Samsung M31s cihaza ROM atmak hızlandırır mı?

Hocam k kadar basit bir iş değil flashlamak. Bootloader kilidiniz açık olmalı, ayrıca bootloader kilidi açılırsa Knox özelliklerine ve uygulamalarına erişimi kaybedeceksiniz (rootla çözülür ama), ve telefonunuz sıfırlanacak kilit açıldığında. Yedeğinizi falan alın sonra bir de PC lazım tabii PC'ye şunları indirin:

Hocam sıfırlarımda ben 4 senedir hiç sıfırlamadım fotoğrafların yedeğini alsam sonra sıfırlanınca yüklesem aynı albümler duracak mı yoksa fotoğraflar karmakarışık mı olacak karmakarışık olacaksa hiç girmiyeyim bu işe bayağı zormuş.

Hocam sıfırlarımda ben 4 senedir hiç sıfırlamadım fotoğrafların yedeğini alsam sonra sıfırlanınca yüklesem aynı albümler duracak mı yoksa fotoğraflar karmakarışık mı olacak karmakarışık olacaksa hiç girmiyeyim bu işe bayağı zormuş.
Hocam klasorlere ayirip PC'ye yedeklersiniz fakat dümdüz alıp tekrar atarsanız karmakarışık duracaktır.

Hocam klasorlere ayirip PC'ye yedeklersiniz fakat dümdüz alıp tekrar atarsanız karmakarışık duracaktır.

Klasörlere nasıl ayıracağım hocam? Dosyalardaki dahili depolamadaki DCIM klasörünü PC'ye atsam bütün galeri yedeklenir mi? Kusura bakma çok fazla uğraştırıyorum seni de.

Klasörlere nasıl ayıracağım hocam? Dosyalardaki dahili depolamadaki dcım klasörünü PC'ye atsam bütün galeri yedeklenir mi? Kusura bakma çok fazla uğraştırıyorum seni de.

Hocam öyleymiş dahili depolamadan fotoğraf ve videoların olduğu dcım klasörünü ve diğer klasörleri sıfırlandıktan sonra atarsam yeni sisteme aynen öyle gelecek yarın gündüz halledelim şu işi geçirelim One UI 6.1.1'e

Her şeyi yedekledim hocam yarın gündüz halledelim.

Son düzenleme:
Klasörlere nasıl ayıracağım hocam? Dosyalardaki dahili depolamadaki DCIM klasörünü PC'ye atsam bütün galeri yedeklenir mi? Kusura bakma çok fazla uğraştırıyorum seni de.

Hocam öyleymiş dahili depolamadan fotoğraf ve videoların olduğu dcım klasörünü ve diğer klasörleri sıfırlandıktan sonra atarsam yeni sisteme aynen öyle gelecek yarın gündüz halledelim şu işi geçirelim One UI 6.1.1'e

Her şeyi yedekledim hocam yarın gündüz halledelim.
Ben yazayım tüm rehberi siz ona göre halledin hocam, takıldığınız yer olursa sorarsınız.

Hadi bakalım bismillah

1)Öncelikle cihazınızdan Ayarlar>Hakkında>Yapım Numarası> "Siz bir geliştiricisiniz!" Yazısını görene kadar tıklayın.

2)Ayarlar>Geliştirici Seçenekleri> "Kilidin OEM ile Açılmasına İzin Ver" seçeneğini ve "USB Hata Ayıklamayı" aktif edin.

3) Cihazın minimum %50 (daha üstü olsa daha iyi) şarjı olduğundan emin olun. Cihazı kapatın ve sonra GÜÇ+SES_AZALT tuşlarına "Warning! A Custom OS may damage your device" yazısı gelince orada "Bootloader unlocking" tarzı bir şey göreceksiniz orada da dediği gibi SES_ARTTIR tuşuna basılı tutun cihazın kilidi açılacaktır.

4)Cihaz yeniden başlatacak kendini setup açıldığında hiç bir şey eklemeyin direkt USB Haya Ayıklamayı açın ve OEM İle Kilit Açmanın da artık aktif gözüküp dokunulmadığından emin olun.

5)Size attığım Samsung Driverlarını kurun (kurulum bitince PC'nizi yeniden başlatmanız önerilir). Sonra telefonunuzu sağlam bir kabloyla hiç bir sorunu olmadığına emin olduğunuz USB Portuna bağlayın.

6) [OFFICIAL][TOOL][WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.4.3 buradan Platform Tools'u kurun. Ardından cmd'yi açıp adb devices yazın. Telefonunuza bir bildirim gelecek izin ver deyin ona. Sonra tekrar adb devices yazın eğer bir seri numarası ve device yazıyorsa bağlantı tamamdır.

7) Şimdi ise OdinV3 programını açıp yönetici olarak çalıştırın ve telefonunuzu download mode'a (kilit açarken ki yeşil ekran. Oraya gelip sadece ses açma tuşuna basın bu sefer) Eğer added!! yazdıysa Odin, Flashlamaya geçelim.

8) [RECOVERY][UNOFFICIAL] TWRP for Galaxy M31s (Exynos) Buradan disabled_vbmeta.tar ve TWRP'yi indirelim. Sonra Odin'de "USERDATA" yazan kısma vbmeta.tar'ı koyup flashlayalım. Recovery'ye atacak, format data yapıp recoveryden "reboot to bootloader" yazan yere gelip yine download mode'a geçelim. Şimdiyse TWRP dosyamızı AP kısmına koyalım ve START'A BASMADAN ÖNCE "AUTO-REBOOT"u KAPATALIM. Sonrasında start'a basıp odin'in PASS!! yazmasını bekleyelim.

9)Şimdi PASS!! yazdığına göre GÜÇ+SES_ARTTIR tuşlarına basılı tutalım eğer 15sn'den fazla basmanıza rağmen TWRP ekranı gelmezse, GÜC+SES_AZALT tuşlarına basılı tutalım ekran gittiğinde HIZLICA GÜÇ+SES_ARTTIR tuşlarına basalım TWRP ekranı gelirse eğer Recovery'yi flashladık demektir.

10) TWRP açıldığında oku kaydırmanızı isteyecek kaydırın ve sonra ADVANCED yazan yere gidip TERMINAL'e tıklayın. Sonra oraya multidisabler yazalım, eğer yer yok cart curt derse bir daha multidisabler yazalım ve finished gördüğümüzde TWRP ana menüsüne gelip WIPE yazan yere tıklayalım, format data yazan yere gelip "yes" yazalım. Ardından tekrardan TWRP ana menüsüne gelip REBOOT yazan yere basıp RECOVERY diyelim. TWRP açıldığında ADVANCED'a gelelim tekrar ADB Sideload seçeneğini seçip önünüze gelen iki seçeneği tikleyip oku kaydırın.

10)PC'nizi yine telefonunuza bağlayın ve cmd'nizi açıp adb devices yazın. Eğer sideload yazdıysa şimdi adb sideload <burayı romunuzun dosya yoluyla değiştirin> ve enter a basın. serving: <zip adi> şeklinde bir çıktı aldıysanız ve çıktı % liği artıyorsa çok bir şey kalmadı demek. Sideload bitince factory reset+wipe data yapıp reboot atabilirsiniz. Ve cihazınız hazır!

NOT: adb sideload çıktıyı normalde total xfer: 1.00000x vermesi gerekirken total xfer: 0.98x veya error: succeded tarzı şeyler diyebilir. Eğer telefonda completed diyorsa sıkıntı yok demektir.

Son düzenleme:
Hadi bakalım bismillah.

1)öncelikle cihazınızdan ayarlar>hakkında>yapayım numarası> "siz bir geliştiricisiniz!" yazısını görene kadar tıklayın.

2)ayarlar>geliştirici seçenekleri> "kilidin OEM ile açılmasına izin ver" seçeneğini ve "USB hata ayıklamayı" aktif edin.

3) cihazın minimum %50 (daha üstü olsa daha iyi) şarjı olduğundan emin olun. Cihazı kapatın ve sonra güç+ses_azalt tuşlarına "warning! A Custom OS may damage your device" yazısı gelince orada "bootloader unlocking" tarzı bir şey göreceksiniz orada da dediği gibi ses_arttır tuşuna basılı tutun cihazın kilidi açılacaktır.

4)cihaz yeniden başlatacak kendini setup açıldığında hiçbir şey eklemeyin direkt USB haya ayıklamayı açın ve OEM ile kilit açmanın da artık aktif gözüküp dokunulmadığından emin olun.

5)size attığım Samsung driverlarını kurun (kurulum bitince PC'nizi yeniden başlatmanız önerilir). Sonra telefonunuzu sağlam bir kabloyla hiçbir sorunu olmadığına emin olduğunuz USB portuna bağlayın.

6) [OFFICIAL][TOOL][WINDOWS] ADB, Fastboot and Drivers - 15 seconds ADB Installer v1.4.3 buradan platform Tools'u kurun. Ardından CMD'yi açıp adb devices yazın. Telefonunuza bir bildirim gelecek izin ver deyin ona. Sonra tekrar adb devices yazın eğer bir seri numarası ve device yazıyorsa bağlantı tamamdır.

7) şimdi ise odinv3 programını açıp yönetici olarak çalıştırın ve telefonunuzu download Mode'a (kilit açarken ki yeşil ekran. Oraya gelip sadece ses açma tuşuna basın bu sefer) eğer added!! yazdıysa Odin, flashlamaya geçelim.

8) [RECOVERY][UNOFFICIAL] TWRP for Galaxy M31s (Exynos) buradan disabled_vbmeta. Tar ve TWRP'yi indirelim. Sonra Odin'de "userdata" yazan kısma vbmeta. Tar'ı koyup flashlayalım. Recovery'ye atacak, format data yapıp recoveryden "reboot to bootloader" yazan yere gelip yine download Mode'a geçelim. Şimdiyse TWRP dosyamızı AP kısmına koyalım ve Start'a basmadan önce "Auto-reboot"u kapatalım. Sonrasında Start'a basıp Odin'in Pass! Yazmasını bekleyelim.

9)şimdi Pass! Yazdığına göre güç+ses_arttır tuşlarına basılı tutalım eğer 15Sn'den fazla basmanıza rağmen TWRP ekranı gelmezse, güc+ses_azalt tuşlarına basılı tutalım ekran gittiğinde hızlıca güç+ses_arttır tuşlarına basalım TWRP ekranı gelirse eğer Recovery'yi flashladık demektir.

10) TWRP açıldığında oku kaydırmanızı isteyecek kaydırın ve sonra Advanced yazan yere gidip termınal'e tıklayın. Sonra oraya multidisabler yazalım, eğer yer yok cart curt derse bir daha multidisabler yazalım ve finished gördüğümüzde TWRP ana menüsüne gelip wıpe yazan yere tıklayalım, format data yazan yere gelip "yes" yazalım. Ardından tekrardan TWRP ana menüsüne gelip reboot yazan yere basıp recovery diyelim. TWRP açıldığında Advanced'a gelelim tekrar ADB sideload seçeneğini seçip önünüze gelen iki seçeneği tikleyip oku kaydırın.

10)PC'nizi yine telefonunuza bağlayın ve CMD'nizi açıp adb devices yazın. Eğer sideload yazdıysa şimdi adb sideload <burayı romunuzun dosya yoluyla değiştirin> ve enter a basın. serving: <zip adi> şeklinde bir çıktı aldıysanız ve çıktı % liği artıyorsa çok bir şey kalmadı demek. Sideload bitince factory reset+wipe data yapıp reboot atabilirsiniz. Ve cihazınız hazır!

Not: ADB sideload çıktıyı normalde total xfer: 1.00000x vermesi gerekirken total xfer: 0.98x veya error: succeded tarzı şeyler diyebilir. Eğer telefonda completed diyorsa sıkıntı yok demektir.

Bu kadar mı hocam hepsini anladım işleme geçiyorum.

Hocam tek anlamadığım sorun ADB platform Tools'un indirme linki silinmiş indiremiyorum ve nasıl kuracağım telefon bağlıyken mi kuracağım.
Telefon bağlıyken kurmanıza gerek yok linkini de hemen bırakıyorum şuraya:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı