Samsung LC24FG73 vs Viewsonic VX2458

Arkadaşlar biraz araştırdım, Viewsonic monitörün renk derinliği 6 bit + FRC imiş, yani sahte 8 bit. Bunu biliyordum aslında ama pek umursamamıştım, çok önemli bir kritermiş meğerse. Sahte 8 bit olduğundan dolayı renkleri iyi veremeyeceği için vazgeçtim. Samsung'un 1 ms 144 Hz monitörü de bütçeyi zorluyor, 60 Hz (72 Hz'ye kadar çıkabiliyormuş) 4 ms Samsung LC24F396FHMXUF monitör aklıma yattı gibi şimdi.

Yardımınız için teşekkürler.

Arkadaşlar biraz araştırdım, Viewsonic monitörün renk derinliği 6 bit + FRC imiş, yani sahte 8 bit. Bunu biliyordum aslında ama pek umursamamıştım, çok önemli bir kritermiş meğerse. Sahte 8 bit olduğundan dolayı renkleri iyi veremeyeceği için vazgeçtim. Samsung'un 1 ms 144 Hz monitörü de bütçeyi zorluyor, 60 Hz (72 Hz'ye kadar çıkabiliyormuş) 4 ms Samsung LC24F396FHMXUF monitör aklıma yattı gibi şimdi.

Yardımınız için teşekkürler.

Kalite olarak pişman olacağın bir ürün değil, 1 hafta falan kullandım ve gerçek 8bit, 3000:1 kontrast oranı gibi özellikler fark ettiriyor. Işık sızmasından dolayı iade ettim o ayrı tabi :D

@mokenn Samsung LC24F396FHMXUF monitöründen bahsediyorsun değil mi hocam? Işık sızması çok mu rahatsız etti? Kullandığım telefonda bile var, umursamadım hiç ben ama monitördeki ışık sızması rahatsız eder mi bilemedim. Freesync özelliğini test ettin mi, düzgün çalışıyor mu? Monitörün yüksekliği ayarlanabiliyor mu? Her yerde 60 Hz olarak geçiyor ama ayarlardan 72 Hz ayarlanabiliyormuş, 72 Hz'de sorun çıkartmadan çalışıyor mu?

@mokenn Samsung LC24F396FHMXUF monitöründen bahsediyorsun değil mi hocam? Işık sızması çok mu rahatsız etti? Kullandığım telefonda bile var, umursamadım hiç ben ama monitördeki ışık sızması rahatsız eder mi bilemedim. Freesync özelliğini test ettin mi, düzgün çalışıyor mu? Monitörün yüksekliği ayarlanabiliyor mu? Her yerde 60 Hz olarak geçiyor ama ayarlardan 72 Hz ayarlanabiliyormuş, 72 Hz'de sorun çıkartmadan çalışıyor mu?

Evet, o monitörden bahsediyorum.

Işık sızması şöyle rahatsız etti; ben genelde odanın ışığını kapatır öyle takılırım. Oyun, video, dizi, film derken ben bir ara yanlışlıkla masaüstü fotoğrafımı değiştirdim ve bir öncekini kaybettim. Böyle olunca gözlerim de biraz yorulmuş dedim arka planı siyah yapayım. Yapmaz olaydım baktım sağdan soldan beyazlıklar geliyor :D Siyah ekran olmadığında fark etmiyorsun durumu ve rahatsız da etmiyor ama siyahj ağırlıklı bir görüntü varsa rahatsız edecektir. Oynadığın oyunda karanlı bir mekanda ilerliyorsan fark edersin durumu. Bu yüzden iade ettim, bunun dışında ekranda 2-3 ölü pixel vardı ama çok çok küçüktü görmüyodun bile, o kesinlikle problem değildi. Görüntü kaliteli pişman olmazsın.

Freesync test edemedim, çünkü bende NVIDIA ekran kartı var ve FreeSync kullanabilmemin tek yolu DisplayPort ile bağlantı sağlamak. Ama monitörde DP yok, o yüzden yapamadım. Ama almadan önce araştırdım, bizzat samsung mh sordum 72Hz destekliyor dediler. Sanırım HDMI ile bağlaman gerekiyor veya FreeSync açıkken oluyor tam hatırlayamadım yanlış aktarmıyım.

Bir de ekran 23,5" baya büyük, benim masanın durumu monitör ayağının ekranı hafif öne atmasından kaynaklı çok kullanışlı gelmedi gibi bana, yakın oldu biraz yani. Eğer göz seyrini bozmayacak seviyede uzağa yerleştirirsen daha hoş duracağını düşünüyorum.

Yükseklik ayarlanamıyor, ayak 2 parça. Alttaki V şeklindeki taban kısmı ve dik olan parça.

Hepsiburada'dan almıştım, yarın veya salı iadesi olur. Farklı seçeneklere bakıyorum şimdi :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı