Samsung Magician'da benchmark yaparken hata veriyor

Mehmett00

Kilopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 Pro 2 TB
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
RAM: G.Skill 32 GB DDR4 RAM 3600 MHz.

Yeni M.2 SSD aldım Samsung Magician uygulamasında test etmek için benchmark yapmaya çalıştığımda yarısına gelmeden uygulama donmaya başlıyor, sonra bu hatayı alıyorum.

Görev Yöneticisi'nden sistem kullanımı gözüküyor. CrystalDiskMark uygulamasında bir problem olmuyor. Bu arada anakartım gen 3 X4 destekliyor, ürün gen 4'tür. Acaba uygulamayla alakalı bir problem mi yoksa SSD değil mi bir sıkıntı vardır?

hataa.png

CrystalDiskMark.

m2 ssd.JPG

NVMe ayarı.

m2 ssd nvme ayarı.JPG

selamlar, ben de şu anda yeni yüklediğim 2 adet 990 proda aynı hatayı alıyorum. İşlemci 9800x3d ve anakart aorus b850 elite. Reddit'te bir başlıkta anakart üzerinde turbo/boost gibi modlar aktif olduğunda hata aldığından bahsetmişler yorumlarda. Ama aynı hatayı başka nedenlerle alanlar da var. Ya dedikleri gibi turbo mod ile alakalı, ya da yazılımsal bir konu olduğunu düşünüyorum

Son düzenleme:
Selamlar, ben de şu anda yeni yüklediğim 2 adet 990 Pro'da aynı hatayı alıyorum. İşlemci 9800x3D ve anakart Aorus B850 Elite. Reddit'te bir başlıkta anakart üzerinde turbo/boost gibi modlar aktif olduğunda hata aldığından bahsetmişler yorumlarda. Ama aynı hatayı başka nedenlerle alanlar da var. Ya dedikleri gibi Turbo mod ile alakalı, ya da yazılımsal bir konu olduğunu düşünüyorum.

Evet benim sistemde PBO + undervoltaj var yani overclocklu dediğinden olabilir, ben de yeni aldığım için şüphelendim acaba SSD değil mi bir problem var diye ama muhtemelen yazılımsal bir problem var. Bu arada sizin sistemde SSD'lerin sıcakları ne alemde bendeki soğutuculu versiyon boşta 40 derece oyunda 50 oluyor, okuma yazmada 55 gördüm.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı