Merhaba arkadaşlar. Forumda okuduğum yorumlar ve birazda internette araştırmayla Samsung LC24FG73 model monitörü satın aldım. Birkaç kelam da ben edeyim dedim.
-Öncelikle Asus 24" 60hz TN panel bir monitörden geçiş yaptım. Daha önce IPS panel monitörlerlede deneyimlerim oldu. İlk izlenim olarak gayet memnun kaldım, beklentilerimi karşıladığını söyleyebilirim.
-Panel olarak VA kullanılan monitör renk konusunda gerçekten IPS panele yakın bir performans sergiliyor. Renk konusunda takıntılıyımdır, beni gerçekten memnun etti.
-Bu monitörü almadan önce kavis konusu kafamı karıştırıyordu fakat monitörü deneyimledikten sonra yine olsa kavisli bir monitör tercih ederim diyorum. Hem oyunlarda hem de film izlerken keyfi iki katına çıkarıyor bu kavis olayı.
-Oyun performansı olarak gayet yeterli. Hem 144hz hem 1ms tepki süresi hemde VA panelin renk kalitesi bir araya gelince, online oyunlardan bile grafik anlamında keyif almaya başlıyorsunuz. Input lag konusunda da oldukça başarılı.
-Oyun ve film harici, office uygulamaları kullanırken de monitörün kullanımını çok beğendim, özellikle eye-saver modu yazı yazarken çok işime yarayacak gibi duruyor.
-Son olarak beğenmediğim taraflarına gelecek olursak, ilk olarak ısı olayı beni rahatsız etti. Monitörün ekran ayarlarının yapıldığı, joystick'in bulunduğu taraf bildiğin ısınıyor. Diğer taraflarda ısınma gibi bir olay yok ayrıyetten güç tüketimi "C" seviyesinde. İkinci olarak monitörün stand'ı gerçekten çok büyük, iki tane palet gibi ayağı var ve bunlar klavyemin yerini kaplıyor. Fakat taş gibi oturuyor yerine herhangi bir sallanma söz konusu değil.
Genel olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. Benim gibi hem renkler konusunda IPS panel ikamesi bir panel istiyor, hemde oyun oynarkan tam performans almak istiyorum diyorsanız Samsung LC24FG73 gerçekten pişman olmayacağınız bir tercih olacaktır.