Samsung LC24FG73FQMXUF vs. MSI Optix MAG241C

jujuka666

Decapat
Samsung 23.5" LC24FG73FQMXUF 1ms 144Hz DP 2xHDMI FreeSync Full HD Quantum Dot Curved Gaming Monitör | ITOPYA

MSI 23.6" OPTIX MAG241C 144HZ 1MS HDMI DP FHD Siyah Curved Gaming Monitör | ITOPYA

Bu iki monitör arasında kaldım beyler monitörler arasında çok bilgim yok sizce hangisi daha iyidir?

MSI'ın Türkiye'de teknik desteği var mı bi problem olduğunda garanti nasıl işliyor? Samsung'da Quantum Dot özelliği var bu özellik çok mu fark ediyor? Bu iki model arasında kronik problemi olan var mı? Önerilerinizi bekliyorum yardımcı olursanız hele ki kullanlar varsa çok güzel olacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung bilmiyorum ama msı optix mag271c kullanıcısıyım black friday indiriminden aldım ölü piksel falan yok ama paneli bana göre hiç iyi değil karanlık sahnelerde yanlardan ve üstten ışık sızmaları mevcut ilk başta yoktu ama sonradan oluşmaya başladı ilk aldığımda test falanda yapmıştım tercih yinede senin.

Performans olarak neredeyse aynılar fakat Samsung'da ekstradan Quantum Dot teknolojisi var. Ayrıca Samsung'un standı daha ergonomik, MSI'ın standı yukarı aşağı oynamazken Samsung'unki her yere oynuyor. MSI ise bence yazılım olarak Samsung'dan daha iyi. Çok kullanışlı bir ayar yazılımı var, uygulamalara entegre edilebiliyor.
Ben 4 aydır MSI MAG241C kullanıyorum, gayet memnunum.
Fakat aradaki fiyat farkına bakınca Samsung'u kaçırmayın.

Samsung kullanıcısıyım 1 haftadır. Displayport ile laptop üzerinden kullanıyorum gayet memnunum.Renklerin canlılığı,siyah gri tonları oldukça tatmin edici.Bazı kullanıcılar beyaz zemin üzerinde yazıların bulanık olduğunu söylemişlerdi ben böyle bir problemle karşılaşmadım. Kullanım olarak standının ayarlanabilir olması,yükseklik açısından,dikey çevrilebilirlik bakımından oldukça pratik. Mag241c almıştım Hepsiburada'dan, pixel arızalarından dolayı bir değişim birde iade yaptım resmen soğudum MSİ'dan. 1 adet ölü pixelim mevcut sağ kenarda bir yerde belli belirsiz onuda dert etmiyorum onun haricinde bir problemle karşılaşmadım. Menüsü kullanışlı 3 tane hızlı profil oluşturup kullanabiliyorsunuz. Hazır oyun modları mevcut ben kendimce birkaç renk ayarı yaptım öyle kullanıyorum. Bu fiyatlarda alınabilcek güzel monitörlerden biri. İtopya'dan 1599 TL'ye aldım.İndirimler varken değerlendirilebilir.

Dosya Ekleri

• 20190401_154708-01.jpeg
    20190401_154708-01.jpeg
    636,2 KB · Görüntüleme: 259
Samsung kullanıcısıyım 1 haftadır. Displayport ile laptop üzerinden kullanıyorum gayet memnunum.Renklerin canlılığı,siyah gri tonları oldukça tatmin edici.Bazı kullanıcılar beyaz zemin üzerinde yazıların bulanık olduğunu söylemişlerdi ben böyle bir problemle karşılaşmadım. Kullanım olarak standının ayarlanabilir olması,yükseklik açısından,dikey çevrilebilirlik bakımından oldukça pratik. Mag241c almıştım Hepsiburada'dan, pixel arızalarından dolayı bir değişim birde iade yaptım resmen soğudum MSİ'dan. 1 adet ölü pixelim mevcut sağ kenarda bir yerde belli belirsiz onuda dert etmiyorum onun haricinde bir problemle karşılaşmadım. Menüsü kullanışlı 3 tane hızlı profil oluşturup kullanabiliyorsunuz. Hazır oyun modları mevcut ben kendimce birkaç renk ayarı yaptım öyle kullanıyorum. Bu fiyatlarda alınabilcek güzel monitörlerden biri. İtopya'dan 1599 TL'ye aldım.İndirimler varken değerlendirilebilir.
Hala kullanıyorsunuzdur umarım,deneyimlerinizi aktarma imkanınız varmı tavsiye edermisiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı