Samsung monitörde kırpma sorunu

sinanaksu

Centipat
Yaklaşık 5 gündür, ara ara monitörümde çok fazla yatay yırtılma ve kayma oluyordu. İlk iki gün civarı HDMI cıkartıp takınca geciyordu ama bunun gecici çözüm oldugunun farkında oldugum için önce ekran kartı driverını güncelledim. Biraz bekleyince yırtılma cok büyük ölçüde azaldı ama bu sefer göz kırpmalar başladı, BIOS güncelleyerek devam ettim ama değişen bir durum olmadı. Monitörü HDMI kablosu ile birlikte laptopa takıp yarım saatten fazla denedim. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Ekran kartından şüpheleniyorum ama çözüm üretemiyorum. ASUS Prime B450M-K anakart RX570 GPU 60Hz 4ms Samsung model bir monitörüm var. Bu arada ekran yenileme hızını 72 Hz'de kullanıyorum ama 60'ta iken de aynı sorun oluyordu. Bu yazıyı yazarken bile ekran 1 saniye kadar gitti ve pixellenme oldu. Yardımcı olabilecek fikirlerinize acıgım.
Grafik kartı driverını DDU ile silip tekrar yükledim. Freesync, gelişmiş senkronizasyon gibi ayarları açıp yenileme hızını 72 Hz cıkarttım yırtılma yanıt gecikmesi gibi sorunlar nadirde olsa oluyor ama çok büyük ölçüde ortadan kalktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı