Samsung M.2 970 Evo Plus Windows ve BIOS'ta Gözükmüyor

iampenguen

Centipat
Merhabalar,

Bu gün büyük bir hevesle gidip Samsung 970 Evo Plus 250 GB aldım. Monster Abra A5 V8. 1.2 cihazımın ikinci M.2 slotuna taktım. Ne Windows ne de BIOS görmedi. Slotları değiştirdim yine aynı. Sadece 970 Evo'yu taktım yine BIOS görmedi. Bunu nasıl çözelirim 3 aydır biriktirdiğim para boşa gitti resmen. Çözümünü bilen biri varsa lütfen yardımcı olsun. Cihazda fabrikasyon olarak M.2 Intel 240 GB SSD var 1500/1000

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de aynısından var. Çok hatırlamıyorum ama disk doktorundan mı yoksa windowsdaki başka bir disk biçimlendirici programından mı biryerden onu görünebilir hale getiriyorsun, o şekilde kullanılıyor diye hatırlıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şuna bir bakar mısın yardımı dokunabilir.

Olmadı bir türlü. Cihazım iki tane nvme desteklemiyorum bundan ötürü Windows buna kurcam ama Windows görmüyor biosta görmüyor hatta boot driver buldum oda görmüyor
Bendeki intel 600p ile Samsung evo plus ın hız dışında tek farkı pci express versiyonu ama monster teknik servis yinede cihazımın çalıştıracağını söylüyor

Olmadı bir türlü. Cihazım iki tane nvme desteklemiyorum bundan ötürü Windows buna kurcam ama Windows görmüyor biosta görmüyor hatta boot driver buldum oda görmüyor
Bendeki intel 600p ile Samsung evo plus ın hız dışında tek farkı pci express versiyonu ama monster teknik servis yinede cihazımın çalıştıracağını söylüyor

Windows'ta disk yöneticisinde de mi gözükmüyor? Bios'ta bile görmüyor demişsiniz o zaman ya aldığınız ürün sorunlu bozuk olabilir yada anakartınız desteklemiyor olabilir. Bios update ile belki düzelebilir sitesinden kontrol edin güncel bios update var mı diye.

Bios un güncelleme dosyasını bulamadım bir türlü ama monster le görüştüm benim pc m2 nvme pci express 3.0 destekliyor ama bu niye çalışmıyor onlarda çözemedi. Daha önce başına gelen biri yok mu

Bizi ilgilendirendiren birşey yok diski aldığınız yer ile görüşün diyorlar onlarda diskte sıkıntı yok pc nizde sorun var diyorlar arada kaldım param piç oldu şaka gibi ne pc de sorun var ne diskte ama bir arada çalışmıyorlar. Pc üzerinde intel 600p m2 nvme ssd var zaten o çalışıyor sorunsuz. Samsungu başka pc de denedim sorunsuz çalıştı çıkamıyorum işin içinden bir türlü

Samsungun tuhaflığı benim pc de çalışmadığı halde ısınıyor diğer pc de çalıştığı halde ısınma yapmadı

Bende ki sorunu çözdüm arkadaşlar anakart voltaj değeri uymuyomuş meğerse benim kullandığım intel 600p m2 1.2v ile çalışıyor. Samsung 970 evo ise 2.4v ile bu yüzden benim anakarta çalışma ihtimali bile yok :( sizde bunu bir kontrol edin boşuna uğraşmayın. O monster'ın ben ...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı