Grip 650W // MSI B560M A Pro // MSI RTX 3060 12GB Ventus 2X OC // 11400F // Gskill 3200 MHZ // Kingston NV2 1 TB + 500 GB Samsung 870 EVO + 500 GB Toshiba HDD 2.5 inch // SteelSeries Aerox 3 Wireless // JBL Quantum 610 // G213 Prodigy // Asus VG258QR + MSI MP241X // Logitech G923 + Shifter
Merhaba A55 cihazını takribi 1 aydır kullanıyorum. Bu süre zarfında günde 1-2 bazen ise daha fazla olacak şekilde klavye problemi yaşıyorum. Chrome'da arama yaparken klavye alttan animasyon ile açılıyor gibi yapıp açılmıyor. Kapatıp açtığımda tekrar gelmiyor. Bu süre zarfında hemen başka program açıp denediğimde açılıyor. Tekrar Chrome'a dönüyorum yine yok. Çok nadirde olsa aynı durumu WhatsApp ve Instagram'da da yaşıyorum. Harici programlarda olmuyor.

İkinci yaşadığım problem ise başka cihaz ile arama özelliği stabil değil. Tablet üzerinden bağlanıp arama yaptığımda cihaz ile bağlantı olmadığını söylüyor. İki cihaz aynı Wi-Fi ağına bağlı veya erişim noktası açık oluyor. Saat üzerinden WhatsApp mesajına yanıt verdiğimde mesaj iletilmiyor.(saat eski cihazdaki ile aynı. Saati aktar ile taşındı sürümler aynı) eski telefonum olan A50'de stabil çalışan özellikler 5 nesil yeni cihazda nasıl stabil değil anlayamıyorum.
Sürüm ve ROM bilgileri ekte mevcut.

Screenshot_20250123_235626_Software update.jpg

Klavye ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi?

1. Ayarlar uygulamasına girin.
  2. Arama yerine "Klavye ayarlarını sıfırla" yazın ve "samsung klavye" kategorisinde bulunanı seçin.
  3. "Önbelleği temizle"yi seçin çıkan sekmeden "temizle"ye basın.
  4. Önbelleği temizle seçtiğimiz ekrandan en üstte bulunan "Klavye ayarlarını sıfırla" yı seçin ve kırmızı yazıdaki "sıfırla"yı seçin.

A54 kullanan bir arkadaşımda da arama problemlerinin olduğunu duymuştum. Klavye sorunu için telefonu yeniden başlatmayı, uygulama ayarlarından Samsung Klavye'nin verilerini sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Uygulama güncellemesini de kontrol edebilirsiniz.
@ScorFy dediğim gibi, eğer kronik bir sorun değilse bu haktan faydalanmaya çalışın. Yoksa iade edip başka telefona da geçebilirsiniz o sizin takdirinizde. Bu yorumda da aynı sorundan bahsedilmiş. Üzerine biraz araştırma yapmak lazım.

@ScorFy dediğim gibi, eğer kronik bir sorun değilse bu haktan faydalanmaya çalışın. Yoksa iade edip başka telefona da geçebilirsiniz o sizin takdirinizde. Bu yorumda da aynı sorundan bahsedilmiş. Üzerine biraz araştırma yapmak lazım.

Hocam yazılımsal bir sorunun neyini iade yapacak? Fiziksel hatalı bir ürünün bile iadesini kabul etmeyen satıcılar bunu neden kabul etsin?

başka cihaz olarak a55 ve s23fe nin arasında sıfır fiyatı olarak 5 bin tl lik fark var. Eğer bu fiyat fazla gelirse ikinci el temiz s23 fe bakması daha mantıklı.

Klavye ayarlarını sıfırlamayı denediniz mi?

1. Ayarlar uygulamasına girin.
  2. Arama yerine "Klavye ayarlarını sıfırla" yazın ve "samsung klavye" kategorisinde bulunanı seçin.
  3. "Önbelleği temizle"yi seçin çıkan sekmeden "temizle"ye basın.
  4. Önbelleği temizle seçtiğimiz ekrandan en üstte bulunan "Klavye ayarlarını sıfırla" yı seçin ve kırmızı yazıdaki "sıfırla"yı seçin.
Daha öncesinde denedim ancak çözülmedi.
Belki yeterli miktarda araştırmadım ancak internette bu problemi bulamadım. Yks döneminde olduğum içinde pek zaman bulamıyorum. Eski cihazım A50 ekranı kırıldığı için geçiş yapmıştım, orjinal ekran için servis 6k istedi yan sanayilerde kalitesiz... Kısaca pek uğraştırmasını da istemiyorum. Eğer @ressh nın bahsettiği gibi diğer cihazlarda da varsa benim için çözüm olmayacak. Tüm ekosistemim Samsung üzerinde ve yine tercihim Samsung üzerinden olacak. Yarın belirli yerler ile görüşüp sorunu çözmeye çalışacağım eğer olmaz ise iade edeceğim. Teşekkürler.
başka cihaz olarak a55 ve s23fe nin arasında sıfır fiyatı olarak 5 bin tl lik fark var. Eğer bu fiyat fazla gelirse ikinci el temiz s23 fe bakması daha mantıklı.
Yks döneminde yeni telefon almak istemeyen ailemi tamirli cihaz kullanmamak için zor ikna ettikten sonra maalesef bu sorunlu çıktı istemiyorum 5k daha koyalım diyemeyeceğim. Kaldı ki 2. el konusuna çok karşılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı