Samsung M3 portable 1TB hiçbir şekilde çalışmıyor

İsmail Evece

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Samsung M3 portable 1 TB diskim çalışmıyor. Bilgisayar görmüyor 3 farklı bilgisayarda denendi teknik serviste dahi denendi yine sonuç yok. Bu diskin içine en son bolca video fotoğraf yükledim sonra koydum bir köşeye. 3 yıl geçti ve 1 hafta önce bilgisayara taktım çalışmadı. Teknik servise sordum çalışacak mı diye? Usta önce diski bilgisayarına taktı ve diski kulağına koydu dinledi sonra dedi ki:"Samsung'un özel diski olduğu için yapacak bir şey yok, tamiri mümkün değil. Ancak profesyöneller yüksek para karşılığında kurtarır verilerini." dedi. Bende gittim eve bilgisayarımın 1 USB portuna takıyorum içinde dıt sesleri var diğer porta takıyorum içinde bir şey anlık dönüyor sonra daha sesli dııt sesleri çıkarmaya başlıyor.

Hard Disk Sentinel, HD Tune veya Crystal Disk Info gibi programlarda görünüyor mu? Bilgisayarım menüsünde gözükmese bile SMART tablosunu ve sağlık raporlarını bu programlar belki okuyabilir. Kulağı ile dinleyen adam diskin kendisinde fiziksel hasar olduğu varsayımıyla o yorumu yapmıştır. Eğer gerçekten hasar aldıysa haklı. Verileri kurtarmak senin için imkansız. Para karşılığında da ne kadar kurtarılabileceğinin garantisi yok. Eğer SATA-USB dönüştürücü kartında bir arıza varsa diskten veri kurtarmak mümkün olabilir.

Hard Disk Sentinel, HD Tune veya Crystal Disk Info gibi programlarda görünüyor mu? Bilgisayarım menüsünde gözükmese bile SMART tablosunu ve sağlık raporlarını bu programlar belki okuyabilir. Kulağı ile dinleyen adam diskin kendisinde fiziksel hasar olduğu varsayımıyla o yorumu yapmıştır. Eğer gerçekten hasar aldıysa haklı. Verileri kurtarmak senin için imkansız. Para karşılığında da ne kadar kurtarılabileceğinin garantisi yok. Eğer SATA-USB dönüştürücü kartında bir arıza varsa diskten veri kurtarmak mümkün olabilir.
Programların hiçbirinde görünmedi.

Hard Disk Sentinel, HD Tune veya CrystalDiskInfo gibi programlarda görünüyor mu? Bilgisayarım menüsünde gözükmese bile Smart tablosunu ve sağlık raporlarını bu programlar belki okuyabilir. Kulağı ile dinleyen adam diskin kendisinde fiziksel hasar olduğu varsayımıyla o yorumu yapmıştır. Eğer gerçekten hasar aldıysa haklı. Verileri kurtarmak senin için imkansız. Para karşılığında da ne kadar kurtarılabileceğinin garantisi yok. Eğer SATA-USB dönüştürücü kartında bir arıza varsa diskten veri kurtarmak mümkün olabilir.

Hocam diski bilgisayara takılı bıraktım ve diski çıkarttığım zaman içinde bir motor kokusu fark ettim. Ben fobi olarak oyuncak DC motorları ile çok uğraşmış bir insanım kendi arabamı falan yapmıştım fakat şu an bozuk ve çöpte. Diskten gelen koku bir çeşit makine yağı kokusu ve muhtemelen motor bozuk, dönmüyor. Motoru değiştiremem, nasıl kurtarılacak veriler :) muhtemelen zamanla motorun içindeki yağ sıkıntı çıkartmış. Muhtemelen bulunduğu ortam yüzünden bozulmuş olabilir motor yağı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı