Samsung NP270E5J için gizli menüleri açılmış modlu BIOS

Old User

Hectopat
Katılım
20 Ağustos 2018
Mesajlar
373
Çözümler
5
NP270E5J serisi laptop için USB 3.0 portu eklemeye çalışmamız için ihtiyacımız olan ilk şey gizli menüleri açılmış yada ayarlarında USB 3.0 portu açılmış bir modlu BIOS kullanmaktı. Biz de gizli menüleri açmayı tercih ettik. Fakat bir SMD devrenin kaybolmasından sebep USB 3.0 portu ekleme işlemimiz yarım kaldı. Eğer SMD kaybolmayıp deneme işlemimiz başarılı olsaydı NP270E5J için USB 3.0 ekleme rehberi hazırlayacaktık. Bunun yerine elimizde kalan gizli menüleri açılmış modlu BIOS'u paylaşmakla yetineceğiz. Belki bir ihtiyacı olan çıkar diye.

Birde BIOS' nasıl yükleyeceğimiz konusu var. AFUWINGUI programını açıp Bios.rom dosyasını seçin. Setup kısmından sadece Main BIOS Image kısmını işaretleyip Flash edin. İşlem tamamlandıktan sonra AFUWINGUI programını kapatmayın. Open deyip Bios2.rom dosyasını seçip Flash edin. Eğer BIOS'unuz güncel değilse ilk önce BIOS'unuzu güncelleyin. Bunun için Bios.rom dosyasını seçip Setup kısmından Program All blocks, Main BIOS Image, Boot Block, NVRAM, EC Block seçeneklerini işaretleyip Flash edin. Ya da Samsung'un verdiği BIOS güncellemesini kullanarak BIOS'unuzu güncelleyin.

Not: BIOS adı P07RCK olan bütün Samsung modelleri için geçerlidir. Eğer laptop'unuzun BIOS adı P07RCK ise model numarası NP270E5J olması gerekmiyor. BIOS adı P07RCK diğer modellerde de kullanabilirsiniz.


NP270E5J Aygıtlar.PNG


AFUWGBF.PNG



NP270R5EJ BIOS.PNG


NP270R5EJ BIOS2.PNG


NP270R5EJ BIOS3.PNG
 
Hocam merhaba. Sizde NP270E5J için orijinal BIOS dosyası var mı acaba? Bu BIOS'u yazdıktan sonra birkaç ayar yaptım ve ekran gelmiyor, cihazımı kullanmıyorum.
 
Hocam merhaba. Sizde NP270E5J için orijinal BIOS dosyası var mı acaba? Bu BIOS'u yazdıktan sonra birkaç ayar yaptım ve ekran gelmiyor, cihazımı kullanmıyorum.
Zaten orjinal BIOS linkte verilmiş. Rar'dan çıkan dosyalardan Bios.rom dosyası orjinal BIOS. Bios2.rom yosyası ise gizli menüleri açılmış BIOS. Anladığım kadarıyla siz gizli menüleri açılmış BIOS'u kullandınız ve bir sorun yaşamadınız. Fakat bir kaç ayar değişikliği yapıp kaydettikten sonra görüntü alamadınız. Eğer durum buysa orjinal BIOS'a dönmeniz gerekmiyor. Tek yapmanız gereken Clr CMOS. Laptop'unuzun bataryasını ve CMOS pilini ve şarj adaptörünü çıkarın. Açılış tuşuna birkaç defa basın. Şarj adaptörünü takın ve Laptop'unuzu açın. Orjinal BIOS'a dönmenize gerek yoktur. Dilediğiniz kadar yanlış ayar yapabilirsiniz. Ayar yaparken Intel HD ekran kartını kapatmaya çalışmayın. Yoksa görüntü alamazsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı