Samsung mu, Apple mı?

Samsung çünkü;
1- fiyat açısından Samsung Apple'a göre çok daha ucuz.
2- işletim sistemi One UI çok stabil.
3- ekosistemi mükemmel bir şekilde çalışıyor.
4- Samsung Apple'a göre daha uzun ömürlü. Özellikle pil sağlığı daha iyi.

2 3 ve 4 zaten Apple'ın olayı nasıl Samsung'ta daha iyi?

Galiba hepsini fiyat acisindan degerlendirilerek yazilmış ve bu sekilde doğru oluyor bence.

Ayrı ayrı belirtmiş mantık hatası olur sadece fiyat olsa tamamda ama ekosistem 13'ün varsa da çok iyi zaten. Genel sonuçta bence Apple parası şişirilmiş olsa da çok kaliteli bir marka. Bütçem olsa Apple seçerim.

Sizce Samsung mu yoksa Apple mı? Nedenleri ile soylerseniz cok memnun olurum. Sahsen Samsung'cuyum.
Her ikisinin de birbirine göre artı ve eksileri var. 2 telefon taşıyabilecek olsam veya işim gereği alma durumum olsa herhalde 1 tane iPhone 1 tane de Samsung cihaz tercih ederdim. 13 yıldır iPhone kullanıcısıyım. Ülkemize göre de yorumları şekillendireceğim.
iPhone'un Samsung'a artıları:
1- Ülkemizde 2. elde yüksek değerden yani aldığın fiyatlara yakın tutardan tekrar satabilme imkanı. Samsung ise çıkışından sonra çok hızlı bir şekilde değer kaybediyor.
2- Hoparlör deneyimi olarak iPhone'ler bence açık ara iyi. Tabii ki zevk de devreye giriyor biraz ama benim kulağıma iPhone'daki sesler daha tok, daha canlı geliyor.
3- İPhone kameraları daha doğal çekim yapıyor. Bu da yine zevk meselesi, birine iyi birine kötü demek olmaz. Video performansı olarak da ben iPhone'den yanayım.
4- Kullanıcılarına boyut imkanı sunması. Ne demek istiyorum? iPhone'da Pro ve Pro Max diye üst modeller 2'ye ayrılıyor biliyorsunuz ama bunların arasında özellik farkı olmuyor ( 12 Pro ve 15 Pro serileri hariç). Yani büyük telefon sevmeyen biri de en dolu telefonu alabiliyor. Samsung ise en dolu telefonuna sadece Ultra diyor ve en büyük boyutla sunuyor. En dolu Samsung'u isteyip küçük telefon seven biri yani benim gibi birisi mesela ya takoz gibi ebata gündelik hayatında katlanmak zorunda ya da Samsung seçmemek durumunda. Çünkü cihazları alıp vitrine koymuyoruz, gün boyu elimizde, cebimizde taşıyoruz. Bence en büyük hatası Samsung'un bu. Bu sene Edge diye ince cihaz yapacağına Ultra mini gibi bir şey yapsa daha tutardı.
5- Ekosistem olarak da Apple ekosistemi bence diğer rakiplerinin ekosistemlerine göre cihazlar arasında daha iyi çalışıyor.

Samsung'un Apple'ye avantajları:
1- Düz modellerini yıllardan beridir temel özelliklerden mahrum bırakmıyor, Apple'daki gibi üvey evlat muamelesi çekmiyor. Apple da bu sene 17 ile akıllandı ama 13'ten 16'ya kadar çok ayırdı.
2- En uygun modeller konusunda yani FE serisi ile iPhone'daki e veya SE serilerini düşündüğümüzde yine Samsung çok önde. Apple için ucuz telefon= iyi bir işlemci ver, kalan her şeyi çalabildiğin kadar çal mantığıyla yapılıyor.
3- Samsung ülkemize özel az satacağını bile bile yerelleştirme uyguluyor fiyatlarda. Yurt dışında örneğin S25 ile 16'nın fiyatları aynı veya yakından ülkemizde açık ara Samsung daha uygun oluyor.
4- Yapay zeka desteği konusunda Gemini ile zaten uçtu gitti. Apple ise rezalet durumda. Kaldı ki Gemini desteğini kaç nesil önceki cihazlara bile vermişken Apple 15 Pro ve üstüne sunabildi. O da yarım yamalak. Samsung'ta kaç yıldır Türkçe dil desteği varken Apple'ye bu bile anca geçtiğimiz aylarda geldi.
5- Ekran konusunda özellikle Ultra serisinde kullandığı yansıma önleyici ekranla bence iPhone'daki ekranlardan çok daha önde.
6- Yazılım stabilliği konusunda da artık Samsung cihazların üst segment modelleri özellikle iOS'ten çok daha stabil çalışıyor. Bu cümleyi Samsung hanesine yazmak istemezdim ama gerçek bu. iOS her geçen sene optimizasyonu yitiriyor. Bundan 10 sene önceki iOS pürüzsüzlüğü, akıcılığı, sorunsuzluğu ile günümüzün hiç alakası yok artık.

Daha liste düşündükçe uzar ama bunlar aklıma geldi. Her dediğim maddenin de arkasındayım. Aktif olarak da 17 Pro kullanıcısıyım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı