Samsung NP300E5X-A02TR boot edilecek aygıt bulunamıyor

mywin1646

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Benim elimde Samsung NP300E5X-A02TR bir laptop var.
Bu Laptop'a daha önce Linux Mint yüklenmiş. Linux Mint'i silip Windows 7 yükledim. Ancak bilgisayarı başlattığım zaman boot menu ve app menu boş görünüyor. Bilgisayarın açılışında şifre mevcut. BIOS'a erişemiyorum.
Denediğim yöntemler şunlar:
1. BIOS pilini çıkarttım.
2. Harddiski ve RAM'ini değiştirdim.

Ubuntu Live CD ile HDD'den boot edip Windows'u çalıştırabiliyorum ancak bu geçici bir çözüm.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?

2.jpg
3.jpg

Dediğim imajla kurun. Şunu soruyorum size, Windows bildiğiniz gibi kurulurken dosyaları kopyaladıktan sonra yeniden başlıyor ve kuruluma devam ediyor.

Bu esnada, bilgisayar açılıyorsa zaten HDD'den boot ediyor. Siz tam olarak nerede problem yaşamaya başlıyorsunuz?

Bilgisayar açılıyor evet ancak kurulum esnasında yeniden başlattığı zaman boot edilecek aygıt göremiyor. Ancak Live CD takıp bilgisayar açılırken F3 tuşuna basıp şifre girdikten sonra Live CD üzerinden Harddisk i boot edebiliyorum. Normal yeniden başlatıldığında direkt olarak Harddisk'ten başlatılmıyor.

Harddisk'i tamamen formatlıyorum. Zaten sorunun harddisk'ten kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Harddisk'ini değiştirip sıfırdan format attım. Laptop'un kendi harddisk'ini başka bilgisayarda test ettim. Harddisk'te herhangi bir sorun yok.

BIOS'a erişim sağlayamıyorum. F2 tuşuyla girmeyi denedim. (Ek olarak Fn+F2 tuş kombinasyonunu denedim.). Zaten konuya eklediğim resimde app menu kısmı boş görünüyor. Normalde orada Setup yazıyordu. Bilgisayarı söküp BIOS pilini çıkarttım hatta BIOS pilini değiştirdim. Sorun yine çözülmedi.

Benim de aynı model bilgisayarım var. Bilgisayarın güç tuşuna bastığın gibi F2 tuşunu bas çek yap(tepki verinceye veya logo ekranı gidinceye kadar)Boot etmeye çalışıyorsa veya BIOS'a giremiyorsa anakartta sıkıntı olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı