Samsung np350e7c ekran karti sorunu

alkangul

Hectopat
Arkadaşlar samsung serisi np350e7c(17inch olan model) laptop var elimde. Laptop'u aldım alalı ekran kartı driverini yükleyemedim. Ekran kartı 7670m. İnternet araştırmalarımda bu laptop'u kullananların yüzde 99'u hep bu sorun üzerinde dert yanmış. Benim laptop'a ssd taktığım için sıfırdan format attım. Bu yüzden recovery'si gitti. 50 çeşit driver denedim.

Ya driveri hiç görmedi. Ya da driverleri kurarken ekran kararıp kilitlendi kaldı cihaz. Biostan ekran kartı ayarı yapacak hiç bir yer yok. Yardımcı olan arkadaşlar şimdiden teşekkürler. Win7-8-8.1 hepsini yükledim. Hepsinde de aynı durum söz konusu maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Windows 8pro otomatik tanıyor ama ünlem işareti kalıyor. 8.1 ise otomatik tanıyor ve ekran tamamen kararıyor. Windows 7'de de 8 pro gibi oluyor. Delireceğim en sonunda kırıp atıcağım bu makinayı.:((

- - - Güncellendi - - -

Vihazın biosunu eski sürüme getirmek istedim. Hiç bir yerde bulamadım. Son sürüm bios yüklü laptop'ta. Samsung sw updateden otomatik yüklenmiş olabilir bios. Son düşüncem bu. Anakartın ekran kartı chipi mi sıkıntılı acaba diyorum. Öyle olsa görmez sanırım ekran kartını en azından.

Ben de baktım da Samsung o cihazdan elini çekmiş, ''ne haliniz varsa görün'' demiş. XP driverları duruyor sitesinde. Biosu eskiye çevirmek fayda getirmeyecek. Talihsiz cihazlardan biri. Böyle terkedilmiş serii her marka da var.

Sen yine ümidini Windows 8.1 ile dene.
https://www.technopat.net/forum/win...64-bit-tum-surumler-birarada-yandex-disk.html
Şu yolu deneyebilirsiniz. Ekran kartı driverlerinizi tamamen siliniz. Sonra driver sweeper ile ekran kartı sürücüsünü temizleyiniz. Son olarak ccleaner ile kayıt defteri vs temizliği yapın. Son olarak da amd nin sitesinden güncel olan driveri indirip yükleyin.

Hocam yazdıklarınızın hepsini yaptım. Windows 8.1 de sorunu çözmedi. Sıfır format attım. Amd'nin diriverlerinide denedim. Samsungun updatesindeki driverleride denedim. Amd+İntel paketi olan driverleride denedim. Hiç biri olmuyor maalesef.

Hocam yazdıklarınızın hepsini yaptım. Windows 8.1 de sorunu çözmedi. Sıfır format attım. Amd'nin diriverlerinide denedim. Samsungun updatesindeki driverleride denedim. Amd+İntel paketi olan driverleride denedim. Hiç biri olmuyor maalesef.
Bir yerde yanış yaptınız. Aygıt yöneticisi ve ekran bağdaştırıcısının resimini koyabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı